«Έπαθαν» οι Τούρκοι


Ιανουάριος 26.
Η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ βγήκε με έναν τίτλο «Ένας χάρτης ρεζίλι (rezaleti)!»

Ο χάρτης της Τουρκίας (φωτό) παρουσιάστηκε σε μια συζήτηση για την Ιστορία της Αρμενίας που διοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον από τη νομική σχολή του Πανεπιστημίου George Washington. Το θέμα της συζήτησης ήταν «Πρωτόκολλα Τουρκίας-Αρμενίας:Μύθοι και Πραγματικότητα».

Το δημοσίευμα τονίζει πως πρόκειται τελείως για την αρμενική εκδοχή της ιστορίας, όπου βεβαίως αναφέρθηκε και η αρμενική γενοκτονία από τους Τούρκους, του 1915.

Η πρώτη αντίδραση προήλθε από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον που «παρακολούθησε» τη συζήτηση.

Αυτό έφτανε για να γίνει αναστάτωση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που παρουσιάζουν το θέμα σε συνδυασμό της πρόσφατης προσέγγισης Τουρκίας- Αρμενίας.

Ο χάρτης λένε οι τουρκικές εφημερίδες παρουσιάζουν μέσα στην ‘Ιστορική Αρμενία’ ένα μεγάλο μέρος της Τουρκίας, της Γεωργίας, του Αζερμπαϊτζάν του Ιράν και του Ιράκ.
Ενώ ένα άλλο μέρος της Τουρκίας παρουσιάζεται ως τμήμα της ξεχωριστής Κιλικίας.

Ο ομιλητής της «Ιστορικής Αρμενίας», Sean Murphy , καθηγητής του George Washington University Law School, ξαφνιάστηκε με τις αντιδράσεις των Τούρκων και ανέλαβε την ευθύνη για το χάρτη, δήλωσε, μάλιστα, πως τον βρήκε από ...τη μηχανή αναζήτησης του Google.

Erwan Fouéré:Υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης της πΓΔΜ


-απειλούνται τα Σκόπια με διάλυση-

Skopje Ιανουάριος 26. 18:56
«Η καθυστέρηση της επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ μπορεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση του κράτους σας» προειδοποίησε σήμερα ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ για την πΓΔΜ Erwan Fouéré.

« Η κυβέρνηση και το τονίζω αυτό γιατί έχει ζωτική σημασία για την επίλυση του ονόματος, είναι καιρός να δείξει θάρρος γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι που θα εκμεταλλευτούν την καθυστέρηση. Υπάρχει φόβος δημιουργίας προβλημάτων μεταξύ των κοινοτήτων, ακόμη και πολιτική αστάθεια» επεσήμανε ο Fouéré κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στα Σκόπια.

Η προειδοποίηση του ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ έγινε σήμερα στην ημερήσια τακτική συνέλευση του ευρωκοινοβουλίου πριν την ψηφοφορία μιας απόφασης για αναπτυξιακά θέματα στην πΓΔΜ.

Προειδοποίησε ακόμη πως η σκοπιανή κυβέρνηση καθυστερεί το νόμο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, ένα θέμα που είχε δεσμευτεί να εκπληρώσει σύντομα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ικανοποιημένη από την εφαρμογή του συμπεφωνημένου πλαισίου και από το επίπεδο των σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των κοινοτήτων στην πΓΔΜ, δεν πληροί τα κριτήρια. Ας μην ξεχνάμε το περιστατικό με την αμφιλεγόμενη «μακεδονική εγκυκλοπαίδεια».

Τα παραπάνω τόνισε ο Erwan Fouéré ο οποίος φάνηκε προβληματισμένος από τις σχέσεις των μειονοτήτων στην πΓΔΜ
«παρά την συμφωνία που έγινε στην Οχρίδα μεταξύ των μειονοτήτων εντούτοις χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά για να γίνει πράξη η συμφιλίωση μεταξύ τους»

Επεσήμανε για άλλη μια φορά πως η πΓΔΜ έχει μια προθεσμία έξι μηνών για την επίλυση του ονόματος ώστε να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- А1 Телевизија

Εξαλείφουν κάθε τι Σερβικό στο Κοσσυφοπέδιο


Το Βελιγράδι με σημερινή ανακοίνωση του κατηγορεί ανοικτά τους αξιωματούχους της αποστολής EULEKS και των δυνάμεων KFOR πως προσπαθούν με την υποστήριξη των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, να εξαλείψουν κάθε τι σερβικό σε περιοχές του Κοσσυφοπεδίου όπου κατοικούν κατά πλειοψηφία Σέρβοι.

Ο Ζβόνιμιρ Στέβιτς από το σερβικό υπουργείο με αρμοδιότητα σε θέματα του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ότι η τακτική αυτή αντιβαίνει προς τους κανόνες της εντολής των δυνάμεων αυτών και παραβιάζουν ωμά τις διατάξεις του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Οι Σέρβοι που κατοικούν στις περιοχές του Κοσσυφοπεδίου με τις εξελίξεις που δρομολογούνται μένουν ξεκρέμαστοι σε έναν τόπο που δεν θα τους παρέχει καμιά ασφάλεια.

Στο θέμα αυτό ο Στέβιτς μιλώντας στο Διεθνές Σερβικό Ραδιόφωνο τόνισε πως επικρατεί μια εξαιρετικά συγκεχυμένη κατάσταση στις περιοχές όπου πλειοψηφούν Σέρβοι και χαρακτηριστικό είναι το δίλλημα τους «να φύγουμε ή να μείνουμε;»

Υπενθυμίζουμε πως η Σερβία δεν αναγνωρίζει τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο χώρο του Κοσσυφοπεδίου και εκτιμά πως οι εν λόγω εκλογές έχουν στόχο- σύμφωνα με το σχέδιο των εκπροσώπων της Διεθνούς Κοινότητας- να εξαλείψουν, κατά τα τρία επόμενα χρόνια, τους νόμιμους θεσμούς του σερβικού κράτους σε πόλεις και χωριά του Κοσσυφοπεδίου στα οποία οι Σέρβοι έχουν πληθυσμιακή πλειοψηφία και να τους αναγκάσουν να δεχτούν τους θεσμούς του ψευδοκράτους του Κοσσόβου, παρά τη θέλησή τους.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- radioSrbija

Αντισημιτισμός: Τους κατηγορούν πως πήγαν στην Αϊτή για κλοπή ...οργάνων.



Ιερουσαλήμ.
Συνέντευξη Τύπου παρεχώρησε το Φόρουμ για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού χθες (25 Ιανουαρίου 2010) στο κτίριο του εβραϊκού οργανισμού στην Ιερουσαλήμ .

Η οργάνωση παρουσίασε έκθεση με διάφορα περιστατικά βίας κατά των Εβραίων και διαπιστώθηκε μία δραματική αύξηση των αντισημιτικών επεισοδίων στη Δυτική Ευρώπη.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι το 2009 ήταν έτος ρεκόρ, με τις περισσότερες αντισημιτικές εκδηλώσεις από τα τέλη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους υπήρξαν 631 περιστατικά αντισημιτισμού στη Γαλλία (σε σύγκριση με τα 474 το 2008) και στο Ηνωμένο Βασίλειο περισσότερα από 600.

Επίσης, στους δύο πρώτους μήνες του παρελθόντος έτους, σημειώθηκαν στην Ολλανδία 100 αντισημιτικά περιστατικά.
Αναφέρθηκαν εκατοντάδες άλλα περιστατικά βίας, ακόμη και δολοφονίες με αιτία τον αντισημιτισμό: ένας εβραίος φοιτητής, που δολοφονήθηκε στο Κοννέκτικατ, ένας αμερικανός φύλακας δολοφονήθηκε σε επίθεση κατά του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον.

Ως σημαντικό φαινόμενο δυσφήμησης χαρακτηρίζεται το δημοσίευμα μιας σουηδικής εφημερίδας τον περασμένο Αύγουστο που ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ σκοτώνει Παλαιστινίους για να εμπορευτεί τα ...πέη τους.

Η TV Series, σε αντισημιτικές παρουσιάσεις της, παρουσίασε τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ως αιμοσταγείς δολοφόνους και η κόπια της ταινίας αυτής κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Huge-Tube κατηγορώντας και την ισραηλινή αντιπροσωπεία στην Αϊτή για κλοπή οργάνων.
Τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία, σημειώνει η εφημερίδα, παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο του Εβραϊκού Οργανισμού Natan Sharansky που ελήφθηκαν από έναν σύστημα συγκέντρωσης στοιχείων που βρίσκεται σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Μάλιστα, ο Sharansky δήλωσε ότι σκοπεύει ο Εβραϊκός Οργανισμός να αυξήσει τα 19 παρατηρητήρια που έχει, σε εκατό.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- רוטר

Οι Ρουμάνες έχουν τα πρωτεία... λένε οι βουλγαρικές εφημερίδες


Ανταγωνισμός, ως φαίνεται, γίνεται για το πιο κράτος εξάγει τις πιο πολλές πόρνες στην Ευρώπη.

Είχαμε αναφέρει για τα βουλγαρικά πρωτεία στον τομέα αυτόν, όπως είχε ανακοινωθεί από το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας.
Τώρα η βουλγαρική 'Στάνταρτ' μας πληροφορεί πως οι Ρουμάνες είναι οι πρώτες πόρνες στην Ευρώπη!

Γράφει η εφημερίδα: Δώδεκα στις εκατό ιερόδουλες στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ρουμάνες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (26 Ιανουαρίου 2010). Το ποσοστό είναι από έκθεση σχετικού παρατηρητηρίου των Βρυξελών.

Ενώ οι βουλγάρες πόρνες είναι επτά στις εκατό, σύμφωνα με στατιστική που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα και διενεργήθηκε από την εταιρεία Tampep, που ασχολείται με την προστασία των δικαιωμάτων των διακινουμένων εργαζομένων στην παροχή σέξ.

Το Ευρωπαϊκο Παρατηρητήριο σημειώνει ότι ενώ το 2006 στις χώρες της ΕΕ οι περισσότερες πόρνες ήταν από την Ρωσία και την Ουκρανία, σήμερα η εικόνα αυτή έχει αλλάξει.

«Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την αλλαγή αυτή φαίνεται ότι είναι η διεύρυνση της ΕΕ, και η κατάργηση των θεωρήσεων για ταξίδια στο εξωτερικό» σύμφωνα με την έκθεση.

Στο έγγραφο επισημαίνεται πως στις δυτικές χώρες της ΕΕ, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι πόρνες είναι κυρίως αλλοδαπές: 90% στην Ισπανία, 61% στη Γαλλία και προέρχονται από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες σε ποσοστό 98% (από Σλοβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία).

Σύμφωνα με νόμο που προωθείται οι πόρνες που διακινούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μιλούν οπωσδήποτε αγγλικά και τη γλώσσα του κράτους όπου θα εργαστούν, επίσης, να είναι γραμμένες στο επιμελητήριο της πόλης που εργάζονται.

Σχετικά είχαμε αναφέρει και εδώ

Η ΕΕ ζητά επιστροφή χρημάτων που έδωσε στα Σκόπια


Ακόμη δεν μπήκε στην ευρωπαϊκή ένωση και κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες

Σκόπια. Ιανουάριος 26
Η πΓΔΜ θα πρέπει να επιστρέψει ένα μέρος των χρημάτων που έχει λάβει από την ΕΕ για εκπαιδευτικά προγράμματα και έργα πολιτισμού, αν αποδειχθούν αληθινοί οι ισχυρισμοί για απάτες που διαπράττονται από κρατικούς υπαλλήλους.

Ήδη, οι Βρυξέλλες έχουν δεσμεύσει κονδύλια που διατίθενται για τους τομείς αυτούς και άρχισε έρευνα για να δούνε που έχουν πάει τα 260.000 ευρώ που έχουν δοθεί, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση που διέθεσε στα ΜΜΕ το γραφείο της ΕΕ στα Σκόπια.

Τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ύποπτος για την υπόθεση αυτή είναι ο Μπόσκο Νελόσκι, κυβερνητικός επικεφαλής της Εκπαίδευσης.
Του καταλογίζουν πως διέθεσε τα χρήματα σε Μή Κυβερνητική Οργάνωση της οποίας είναι πρόεδρος.

«Εχουμε συστήσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο να διεξάγει έρευνα αμέσως για την υπόθεση αυτή και να γίνει έλεγχος της κατανομής των χρημάτων και αν διαπιστωθεί κάποια ανήθικη συμπεριφορά θα απαλλάξουμε το διευθυντή δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- Balkaninsight

Κωνσταντινούπολη: «Χίλια χρόνια απομόνωσης»

- Η διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας-

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε ένα άρθρο-αφιέρωμα για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης που φέτος είναι η Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζει ένα ανιστόρητο φιλοτουρκικό κείμενο που λέει ξεκάθαρα πως η Κωνσταντινούπολη ευτυχώς που κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς για να ...διασωθεί.

Παρουσιάζουμε το κείμενο με μια πρόχειρη νοηματική απόδοση από τα γερμανικά, ακολουθεί, όμως και το γερμανικό κείμενο.

Κωνσταντινούπολη: «Χίλια χρόνια απομόνωσης»


Από το 395 μέχρι το 1453 η “Βυζαντινή Αυτοκρατορία” ζούσε μέσα στην δόξα της αυτοκρατορικής λαμπρότητας και ισχύος και του εκκλησιαστικού αγώνα.

Δεν ήταν ποτέ αυτό που ονομάζεται επίσημα στη Δύση, και η ιστορία της παραμένει άγνωστη μέχρι σήμερα.
Στο τέλος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας αποτελείτο μόνο από μια πόλη, και το όνομα της δεν ήταν η (νέα) άλλη Ρώμη, αλλά η Κωνσταντινούπολη.

Το 1453, μετά από αιώνες δόξας και χρόνους δυστυχίας, η πόλη του Βοσπόρου κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς.

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί την πτώση της, αντιθέτως, τη διάσωσή της: η μισο-ερειπωμένη Κωνσταντινούπολη έγινε η Κωνσταντίνιγια, η πιο υπέροχη πόλη του κόσμου, γνωστή στην τουρκική καθομιλουμένη ως "Istanbul" (από το ελληνικό εις την Πόλιν = στην πόλη) έως το 1930, οπότε έλαβε επίσημα το όνομά της.

Όταν η Κωνσταντινούπολη περικυκλώθηκε από τους Οθωμανούς οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί ήταν αδύναμοι και φτωχοί και σχεδόν την εγκατέλειψαν.

Στα 1400 ζούσαν στην Πόλη μόνο 40.000 άνθρωποι, κυρίως στρατιώτες, ενώ 200 χρόνια πριν πρέπει να ήταν 700.000 και εκτός από τη Βαγδάτη η Κωνσταντινούπολη ήταν τότε η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου.

Έγιναν δύο προσπάθειες με σταυροφορίες για να απελευθερωθεί από τους Τούρκους αλλά απέτυχαν.
Εξακολουθούσε να είναι το ισχυρότερο φρούριο του κόσμου, όπως πριν 1000 χρόνια, με τα τεράστια χερσαία τείχη του Θεοδοσίου.

-----
Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο από το περιοδικό Der Spiegel

Istanbul:
Tausend Jahre Einsamkeit

Von 395 bis 1453 bestand das "Byzantinische Reich", Inbegriff von Pracht und Macht, von Kaiserherrlichkeit und Kirchenkampf. Dabei trug es niemals diesen Namen und ist dem Westen bis heute fremd geblieben.

Am Ende bestand das Römische Reich nur noch aus einer Stadt, und die hieß noch nicht einmal Rom, sondern Konstantinopel.
1453, nach Jahrhunderten des Glanzes und Zeiten des Elends, wurde die Stadt am Bosporus von osmanischen Truppen erobert.
Dies war nicht ihr Untergang, im Gegenteil, es war ihre Rettung: Aus dem halb zerfallenen Konstantinopel wurde Kostantiniya, die prächtigste Stadt der Welt, im türkischen Volksmund lange "Istanbul" (von griechisch eis ten polin = in der Stadt) genannt, bevor sie diesen Namen 1930 auch offiziell erhielt.

Ein Menschenalter lang war Konstantinopel von den osmanischen Feinden umzingelt, machtlos, arm und fast verlassen.
Um 1400 lebten nur noch 40 000 Menschen in der Stadt, Soldaten vor allem, 200 Jahre zuvor sollen es noch 700 000 gewesen sein - neben Bagdad war Konstantinopel damals die größte Stadt der Welt.
Zwei Versuche, sie mittels Kreuzzügen von der Belagerung durch die Türken zu befreien, scheiterten. Aber noch hielt die stärkste Festung der Welt wie in den 1000 Jahren zuvor - die gewaltige Landmauer des Theodosius.

Der Spiegel: Το Ιράν μπορεί να παράγει πυρηνική βόμβα από φέτος

Ιανουάριος 26 .
"Το Ιράν έχει σοβαρές προθέσεις για ανάπτυξη πυρηνικών βομβών και μπορεί να παράγει μέσα στο χρόνο που διανύουμε βόμβα σε πρωτόγονη μορφή, που θα έχει το μέγεθος ενός φορτηγού", γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο έναν φάκελο μυστικών πληροφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προήλθαν από στρατιωτικές πηγές το πυρηνικό ερευνητικό πρόγραμμα του Ιράν βρίσκεται σε εξέλιξη για την παραγωγή πυρηνικών όπλων.
Οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ και της Γερμανίας υποστηρίζουν, βάσει των εγγράφων που έλαβαν, πως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει προχωρήσει πάρα πολύ.

Προς το παρόν βρίσκονται στη δημιουργίας ατομικής βόμβας διαστάσεων ενός φορτηγού, προσανατολίζονται στη μείωση του μεγέθους, ώστε να μπορεί να εκτοξευθεί.

Το Der Spiegel επισημαίνει ότι η Δύση φοβάται ότι το Ιράν θα μπορούσε να μειώσει το μέγεθος της βόμβας μέσα στη διετία 2012-2014.

Η Τεχεράνη, εντούτοις, αρνήθηκε με έντονο ύφος πως ο στρατός της πραγματοποιεί πυρηνικές έρευνες, και προειδοποίησε ότι θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επιτεθεί εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- Antena3- Der Spiegel

«Τα ελληνικά διπλώματα είναι άχρηστα για τους αλβανούς μετανάστες»



της Blerina Olldashi
– άρθρο από την αλβανική εφημερίδα: «Lajme» και «Albania»-25 Ιανουαρίου 2010

Τίτλος πρωτότυπου: Greqi, diploma “të pavlefshme” për emigrantët shqiptarë

Απόδοση από τα αλβανικά: Ἂρθρα & Σκέψεις

Νεαροί Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα μπορούν να σπουδάσουν στη χώρα αυτή, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμα που έμαθαν, όπως οι συμφοιτητές τους που είναι Έλληνες.

Ο νόμος, τους αρνείται το δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμα του δασκάλου ή του δικηγόρου με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια.

Οι μετανάστες αντιμετωπίζουν με τον τρόπο αυτό φυλετικές διακρίσεις οι οποίες τους αποχωρίζουν από την κοινωνία και το περιβάλλον που βιώνουν.

Αν και έχουν πρωτεύσει σε σχολεία και πανεπιστήμια αποκτώντας πτυχία και master στην ειδικότητά τους εντούτοις δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους όπως οι εγχώριοι συνομήλικοί τους.

Και αυτό δεν ισχύει μόνον στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Η μόνη αμαρτία τους είναι ότι είναι ξένοι, είναι παιδιά μεταναστών και έχουν αλβανική υπηκοότητα.

Ένας σπουδαστής που πραγματοποίησε σπουδές στο τμήμα Φιλοσοφίας- Ψυχολογίας αφηγείται την πικρή εμπειρία του μετά το πέρας των σπουδών του.

«Αφού τελείωσα το σχολείο ήθελα να εργαστώ, εδώ, στην Ελλάδα, αλλά δεν μου δόθηκε το δικαίωμα, επειδή είμαι Αλβανός υπήκοος και δεν μπορώ να βρω εργασία στο επάγγελμα αυτό», λέει ο Denis Vukaj από τη Σκόδρα, ο οποίος πήγε στην Ελλάδα το 1997.
Οι καθηγητές και οι συμμαθητές μου με επαινούσαν για την εξαιρετική επιμέλεια και πρόοδο που παρουσίαζα αλλά η απογοήτευση ήρθε μετά.

«Πριν από ένα χρόνο θέλησα να εργαστώ σε ιδιωτικό σχολείο εδώ στην Αθήνα. Ο διευθυντής του σχολείου μου είπε να αποφύγω το θέμα της εκπαίδευσης.
Πήγα στο Υπουργείο Παιδείας να ρωτήσω, να ζητήσω εξηγήσεις.
Μου είπαν ότι έχω πλήρη δικαιώματα, ίσα με όσους τελείωσαν το πανεπιστήμιο μαζί μου. Και όμως υπάρχει πρόβλημα.
Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που μου έλεγαν μάθε πρώτα την ιστορία της χώρας μας και μετά...

Μελέτησα τόσα βιβλία για να αποκτήσω master και μου έθεταν θέμα σχολικών βιβλίων, άνθρωποι που είχαν εθνικιστικές και ρατσιστικές προκαταλήψεις...

Σχετικά με αυτό το αρνητικό φαινόμενο ο Κόστα Πάπας, πρόεδρος του Αλβανικού Φόρουμ Νεολαίας, λέει ότι η επαγγελματική ένταξη των παιδιών των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία είναι προς το συμφέρον της.

Σε συνάντηση που είχε με την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου εξέφρασε την αισιοδοξία πως ένας νέος νόμος θα ψηφιστεί που θα επιτρέπει στα παιδιά των μεταναστών να έχουν ίσες ευκαιρίες με τα παιδιά των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες οι θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη πρέπει να δίνονται με βάση τα προσόντα τους και όχι την προέλευσή τους.