Διεθνής Αμνηστία: Η Υεμένη καταπατεί το Διεθνές Δίκαιο με εξώδικες δολοφονίες



Φεβρουάριος 4, 2010- Sahwa Net – Σάνα- Υεμένη

Η Διεθνής Αμνηστία προειδοποίησε την κυβέρνηση της Υεμένης πως με τη δικαιολογία της καταστολής της τρομοκρατίας στη χώρα, παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Χαρακτηρίζει μάλιστα ως ρεκόρ καταπάτησης των δικαιωμάτων υπόπτων για σχέσεις τους με την Αλ Κάιντα.

Η διεθνής οργάνωση σε γραπτή της δήλωση, που εκδόθηκε στο Λονδίνο, αναφέρει ότι
«η έντονη αντίδραση για την απειλή της Αλ Κάιντα θα σήμαινε αύξηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια σε όσους επικρίνουν ή αντιτάσσονται στις κυβερνητικές προθέσεις».

Η Οργάνωση στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Τετάρτης (χθες) με τη συμμετοχή 21 χωρών εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον αγώνα κατά της Αλ Κάιντα στη Σάναα, αλλά επισήμανε πως οι παραβιάσεις που διαπράττονται στο όνομα της τρομοκρατίας εναντίον αντιπάλων του καθεστώτος της Υεμένης, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως δήλωσε ο Μάλκομ Σμαρτ, επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική :
Οι διεθνείς απαιτήσεις για την καταστολή των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα, δημιουργούν βάσιμες υποψίες πως δίνουν το πράσινο φως στην κυβέρνηση της Υεμένης να καταστείλει κάθε μορφή αντιπολίτευσης στη χώρα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Οργάνωση προειδοποίησε ότι
« καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν αποτελεί δικαιολογία αγνόησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και η κυβέρνηση υποχρεούται να προστατεύει τους πολίτες και όταν συλλαμβάνει άτομα που διαπράττουν τρομοκρατικές πράξεις, θα πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η Διεθνής Αμνηστία στην έκθεσή της θεωρεί ως καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους νόμους που έφερε τελευταία η κυβέρνηση της Υεμένης όπως:

- η ίδρυση Δικαστηρίου Τύπου όπου θα τιμωρούνται όσοι παραβαίνουν σχετικό νόμο της χώρας, περιορίζοντας έτσι την ελευθερία του Τύπου και την διάδοση ειδήσεων ή παρατηρήσεων –εκθέσεων που σχετίζονται με θέματα που η κυβέρνηση θεωρεί ως ευαίσθητα ή απαράδεκτα.
- να σκοτώνουν ή να χρησιμοποιούν βία σε αντάρτες που συλλαμβάνονται (υπάρχει πληθώρα πληροφοριών για κακοποίηση κρατουμένων και θανάτωσής τους).
- ο νόμος για την παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου, που αναγκάζει του δικηγόρους να αποκαλύπτουν πληροφορίες των πελατών τους.
κλπ κλπ.

Ο Οργανισμός επικρίνει και τις ΗΠΑ που επιτρέπει δολοφονίες υπόπτων για τρομοκρατία, σε όλον τον κόσμο. "Αυτές οι λογικές δεν έχουν καμία συνέπεια με το διεθνές δίκαιο", επισημαίνει.


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος-الصحوة نت – صنعاء: الصحوة نت – صنعاء

Σερβία: Σκέπτεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ


Φεβρουάριος 4, 2010

Έντεκα χρόνια έχουν κλείσει από τον βομβαρδισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ και οι πολιτικές καταστάσεις έχουν αλλάξει με ταχύτητα φωτός.

Η Σερβία σκέπτεται να ενταχθεί στην βορειοατλαντική συμμαχία. Σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Ντάγκον Σουτάνοβατς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του περιοδικού 'Cord', δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να γίνει μια ορθολογική ανάλυση, βάση της οποίας θα λάβει απόφαση για τυχούσα ένταξη της στο ΝΑΤΟ.

Το ότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης της Σερβίας, στον στρατιωτικό μηχανισμό που την βομβάρδισε πριν έντεκα χρόνια έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους πολιτικούς κύκλους.

Ο Σέρβος υπουργός αναφέρθηκε, βέβαια, σε μια προοπτική ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, αφού τα γεγονότα του παρελθόντος είναι ακόμη νωπά.
Δήλωσε επακριβώς:

«Νομίζω πως είναι καλό το γεγονός που στη Σερβία διεξάγεται, σταδιακά, ο διάλογος για το θέμα αυτό, επειδή αυτός ο διάλογος θα δώσει δυνατότητα να θέσουμε στην άκρη τους συναισθηματισμούς μας από το παρελθόν και να λάβουμε, με την πάροδο του χρόνου, μια ορθολογική απόφαση για το μέλλον της χώρας μας. Φυσικά, όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε συμφωνία προς το υφιστάμενο Σύνταγμα της Σερβίας και με την εκ των προτέρων καθορισμένη κρατική πολιτική».

Ο Σουτάνοβατς ανέφερε, επίσης, πως η Σερβία θα συνεχίσει, σίγουρα, τη συνεργασία της με το ΝΑΤΟ, ακόμη και αν η ίδια δεν γίνει, τελικά, μέλος της Συμμαχίας και ότι για αυτήν την μορφή της συνεργασίας, απόφαση θα πάρουν οι πολίτες της χώρας.


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος-Serbjaradi0

Σκόπια: Έβγαλαν μαχαίρια Αλβανοί και Σλαβομακεδόνες


Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι σχέσεις των Σλάβων της πΓΔΜ και της αλβανικής μειονότητας της χώρας.

Ξυλοδαρμοί, γρονθοκοπήματα, εντάσεις και πραγματικές μάχες γίνονται ανάμεσα σε αλβανούς μαθητές και φοιτητές και σλαβομακεδόνες στην πόλη Τέτοβο.

Οι δύο μεγαλύτερες εθνότητες που απαρτίζουν το κρατίδιο της πΓΔΜ βρίσκονται στην μεγαλύτερη ένταση μετά τη συμφωνία της Οχρίδας το 2001.

Σλάβοι πανεπιστημιακοί βγαίνουν στη τηλεόραση και ομιλούν για τα δραματικά επεισόδια στην νεολαία της χώρας ως αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης των Πολιτικών στα σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση Γκρουέφσκι.

Η εισαγωγή της σλαβικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση των αλβανικών σχολείων της χώρας διέγειρε στα εθνικά αισθήματα του αλβανικού στοιχείου της πΓΔΜ που υπερβαίνει το 20% του πληθυσμού της.

Οι πολιτικοί, γράφει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Ντνέβνικ’ συμφωνούν ότι αν δεν ληφθούν επειγόντως έκτακτα μέτρα η κατάσταση θα επιδεινωθεί ραγδαία.

Αλβανικές οργανώσεις των Σκοπίων ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, για να προλάβουν κοινωνικές εκρήξεις με φαινόμενα εξτρεμισμού.

Ο αναλυτής Αλπέρτ Μούσλιου εκτιμά ότι τα προβλήματα είναι επιφορτισμένα με την τακτική που ακολουθεί το κράτος και όχι τόσο οι αντιθέσεις μεταξύ των πολιτών.

«Τους τελευταίους πέντε ή έξι μήνες", σημειώνει ο Μούσλιου, "η διεθνικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί με προκλήσεις όπως η έκδοση της λεγόμενης ‘μακεδονικής εγκυκλοπαίδειας’, την απόφαση να μάθουν οι αλβανοί την σλαβομακεδονική γλώσσα, καθώς και η πολιτική διάσταση των ζητημάτων αυτών όπου το αλβανικό κόμμα DUI (που συμμετέχει στην κυβέρνηση) δεν στιγματίζει τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Τα παιδιά έχουν το δικό τους ρυθμό και τη δική τους αίσθηση και αγωνίζονται εναντίον της υποβάθμισης των σχέσεων μεταξύ των εθνοτήτων και της κυβέρνησης. Κάτι το οποίο θα έπρεπε να κάνουν οι πολιτικοί για τα παιδιά και όχι το αντίστροφο»...


Η Μαρίγια Ρίστερσκα από το Κέντρο Έρευνας και Πολιτικής πιστεύει ότι οι πρόσφατες εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης κυβερνητικής πολιτικής που ακολουθείται σε μια βαθειά πολιτικοποιημένη και διαιρεμένη κοινωνία, όπως αυτή της πΓΔΜ.

Η πρόχειρη εκπαιδευτική πολιτική, με μονόπλευρες αποφάσεις, χωρίς τη στοιχειώδη διαβούλευση, χωρίς καν να μελετηθούν οι επιδράσεις που πιθανόν θα παρουσιαστούν, έχουν αποτέλεσμα την αύξηση των εντάσεων μεταξύ των διεθνικών μελών της κοινωνίας.

Η Ρίστεκα θα επισημάνει στη συνέχεια πως η πολιτική εξουσία ενεργεί χωρίς το στοιχειώδη επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.

Οι συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στην πόλη Τέτοβο μεταξύ των μαθητών για την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης Γκρουέφσκι κυριαρχούν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.
Μερικά μάλιστα μιλούν για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης λόγω των αποφάσεων της Κυβέρνησης για την ονομασία της χώρας.

--


Μουφτήδες Ξάνθης-Κομοτηνής πήγαν στον Ερντογάν!!

Κάτι ψήνεται... στη Θράκη

Φεβρουάριος 04, 2010

Στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης στρέφει το βλέμμα της η Άγκυρα.

- Ο εκλεγμένοι μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής Μετέ και Σερίφ, οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται από την ελληνική πολιτεία, μετέβησαν στην Άγκυρα και συμμετείχαν σε συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

- Στην ατζέντα της συνεδρίασης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν “οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης” (στη φωτ. το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας "Τουρκίε").

- Το σύνολο του τουρκικού Τύπου αναφέρεται εκτενώς στην άρνηση Παπανδρέου να εντάξει ζήτημα μειονότητας στα θέματα του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Της Αγγελικής Σπανού

Η Άγκυρα στρέφει το βλέμμα της στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Ο εκλεγμένοι μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής Μετέ και Σερίφ, οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται από την ελληνική πολιτεία, μετέβησαν στην Άγκυρα και συμμετείχαν σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) υπό τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τους συνόδευε αντιπροσωπεία από μειονοτικές ενώσεις και συλλόγους, η οποία είχε συναντήσεις με τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον τουρκικό τύπο, ο Ιμπραήμ Σερίφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κυοφορούμενη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να περάσουν τα μειονοτικά θέματα από τη δικαιοδοσία του υπουργείου Εξωτερικών σε εκείνη του υπουργείου Εσωτερικών.

Διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι στο πρόσφατο παρελθόν η ελληνική διπλωματία έχει εξετάσει το ενδεχόμενο αποδοχής της εκλογής των μουφτήδων υπό την προϋπόθεση της κατάργησης της σαρίας, με την οποία θα τους αφαιρεθεί κάθε δυνατότητα επιβολής του ισλαμικού νόμου σε θέματα κυρίως οικογενειακού δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Μεχμέτ Χατζηχαλήλ, πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, ζήτησε να αξιοποιηθεί έκθεση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία κάνει λόγο για προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της μειονότητας στη Θράκη. Δήλωσε στην εφημερίδα “Ζαμάν” ότι “η Τουρκική Ένωση είχε συσταθεί το 1927.

Η ελληνική δικαιοσύνη απαγόρευσε τη χρήση του όρου τουρκική και το 2008 βγήκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ της χρήσης του προσδιορισμού τουρκική, την οποία η Αθήνα δεν εφαρμόζει”. Ο Αλί Σαμί Τοραμάν, πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων, εμφανίστηκε συγκρατημένος ως προς το άνοιγμα της Ελλάδας στα εκπαιδευτικά θέματα: “Το άνοιγμα είναι θετικό. Θα πρέπει, όμως, να δούμε το περιεχόμενο και το πώς θα εφαρμοστεί. Θα πρέπει κάτι να προστεθεί, δίχως να χαθούν τα κεκτημένα δικαιώματα”.

Η εφημερίδα “Τούρκιγε”, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, αναφέρθηκε στη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη σημείωση ότι παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν “οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης”.

Σχεδόν όλες οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρθηκαν στο θέμα, το οποίο δείχνει ότι η άρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να αποδεχθεί την ένταξη στην ατζέντα του ελληνοτουρκικού διαλόγου θέματος Θράκης, όπως εκφράστηκε με την επιστολή του προς τον τούρκο πρωθυπουργό, δεν έχει εισακουστεί από τον Ρ.Τ. Ερντογάν.

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=50762

ΗΠΑ: Οι πηγές έντασης στα Βαλκάνια


Φεβρουάριος 4, 2010
Ως πηγές έντασης στο βαλκανικό χώρο καθορίζονται, σύμφωνα με αμερικανική έκθεση που κατέθεσε στο Κογκρέσο ο αρχηγός της NSA των ΗΠΑ, Ντένις Μπερ, οι εθνικές-θρησκευτικές αντιπαλότητες που υπάρχουν στη Βοσνία καθώς και το ζήτημα των Σέρβων στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.
Επεσήμανε πως η επιρροή που ασκούν στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία των περιοχών αυτών.
«Η εμπλοκή της Ουάσιγκτον, των Βρυξελών καθώς και ορισμένων χωρών μελών της ΕΕ σε ένα κοινό μέτωπο συνεργασίας θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση των εξελίξεων των περιοχών αυτών».

Ο επικεφαλής της NSA υπενθύμισε πως περισσότερες από 60 χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των 22 από τα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν, ήδη, αναγνωρίσει την κατάσταση του Κοσσυφοπεδίου και επεσήμανε πως η Πρίστινα θα συνεχίσει να εξαρτάται από την βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την ανάπτυξη της οικονομίας, της ενδυνάμωσης της διπλωματίας και την υποστήριξη της ασφαλείας της, για περαιτέρω ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών της.

«Ένα μεγάλο μέρος του σερβικού πληθυσμού εξακολουθεί να κοιτάζει προς το Βελιγράδι», είπε ο Μπλερ, «και αντιστέκεται στην ένταξη του στους νέους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου. Διαφορετικά είναι τα πράγματα, όμως, στο νότιο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου. Η παρουσία της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου στο βόρειο τμήμα της χώρας είναι εξαιρετικά αδύναμη. Η παρουσία του ΝΑΤΟ, αν και με μειωμένες δυνάμεις, εξακολουθεί να είναι απαραίτητη για την αποφυγή της βίας μεταξύ των εθνοτήτων.»

Και ο επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών θα επισημάνει στο τέλος πως το Βελιγράδι δεν φαίνεται διατεθειμένο να δεχθεί την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- gazeta 55- (Albania)


Βουλγαρία: στα δέκα πιο γερασμένα έθνη

Φωτογραφία: BGNES

Κείμενο: Τάνια Χαριζάνοβα

Από την τελευταία έκθεση του ΟΗΕ γίνεται σαφές ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση που είναι η γήρανση του πληθυσμού. Το φαινόμενο αυτό πλήττει όλα τα μέρη του κόσμου, όμως εκδηλώνεται ιδιαίτερα έντονα στα αναπτυγμένα κράτη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκοσμίου Οργανισμού η Βουλγαρία καταλαμβάνει την πέμπτη θέση ως προς τη γήρανση του πληθυσμού με 24,2% των κατοίκων ηλικίας άνω των 60 ετών.

Πριν από μας είναι η Ιαπωνία, Ιταλία, Γερμανία και Σουηδία.

Η μέση ηλικία του πληθυσμού στη χώρα μας είναι 41,5 ετών και ως προς το δείκτη αυτό η Βουλγαρία κατατάσσεται στην έβδομη θέση.

Η έρευνα του ΟΗΕ δείχνει ότι η Ευρώπη είναι μια από τις πλέον γερασμένες περιοχές του κόσμου. Μόνο πριν μια εκατονταετία στην Ευρώπη έμενε το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ σήμερα μόλις το 7%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ακαδημίας Επιστημών Βουλγαρίας, μετά την αλλαγή του πολιτεύματος το 1989, όταν ο πληθυσμός της χώρας αριθμούσε σχεδόν 9 εκατομμύρια άτομα, πάνω από ένα εκατομμύριο Βούλγαροι αναχώρησαν να δουλέψουν στο εξωτερικό.

Αν αυτή η τάση διατηρηθεί, το 2050 η Βουλγαρία θα έχει μόλις 5,5 εκατ. κατοίκους.

Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει με εισαγωγή 'νέου πληθυσμού'


"Τίποτε δεν μπορεί να μας βοηθήσει εκτός της "εισαγωγής" νέων από το εξωτερικό", είναι η κατηγορηματική γνώμη της Μίρα Ράντεβα. "Το λέω απόλυτα συνειδητά ως άνθρωπος που γνωρίζει την κατάσταση και αναλύει αυτά τα στοιχεία από χρόνια. Τι σημαίνει "εισαγωγή νέων"; Πρόκειται για τα γειτονικά μας έθνη που είναι εθνοτικά συγγενή με το δικό μας, όπως οι Μακεδόνες, οι Ουκρανοί, οι Μολδαβοί, οι Αρμένιοι και άλλοι. Απλώς πρέπει να δημιουργήσουμε απλουστευμένο καθεστώς εγκατάστασης στη χώρα μας. Το λέω με όλη τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα του προβλήματος".meta name="Generator" content="Microsoft Word 11">


ρθρα & Σκέψεις- Γιργος χέδωρος - ΒΝΡ


«Η Ελλάδα είναι απειλή για την Τουρκία;»

Από άρθρο του Burak BEKDIL
στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν

Η περασμένη Κυριακή, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα αναθεωρήσει το άρθρο 35 (του στρατιωτικού νόμου) το οποίο ορίζει πως κύριο καθήκον του στρατού είναι «η προστασία και η διαφύλαξη της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ο κ. Ερντογάν δεσμεύτηκε επίσης ότι η κυβέρνηση του μέσα στο έτος θα αναθεωρήσει το έγγραφο αυτό που μιλά για εθνικές απειλές ή όπως είναι γνωστός ,ως νόμος, ‘Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας", που θεσπίστηκε το 2003 (με τις απαραίτητες αναθεωρήσεις και τροποποιήσεις του από τότε).

Το νέο σχέδιο , όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, θα αναφέρεται σε «εγχώριες απειλές» για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας.

...Στην υπάρχουσα λίστα εθνικών απειλών περιέχεται το Ιράν, ιδίως το πυρηνικό Ιράν, το Βόρειο Ιράκ και η Ελλάδα. Καθώς και άλλες εξωτερικές απειλές για την ασφάλεια της Τουρκίας στις οποίες γίνεται μια σαφής αναφορά για την Κύπρο, η οποία εμπεριέχεται σε έναν (τουρκικό) σημαντικό σχεδιασμό.

Οι εγχώριες απειλές καθορίζονται: οι κουρδικές αποσχιστικές τάσεις, ο ισλαμικός φονταμενταλισμός, ακροαριστεροί οργανισμοί ( για παράδειγμα, το « Επαναστατικό Λαϊκό απελευθερωτικό Κόμμα- Μέτωπο ή DHKP-C) και σε μη εμφανή παράρτημα μερικά ακροδεξιά κινήματα, όπως αυτά που έχουν ως βάση τη θρησκεία συμπεριλαμβανομένης και τις ιεραποστολικές (χριστιανικές) δραστηριότητες.

...Αποτελεί συνήθης πρακτική σε μια δημοκρατία, η εκλεγμένη κυβέρνηση να καθορίζει ποιος αποτελεί απειλή για τη χώρα και ποιος όχι.

Τι γίνεται όμως αν μια νόμιμη κυβέρνηση καταγράφει απειλές κατά της ασφάλειας της χώρας που δεν είναι πραγματικές;
Ποιος δημοκρατικός μηχανισμός είναι σε θέση να ελέγξει την νομιμότητα των αποφάσεων μιας εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησης;

Δεν έπρεπε να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα ερευνούν τις ισορροπίες μέσα σε μια πραγματική δημοκρατία;

Γιατί, το λέμε υποθετικά, κάθε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να απαλείφει ή να προσθέτει, σύμφωνα με τις προτιμήσεις της, από τον κατάλογο ονόματα απειλών κατά της ασφάλειας του κράτους.

Να μιλήσουμε πιο ρεαλιστικά. Πρόσφατα αποφάσισε η Κυβέρνηση να αγοράσει έξι υποβρύχια ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπίσει την απειλή του Ελληνικού Ναυτικού.

Γιατί, πραγματικά, η Τουρκία θα χρειαστεί αυτά τα έξι νέα υποβρύχια;

Ποιες είναι οι πιθανές απειλές;

Η Αίγυπτος, η Ουκρανία, η Ρωσία, ο Λίβανος;
Προφανώς η απειλή που προορίζονται να αντιμετωπίσουν τα υποβρύχια είναι η Ελλάδα, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία δηλώνει πως κάνει προσπάθειες για την ένταξη της Τουρκίας.

Δεν υπάρχει εδώ μια ανίφαση;
Η κυβέρνηση Ερντογάν έδωσε την παραγγελία των υποβρυχίων και στη συνέχεια προτείνει ένα συμβούλιο στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα...;