Κατηγορούν Γκρουέφσκι και διευθυντή μυστικής αστυνομίας για παράνομη εξαγωγή χρημάτων

Δεκέμβριος 28, 2010.


Ο λευκός φάκελος ο οποίος δημοσιοποιήθηκε από το κόμμα «Обединети за Македонија (ОМ)» του Λούμπε Μποσκόφσκι, για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην πΓΔΜ, παραθέτει αποδεικτικά στοιχεία, όπως λένε, και για άλλη μια εταιρία στην Τσεχία, που έχει το όνομα ‘Εφίσενσι’ (Ефишенси) και ανήκει στο διευθυντή της μυστικής αστυνομίας των Σκοπίων, Σάσα Μιγιάλκοφ.

Μεταξύ των εγγράφων συμπεριλαμβάνεται και ένα διαμέρισμα στην Πράγα, της μητέρας του πρωθυπουργού (Νίκολα Γκρουέφσκι), Ναντέζντα. (στη φώτο τα έγγραφα).

Δεν θα πρέπει να διερευνηθούν στη λογική της καταπολέμησης της διαφθοράς αν υπάρχει κάποια εγκληματική πράξη στον Μιγιάλκοφ ή τον Γκρουέφσκι;
(ρωτάει το σκοπιανό κανάλι)
«Θα πρότεινα, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, να γίνει έρευνα, όχι από εμάς, αλλά με πρόσληψη επαγγελματιών μεταφραστών της τσέχικης γλώσσας, επειδή θα υπάρξουν πολλά έγγραφα και θα απαιτηθεί πολύ δουλειά και πολλά να μεταφραστούν», δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος ‘ΟΜ’, Μπιλιάνα Γιοβανόβσκα (φώτο κάτω)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξάλλου, Μαρτινόφσκι, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την τηλεόραση Άλφα, δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τις δηλώσεις του αρχηγού της «Ενωμένης Μακεδονίας», τον οποίο χαρακτήρισε ως αφερέγγυο.



Σχετικό: Σκόπια: Η οικογένεια Γκρουέφσκι μεταφέρει τα χρήματα της στην Τσεχία


Τίτλος: «Обединети: Криминалот на власта го предаваме во антикорупциска»

Δημοσίευση: σκοπιανή Τηλεόραση Άλφα, 28.12.2010



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος