Ψωμί για κανίβαλους...

-για να 'σπάσουμε' τη μονοτονία της ειδησεογραφίας-

Που να βρει δουλειά ένας καλλιτέχνης στην εποχή μας...
Όταν ακούνε πως είσαι γλύπτης και έχεις ταλέντο, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μειδιάσουν ειρωνικά...
Και για να μην πεινάσεις, αποφασίζεις να ακολουθήσεις την τέχνη του ...πατέρα σου. Να γίνεις φούρναρης... Από γλύπτης ...φούρναρης... κατάντια...
Και να το βρήκε! «Θα ασχοληθώ με τα ψωμιά του μπαμπά αλλά θα τα κάνω όπως θέλω εγώ!»
«Θα κάνω το φούρνο του χωριού μου διάσημο!»
Το σκέφτηκε από εδώ το σκέφτηκε από εκεί, αποφάσισε θα φτιάχνει ψωμιά για ...κανίβαλους! Ναι, για κανίβαλους!
Και με μια ιδιαίτερη τεχνοτροπία χρησιμοποιώντας, σοκολάτα, μαρμελάδα και σταφίδες άρχισε να φτιάχνει τα αποτρόπαια γλυπτά του ...συγνώμη... τα αποτρόπαια ψωμιά του.
Ο Ταϊλανδός καλλιτέχνης από το χωριό Ρατζαμπούρι με τις ανατριχιαστικές και ανθρωποφαγικές δημιουργίες του έγινε διάσημος προκαλώντας αναγούλα από τον πρωτότυπο φούρνο του.
Κομμένα κεφάλια, έντερα, ανθρώπινα σπλάχνα κλπ
Ας δούμε μερικές από τις ανθρωποφαγικές δημιουργίες του.
Υπενθυμίζουμε πως είναι άρτοι, γνήσια ψωμιά δηλαδή, που περιέχουν μόνον μαρμελάδα (που φαίνεται σαν αίμα) σταφίδες (για μάτια και στίγματα) και λίγη σοκολάτα για το χρώμα του ...νεκρού ψωμιού...
Καλό κουράγιο... και καλή όρεξη!

Σιωπηλή διαμαρτυρία στη Βηθλεέμ

Με σιωπηλή διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ, σύμφωνα με το γεωργιανό ημερολόγιο, δύο βδομάδες μετά τη καθιερωμένη γιορτή στη Δύση.
Οι διαμαρτυρίες των Ορθόδοξων Αράβων τελικά έγινε με την ανάρτηση μερικών πανό για την παράνομη ενοικίαση παλαιστινιακής γης για 99 χρόνια στο Ισραήλ από τον προηγούμενο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο.
Η μη άρση, εισέτι, του συμβολαίου της ενοικίασης, από τον νυν Πατριάρχη Θεόφιλο δημιουργεί αντιδράσεις στο εκκλησιαστικό χώρο των Ιεροσολύμων.

Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό φωτο –δρώμενο, που λάβαμε από το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο τουρκικός καταδυτικός τουρισμός


Η Τουρκία, στο σχεδιασμό προσέλκυσης τουριστών και διεύρυνσης των τουριστικών ενδιαφερόντων, προσθέτει και την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.

Στο πανεπιστήμιο της Μούγλας (Muğla Üniversitesi) πραγματοποιήθηκε ένα συνέδριο από τον υπεύθυνο της υποβρύχιας αρχαιολογίας Ασκίν Κομπάζογλου με θέμα
« Ο Καταδυτικός Τουρισμός».

Στο συνέδριο μίλησαν αρχαιολόγοι, επίκουροι καθηγητές του πανεπιστημίου καθώς και καθηγητές Σχολών Κατάδυσης, όπου ανέπτυξαν σχετικά θέματα με τις υποβρύχιες αρχαιότητες στην περιοχή του Αιγαίου.

Τονίστηκε μάλιστα η λεηλασία που έχουν υποστεί πολλά ελληνικά και ρωμαϊκά ναυάγια της αρχαιότητας.
Εκτός από τους φοιτητές παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου και αρμόδιοι της τουρκικής πολιτείας προκειμένου να αξιολογήσουν τις εργασίες για ένα μελλοντικό τουριστικό σχεδιασμό.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες όπου έχουν βρεθεί αρχαία ναυάγια της ελληνικής και ρωμαϊκής περιόδου αλλά και νεώτερα, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για καταδυτικό τουριστικό ενδιαφέρον.

Στο συνέδριο τονίστηκε πως η αξιολόγηση και η επίσημη καταγραφή των υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων θα αποθαρρύνει την περαιτέρω λεηλασία τους.

«Το σκοπιανό υπερβαίνει τη δύναμη του Σέρβου προέδρου»

-Δηλώνει στο σκοπιανό ‘Α1’ ο Ντούσαν Γιάνγιτς-

«Η κίνηση Τάντιτς για διαμεσολάβηση μεταξύ της πΓΔΜ και Ελλάδας είναι καλή, αλλά το θέμα της ονομασίας είναι πολύ περίπλοκο και μπορεί να επιλυθεί μόνον με τη συμμετοχή των Μεγάλων Δυνάμεων και των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε σε συνέντευξή του στο σκοπιανό κανάλι ‘Α1’ ο Ντούσαν Γιάνγιτς(Душан Јањиќ )του σκοπιανού Φόρουμ για τις Εθνοτικές Σχέσεις.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Σερβικής εκκλησίας και της ονομαζόμενης ‘μακεδονικής εκκλησίας’ των Σκοπίων, δήλωσε πως στη διαμάχη των εκκλησιών οι πρόεδροι της πΓΔΜ και της Σερβίας δεν πρέπει να παρεμβαίνουν.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Gorazd Chomovski αν το ενδιαφέρον του προέδρου της Σερβίας είναι πραγματικό ή προέρχεται ως αντίδραση στην απόφαση των Σκοπίων να αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο, δεδομένου μάλιστα και των παραδοσιακών καλών σχέσεων Αθήνας – Βελιγραδίου, ο Γιάνγιτς τόνισε πως είναι καλή η πρόθεση και η κάθε πρωτοβουλία είναι ευπρόσδεκτη αλλά το πρόβλημα είναι περίπλοκο και υπερβαίνει την πολιτική και διπλωματική δύναμη του σέρβου προέδρου.

Επιπρόσθετα τόνισε πως ο πρόεδρος Τάντιτς δεν κατανοεί το πρόβλημα :
«φοβάμαι ό,τι ο πρόεδρος Τάντιτς δεν κατανοεί το πρόβλημα, απλά προσπαθεί να δείξει καλή θέληση.
"Για να είμαι σαφής, δεν νομίζω ότι η λύση σχετικά με το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ θα βρεθεί με απευθείας διαπραγματεύσεις αλλά μέσα από μια ευρύτερη δέσμη μέτρων που συνδέονται και με την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από την Ελλάδα και, ίσως, με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό.