“Χώρισαν τη Μακεδονία χωρίς να ρωτήσουν τους Μακεδόνες»

2008 Μαίος. Διαδήλωση Σλαβοσκοπιανών στη Μελβούρνη. Οι πατεράδες τους διαδήλωναν στην ίδια πόλη το 1949, ως Σλαβομακεδόνες και ήταν συμπαραστάτες των 'Ελλήνων Δημοκρατών'. Τώρα βγάλαν το Σλαβο- και έγιναν απόγονοι του ...Αριστοτέλη!



O Ordan Andreevski που είναι ο εξπέρ της σκοπιανής προπαγάνδας στην Αυστραλία δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες ένα άρθρο που φέρει το τίτλο:
Australia needs a sensible foreign policy on Macedonia
Δηλαδή,
«Η Αυστραλία χρειάζεται μια λογική εξωτερική πολιτική για τη Μακεδονία»

Θεωρείται μελετημένο αφού εμπλέκει μελλοντικές φιλοδοξίες της αυστραλιανής πολιτικής, κατηγορεί τους ιθύνοντες πως δεν εισακούν τις εκκλήσεις της σκοπιανής κοινότητας. Στρέφεται κατά της Ελλάδας που ...καταστρέφει τον δήθεν μακεδονικό πολιτισμό, θεωρεί φαντασιώσεις περί εδαφικών διεκδικήσεων και επιμένει πως κατάγονται από ένα ανύπαρκτο μη ελληνικό φύλο, που ονομάζονταν Μακεδόνες. Και άλλα πολλά ανιστόρητα ...

1949, Ιούνιος. Διαδήλωση Σκοπιανών στη Μελβούρνη της Αυστραλίας υπέρ των 'Ελλήνων Δημακρατών'. Τότε αυτοαποκαλούνταν 'Σλαβομακεδόνες'. Κατόπιν άλλαξαν ...προγόνους.

Το άρθρο αρχίζει ως εξής:

« Η ξεπερασμένη, άδικη και άνευ συνοχής πολιτική της Αυστραλίας για τη «Μακεδονία» (σ.σ. πΓΔΜ), χρειάζεται αναθεώρηση και καινοτομία εάν η Αυστραλία πρόκειται να γίνει μια ανεξάρτητη μέση δύναμη στις διεθνείς σχέσεις.
Οι φωνές για την πολιτική καινοτομία έχουν προέλθει από διάφορες πηγές.
Κατ’ αρχάς η αυστραλιανή μακεδονική κοινότητα (σσ. Σλαβομακεδόνες) έχουν εκφράσει τις ανησυχίες της με ποικίλα μέσα, όπως η ειρηνική πορεία του Μαίου 2008 στη Μελβούρνη είκοσι χιλιάδων ατόμων και οι περισσότερες από 50.000 επιστολές που εστάλησαν στον Πρωθυπουργό Kevin Ruhd στις 2 Αυγούστου 2008, στις οποίες επιστολές καμία απάντηση δεν εδόθη».

Αντιλαμβάνεται κανείς πως οι κινητοποιήσεις των Σκοπιανών στην Αυστραλία είναι συγκροτημένες και δεν έχουν, κυρίως, προσωπικό χαρακτήρα.
Χτυπούν στο ευαίσθητο σημείο της αυστραλιανής Κυβέρνησης που επιθυμεί εδώ και δεκαετίες να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στη διεθνή σκηνή.
Δηλαδή, αν αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» θα γίνει η Αυστραλία ‘περιφερειακή δύναμη’;
Υπάρχει μια σαφής πρόθεση να θίξει το πολιτικό φάσμα της χώρας για άγνοια καθώς προβαίνει σε αναφορά κρατών που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια:
«Η κυβέρνηση Ruhd και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης αγνοούν το γεγονός ότι 124 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αναγνωρίσει ήδη τη πΓΔΜ με το συνταγματικό όνομά της, για λόγους ηθικούς, κοινωνικής δικαιοσύνης και στρατηγικούς.»

Θα καταστρέψει η Ελλάδα των πολιτισμό των … “Μακεδόνων’’!!

Ο συντάκτης αναφέρεται σε καταστροφικό ρόλο της γείτονος Ελλάδος που ...προσπαθεί να καταστρέψει τον ‘μακεδονικό πολιτισμό’ !
«Ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου της Αυστραλίας αδιαφορεί στις ανησυχίες των Αυστραλών ‘μακεδόνων’ πολιτών που έχουν τρομοκρατηθεί από τις σταθερές προσπάθειες της Ελλάδας να καταστρέψει το μακεδονικό πολιτισμό όχι μόνον στην ‘αιγαιακή Μακεδονία’ αλλά και μέσα στην «Δημοκρατία της Μακεδονίας» καθώς και στην Ε.Ε. και στον ΟΗΕ.
Αυτό το εξαιρετικό-εθνικιστικό λόμπυ χρηματοδοτείται από τον ελληνικό κυβερνητικό προϋπολογισμό και έχει αποκτήσει γερά θεμέλια…»


Κατηγορεί, στην συνέχεια, την αυστραλιανή κυβέρνηση ότι ακολουθεί τη ελληνική προπαγάνδα για ψηφοθηρικούς και μόνον λόγους:

« Η κυβέρνηση Ruhd, όπως και οι προηγούμενες έχουν επιτρέψει στο ελληνικό λόμπυ να υπαγορεύσει την αυστραλιανή πολιτική για την «Μακεδονία» με αντάλλαγμα την υπερψήφισή τους και άλλες υποσχέσεις.»

Η στρατιωτική αναλογία…

Συνεχίζοντας ο συντάκτης το προπαγανδιστικό άρθρο του, προσπαθεί να καταδείξει πως η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται τη ...Δημοκρατία των Σκοπίων.
«Η ‘Μακεδονία’ κάνει συνέχεια προσπάθειες για να βρεθεί μια λύση στο τεχνητό πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.
» Από την ανεξαρτησία της έχει τροποποιήσει τη σημαία της, έχει αλλάξει το σύνταγμά της, προκειμένου να καθησυχάσει τους φόβους της Ελλάδας για οποιασδήποτε εδαφικές διεκδικήσεις. Η (σλαβο)«Μακεδονία» έχει έναν μικροσκοπικό στρατό 8.000 στρατιωτών αυτοάμυνας, ενώ η Ελλάδα έχει 240.000 μάχιμους.»

Και η προπαγάνδα περί ...αρχαίων σκοπιανών και τα αλύτρωτα εδάφη…!

Έρχεται τώρα και η πλύση εγκεφάλου. Το θέμα των σλάβων που κατάγονται από τη Μακεδονία προσπαθεί ο συντάκτης να αποδείξει ότι είναι γέννημα θρέμμα μιας …άγνωστης αρχαιότητας!

« Η «Μακεδονία» και ο λαός της υπήρχαν αιώνες πριν τη γέννηση του Χριστού και έχουν διαφορετική γλώσσα και ταυτότητα από τους Έλληνες».
“ Η Μακεδονία το 1913 χωρίστηκε σε τέσσερα μέρη χωρίς την συγκατάθεση του ‘μακεδονικού λαού’. Η σύγχρονη Ελλάδα με τη βοήθεια της Γαλλικής και Βρετανικής Αυτοκρατορίας έλαβε το 51% των μακεδονικών εδαφών.
»Μέχρι το 1998 η οι Ελληνικές Αρχές ανέφεραν το κομμάτι αυτό της Μακεδονίας απλά ως Βόρεια Ελλάδα. Μόνο μετά τη δημιουργία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (που ήταν μέρος της Γιουγκοσλαβίας) είχε γίνει ανεξάρτητο κράτος το 1991, τότε η Ελλάδα άρχισε μια εκστρατεία ισχυριζόμενη ότι όλη η Μακεδονία είναι Ελληνική γιατί η Ελλάδα φοβόταν μια επανένωση όλου του μακεδονικού λαού.»

Ο αρθογράφος που γράφει στα κανάλια της σκοπιανής διασποράς πιστεύει πως με τη συνεχή πίεση προς τις αυστραλιανές κυβερνήσεις θα καταφέρουν οι σκοπιανοί αυτό που δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα: Να αναγνωριστούν με το όνομα «Μακεδονία».
Πιστεύει ακόμη πως η παρούσα κυβέρνηση των εργατικών βρίσκεται πιο κοντά στην προπαγάνδα τους.
Και τότε θα είναι εύκολο να πείσουν τον αδαή αυστραλιανό λαό ότι δεν είναι Σλάβοι αλλά αυτούσιοι γηγενείς πως ξεπήδησαν από τις πηγές του Αξιού και του Εριγώνα...