Αμερικανός Πολιτικός: Το κυβερνών κόμμα της Βουλγαρίας συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα (…)

Δεκέμβριος 16, 2010.

«Το κυβερνών κόμμα «ГЕРБ», είναι συνδεδεμένο με το οργανωμένο έγκλημα και αυτό είναι ευρέως γνωστό».

Τα παραπάνω πιστεύει το εκλεγμένο μέλος της τοπικής Βουλής της Νέας Υόρκης, Ντάνιελ Χάλοραν - Daniel J. Halloran  (φωτό), ο οποίος βρίσκεται στη Βουλγαρία μετά από πρόσκληση του κόμματος «Τάξη, Νόμος και Δικαιοσύνη» (γνωστό με τα βουλγαρικά αρχικά ‘РЗС’).

Ο αμερικανός πολιτικός συναντήθηκε με τον αμερικανό πρέσβη στη Σόφια, James Warlick,  σε ένα κεντρικό εστιατόριο της πόλης με τον οποίο είχε συνομιλία δεκαπέντε λεπτών. Στο δελτίο τύπου που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται τα εξής:

«Οι ενέργειες της κυβέρνησης διενεργούνται όλες σε μυστικότητα. Τίποτε δεν είναι στη διαφάνεια για το μέσο Βούλγαρο πολίτη, η ελευθερία του Τύπου είναι απατηλή, απουσιάζει, έστω, και η ελάχιστη κριτική κατά του κυβερνώντος κόμματος», υποστήριξε ο Χάλοραν.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του είναι κρίμα η εικόνα η οποία παρουσιάζεται για τον βουλγαρικό λαό από τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος δεν έχει εκδηλώσει καμία υποστήριξη υπέρ του βουλγαρικού λαού αλλά μόνον προς το διεφθαρμένο κυβερνών κόμμα και κατάφωρα παρεμβαίνει (ο πρέσβης) στις εσωτερικές υποθέσεις του κυρίαρχου κράτους».

Κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία ο Daniel Haloran επέκρινε επανειλημμένα τον αμερικανό πρέσβη για μια λανθασμένη προσέγγιση στη διπλωματία και τους στενούς δεσμούς που έχει με το κυβερνών κόμμα του Μπόικο Μπορίσοφ, «ГЕРБ».

Στην ομιλία του, στην Εθνική Διάσκεψη, για την πέμπτη επέτειο της ίδρυσης του κόμματος ‘РЗС’, ζήτησε συγνώμη για τις ενέργειες του αμερικανού πρέσβη και εξέφρασε την απογοήτευση του, για το γεγονός ότι στη Βουλγαρία προΐσταται του εγκληματικού αυτού κόμματος ο βούλγαρος πρωθυπουργός.

--

Τίτλος άρθρου: «US депутат: ГЕРБ е свързана с организираната престъпност» (Βουλευτής ΗΠΑ: Το ГЕРБ συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα) - εφημ. Actualno – 16/12/2010.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος