Στρασβούργο: Απέρριψε αγωγές των Σλάβων για περιουσίες στην Ελλάδα




Ιούνιος 30, 2010


Οι περιουσίες των Σλάβων που εγκατέλειψαν την Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν σε περιοχές των Σκοπίων, υπολογίζονται, θεωρητικά, – σύμφωνα με την σκοπιανή εφημερίδα ‘Βρέμε’- κοντά στα δέκα δις, αλλά «οι ιδιοκτήτες δεν έχουν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είναι- ή ήταν- ιδιοκτήτες σε ακίνητα στην Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα που αφήνει το περιθώριο να ειπωθεί ότι πρόκειται καθαρά για εικασίες των Σλάβων, που κατέφυγαν στα Σκόπια μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σκόπια: «Καλοκαιρινή στρατιωτική εκπαίδευση» στο Κρίβολακ




Ιούνιος 30, 2010

150 σπουδαστές στρατιωτικών σχολών της πΓΔΜ, Σερβίας, Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν την ομάδα της διεθνούς καλοκαιρινής συνάντησης (International Summer Campus) που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης ‘Πέπλιστε’ στο Κριβολάκ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας των Σκοπίων, Ζόραν Κονιανόσκι, «ο απώτερος στόχος της δημιουργίας της Στρατιωτικής Ακαδημίας αποτελεί η οργάνωση ενός προσωπικού δυναμικού που θα μπορεί να χειριστεί όλες τις προκλήσεις και συγχρόνως να προσδώσει στη χώρα περιφερειακή απήχηση με την προώθηση της Στρατιωτικής Ακαδημίας της»

Ακαδημία Σκοπίων: Γιορτάζει τα 1100 χρόνια του Αγίου Ναούμ Αχρίδας



Ιούνιος 30, 2010

Η Ακαδημία των Σκοπίων αποφάσισε να εορτάσει τα 1100 χρόνια από το θάνατο του Αγίου Ναούμ της Αχρίδας ( ή Οχρίδας στα σκοπιανά).

Στην εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος της Μακεντόνσκατα Ακαντέμια (Македонската академија) Γκεόργκι Σταρντέλοφ ακαδημαϊκός και θα τονίσει, βέβαια, για τη «σλαβική καταγωγή» των Ελλήνων Θεσσαλονικέων διαφωτιστών των Σλάβων.

(Ας μας απαντήσουν γιατί δεν τους κάνουν και αυτούς ‘Μακεδόνες’, οι σκοπιανοί. Θεσσαλονικείς ήταν οι ιεραπόστολοι,  από τη Μακεδονία...  Που πήγαν χάθηκαν οι Μακεδόνες τον δέκατο αιώνα; Δεν υπήρχαν τότε; Ήταν ακόμη στα Καρπάθια Όρη. Μήπως δεν υπήρχε τότε ο Τίτο για να τους βαπτίσει;)

Το σκοπιανό δημοσίευμα θα σημειώσει χαρακτηριστικά:

«Ο Άγιος Ναούμ μαζί με τον Κλήμη συμμετέχουν με τους Σλάβους Κύριλλο και Μεθόδιο στην αποστολή τους στη Μοράβια. Ήταν ένας δάσκαλος, συγγραφέας και ιδρυτής της Σλαβικής και Μακεδονικής Παιδείας, ιδρυτής της Μονής του Αρχάγγελου της Οχρίδας, που σήμερα προς τιμήν του πήρε το όνομα του ιδρυτή της, Ναούμ»

( Οι Σλάβοι πήγαν να εκπολιτίσουν τους …Σλάβους; Τόσο μυαλό πια… Τόσο κόμπλεξ; Έλληνες ρε ήταν καθαρόαιμοι.  Μα, καλά και η ‘Μακεδονική Παιδεία’ τότε ιδρύθηκε; Δεν υπήρχε πριν από 400.000 χρόνια; Τότε που έβγαλε το κεφάλι του από τον ωκεανό ο πρώτος Σλαβομακεδόνας;  Αυτό δεν λέει ο Ιλίθοφ του αρχαιολογικού Μουσείου των Σκοπίων; Μας έχουν μπερδέψει πάλι.)

Το δημοσίευμα μας ενημερώνει, βέβαια, ότι ο Άγιος Ναούμ εορτάζεται από τους λαούς της νοτιο-Σλαβίας, της Αλβανίας και της Ελλάδας.

(Εδώ πρέπει να επέμβει, άμεσα, ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρουέφσκι. Οι υφιστάμενοί του δεν ξήλωσαν  ακόμη τους …σλαβογενείς ακαδημαϊκούς...  Τόσοι Μακεδόνες , καθαροί απόγονοι των Σαγουδάτων και των Δρογουβιτών περιμένουν στη σειρά…, Αυτοί οι ακαδημαϊκοί γιατί επιμένουν να ομιλούν για Σλάβους;... Μήπως ρε Γρουέφσκι δεν είναι φανατικοί Μακεδόνες και τους ταίζεις τζάμπα; )



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Αλβανική εφημερίδα: Οι Έλληνες έσφαξαν τους Αλβανούς της Τσαμουριάς


Η αλβανική εφημερίδα «55» δημοσιεύει. σήμερα (χθες), ένα άρθρο που τιτλοφορείται «Σε ανάμνηση της σφαγής των αθώων Αλβανών-Τσάμηδων» που έχει υπότιτλο: ‘Περνάει ο καιρός αλλά η ιστορία δεν ξεχνιέται’

Στο άρθρο παρουσιάζεται η θέση του αλβανο-τσάμη Ιντρίζι, προέδρου των τσάμηδων( Κόμμα Δικαιοσύνης και Ενότητας), γνωστού για τις ανθελληνικές θέσεις του, αρνητή της ελληνικής ιστορίας και είναι αυτός που τάχθηκε κατά της δημιουργίας μνημείου υπέρ των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στο Αλβανικό Μέτωπο 1940 – 41.

Ας πάρουμε μια μικρή γεύση από το αλβανικό κείμενο: