Σε πανσλαβικό συνέδριο στη Ρωσία: Οι σλαβοσκοπιανοί προέρχονται από την ...Αίγυπτο




Προ-κυριλλική Γραφή και Ανάγνωση των σλαβοσκοπιανών


– πως προέρχονται από την ...Αίγυπτο!

Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Είναι γνωστό πως η α-λήθεια είναι μη λήθη, που σημαίνει όχι στη λήθη, στη λησμονιά, στον παμφάγο χρόνο. Αν και ορισμένους δεν τους αρέσει η αλήθεια, οφείλουμε πάντως να την πούμε. Δεν υπάρχει σκοπιμότητα. Είναι η γνώση που χτυπά ανελέητα δόγματα και ταμπού του παρελθόντος. Η θύρα της αλήθειας έχει ανοίξει και ως φαίνεται δεν θα ξανακλείσει… (γι’ αυτούς που φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους).

Σημαντικό: Ο αναγνώστης που θα διαβάσει το παρακάτω κείμενο, πρέπει απαραίτητα να διαβάσει αυτό.

Όλο το άρθρο του προπαγανδιστικού site των σκοπιανών μεταφερόμενο στην ελληνική από τον γράφοντα:

Ο ακαδημαϊκός Bosevski, ο Καθηγητής Tentov στο συνέδριο «Προ-κυριλλική Γραφή και Ανάγνωση και Προ-χριστιανικός Πολιτισμός μεταξύ των Σλάβων»

«Οι Ρώσοι και άλλοι Σλάβοι δεν μετανάστευσαν από το Βορρά στο νότο, αντιθέτως κατάγονται από το νότο και κινήθηκαν προς το Βορρά, υποστήριξε ο Ρώσος ακαδημαϊκός Valery Chudinov, ο οποίος συμμετέχει στο πρώτο διεθνές συνέδριο με τίτλο "προ-κυριλλική ανάγνωση και γραφή και προ-χριστιανικός πολιτισμός μεταξύ των Σλάβων", που έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο Πούσκιν (Pushkin) κοντά στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσία. Δύο Μακεδόνες συγγραφείς, ο Tomo Bosevski ακαδημαϊκός και o Aristotel Tentov PHD, παρουσίασαν την εργασία τους στο συνέδριο, σχετικά με την αποκρυπτογράφηση του κειμένου, που χαράχθηκε στoν Λίθο Rosetta, (σ.σ. Rosetta Stone) παράλληλα με τις αρχαίες αιγυπτιακές και ελληνικές γλώσσες, η αποκαλούμενη Δημοτική Γλώσσα, την οποία οι Μακεδόνες μελετητές υποστηρίζουν πως είναι το αρχαίο μακεδονικό αλφάβητο και πιθανότατα το προ-σλαβικό.



Το δημοσίευμα με τη φωτογραφία της Λίθινης Ροζέτας (Rosetta Stone), όπως εκτίθεται στο βρετανικό Μουσείο.

Ο καθηγητής Tentov παρουσίασε τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα από την έρευνα, διαμορφώνοντας τη μεθοδολογία του προσδιορισμού των σημείων, των λέξεων, των γραμματικών κανόνων, διαιρώντας τα σε λέξεις και προτάσεις του αρχαίου μακεδονικού συλλαβικού αλφάβητου.
Για το ίδιο θέμα στο συνέδριο, ο ακαδημαϊκός Bosevski τόνισε τη σημασία του αρχαίου μακεδονικού αλφάβητου στον Λίθο της Rosetta, λαμβάνοντας υπόψη πως ήταν το επίσημο αλφάβητο ενός από τα πρώτα μακεδονικά κράτη, που δημιουργήθηκαν μετά από την αποσύνθεση του βασιλείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το επιστημονικό συνέδριο των τριών ημερών, στο οποίο συμμετείχαν 70 μελετητές, κυρίως από τις σλαβικές χώρες, θα τελειώσει την Τετάρτη. Το Κρατικό Πανεπιστήμιο "Pushkin" του Λένινγκραντ, το Κρατικό Πανεπιστήμιο Διαχείρισης, η Ακαδημία των Θεμελιωδών Επιστημών και η Κύρια Οικονομική Ανθρωπιστική Ακαδημία οργανώνουν αυτό το διεθνές επιστημονικό συνέδριο.»

(Σημ. Γ.Ε. : Ευχαριστώ τον Παναγιώτη Β. από την Αυστραλία, για την επισήμανση.)

Δεν θα το σχολιάσω
. Το αφήνω αυτό σε εσάς.

Αποδείξεις για την ύπαρξη του τσιμέντου στην αρχαία Ελλάδα

Το τσιμέντο στην αρχαία Ελλάδα



Η πύλη των Λεόντων στις Μυκήνες.
Στο θέμα του σκυροδέματος στην ελληνική αρχαιότητα, μας επαναφέρει αναγνώστης από τις ΗΠΑ.
Για τη δημιουργία του σκυροδέματος (τσιμέντου) είχαν δημοσιευθεί παλαιότερα άρθρα σε ελληνικό περιοδικό. (δες εδώ )
Σε σχετική επιστολή του ο Στ. Μανάκος -Νιού Χαμσά'ι'ρ Η.Π.Α, που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του Βισάλτη αναφέρεται στη χρήση του τσιμέντου στην Πύλη των Λεόντων των Μυκηνών και επισημαίνει πως προϋπήρχε των Ρωμαίων η τεχνογνωσία.
Γράφει ο αναγνώστης από τις ΗΠΑ:
»Η προπαγάνδα λέει ότι το τσιμέντο το ανακάλυψαν οι Ρωμαίοι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι έχουμε πολλά παραδείγματα ότι είναι ελληνικής εφευρέσεως και κατασκευής. Άς δούμε πως είναι τα πράγματα. Αν κοιτάξουμε την Πύλη των Λεόντων των Μυκηνών, θα δούμε ότι δεν είναι από εξόρυξη βράχου, και μόνον οι λέοντες είναι από σκαλιστό λίθο. Θα παρατηρήσουμε ακόμη, ότι είναι από μείγμα κάποιου είδους τσιμέντου. Όπως αναφέρθηκα και σε ένα μικρό άρθρο του "Δαυλού", η πύλη το τοίχωμα του κάστρου, ακόμα και ο τάφος του Ατρέα είναι από σκυρόδεμα (μπετόν)όπως και τα τοιχία του κάστρου γύρω - γύρω. Οι λέοντες κάθονται στο βράχο από σκυρόδεμα.

Στις φωτογραφίες θα παρατηρήσουμε ότι η πύλη έγινε από δύο ορθογώνια παραλληλεπίπεδα, με την διαφορά ότι στο επάνω μέρος της πύλης προστέθηκε παραπάνω μίγμα για ενίσχυση του κέντρου. Έχω τις φωτογραφίες (η μία με κόκκινη γραμμή για εξακρίβωση των λεγόμενων). Στο κάτω μέρος έσπασε η γωνία και προστέθηκε μετά.»

Δείτε την επιστολή του κ. Μανάκου στον "Δαυλό" εδώ και κατεβάστε σε μεγάλη ανάλυση τις φωτογραφίες από εδώ: φώτο 1 και φώτο 2