Ουάσιγκτον: Βόρεια Μακεδονία ή Μακεδονία του Βαρδάρη




Σεπτέμβριος 28, 2010

Η κυβέρνηση των Σκοπίων να δεχθεί το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ή Μακεδονία του Βαρδάρη» είναι μια από τις κύριες συστάσεις του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών της Ουάσιγκτον.

Στην τελευταία έκθεσή του, το Σεπτέμβριο, για τα Δυτικά Βαλκάνια, αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, και μέσα από αυτήν η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον θα διαμορφώσει τις πολιτικές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σκόπια- Δημοσκόπηση: Πρώτο το κόμμα του Γκρουέφσκι με …διαφορά

Σεπτέμβριος 28, 2010

Σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν σήμερα στον σκοπιανό τύπο, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται σταθερά το VMRO-DPMNE, που είναι ο πολιτικός σχηματισμός του πρωθυπουργού της χώρας, Νίκολα Γκρουέφσκι.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν εκλογές σήμερα το VMRO-DPMNE έλαβε το 28,7 τοις εκατό των ψήφων των εκλογέων, η σοσιαλιστική αντιπολίτευση, SDSM, θα ελάμβανε 15 τοις εκατό,και είναι σαφώς ανεβασμένη από την προηγούμενη δημοσκόπηση κατά 4 περίπου μονάδες.

Ευρωπαίοι Διπλωμάτες: Το Σαντζάκ δεν είναι Κόσσοβο




Σεπτέμβριος 28, 2010.

(Утрински весник- WAZ Media -ZELJKO PANTELIC)

« Είναι τα προβλήματα στην περιοχή του Σαντζάκ εκτός ελέγχου, όπως το θέμα του Κοσσόβου πριν από μια δεκαετία που ανάγκασε την διεθνή κοινότητα να εμπλακεί»;

Δεν το πιστεύει αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το ερώτημα ‘Σαντζάκ’ δεν υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση;»

«Κανείς δεν έχει υποβάλλει ερώτημα, γι’ αυτό, στο Συμβούλιο της ΕΕ, ως ένα μεγάλο πρόβλημα

«Δεν θα υπάρξει διεθνοποίηση του Σαντζάκ

ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Η πΓΔΜ επιθυμεί λύση στα πλαίσια του ΟΗΕ»

Σεπτέμβριος 28, 2010.

«Η πΓΔΜ θέλει να επιλύσει τη διαφορά με το όνομα μέσα στους κανόνες των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία εγγυούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εθνική αξιοπρέπεια, και το σεβασμό των ψηφισμάτων σχετικά με το θέμα αυτό, συμπεριλαμβανομένου της συμμόρφωσης με την ενδιάμεση συμφωνία, που υπέγραψαν η Ελλάδα και η πΓΔΜ, το Σεπτέμβριο του 1995», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλοσόσκι, μετά τη συνάντησή του με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon στην, έδρα της Παγκόσμιας Οργάνωσης, Νέα Υόρκη.

Αλβανικό Κανάλι: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μηνύει την Ελλάδα

Σεπτέμβριος 28, 2010.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μηνύει την Ελλάδα στο Στρασβούργο λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στις μεταφορές» αναφέρει σήμερα το αλβανικό κανάλι ‘Τοπ’.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, λέει το δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα επιβάλλει καταδίκη στην Ελλάδα με το σκεπτικό ότι έπρεπε προ πολλού να έχει απελευθερώσει τον τομέα των μεταφορών.

Μπερίσα: Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο χωρίς τελωνειακούς δασμούς

Σεπτέμβριος 28, 2010.

Τίρανα. (Lajme net)

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, ανακοίνωσε την απαλλαγή της εφαρμογής των τελωνειακών δασμών μεταξύ της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου.

Μετά την επίσκεψή του σε έκθεση γεωργικών προϊόντων (Panairi "AGROBIZNES 2010") δήλωσε, ο Μπερίσα, ότι οι τελωνειακοί έλεγχοι τους οποίους είχαμε κάνει κατά το παρελθόν είναι αστείο να εξακολουθήσουν να γίνονται.

«Καταφέραμε, σταδιακά, να έχουμε με το Κοσσυφοπέδιο ένα σύστημα χωρίς εποπτεία, έτσι έχουμε μηδενικούς δασμούς μεταξύ των δύο πλευρών και αυτό θα συνεχιστεί και μέσα στα πλαίσια της ΕΕ», είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Κοσσυφοπέδιο: Συνεχίζεται η καταστροφή των σερβικών αναμεταδοτών κινητής τηλεφωνίας


Σεπτέμβριος 28, 2010.

Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου κατέστρεψαν άλλους επτά σταθμούς βάσεις του Κοσσυφοπεδίου που ανήκαν στην σερβική εταιρία κινητής τηλεφωνίας "Telekom Serbia".

Διακόπηκε το σήμα των κινητών στην κοιλάδα Μοράβα, στο κεντρικό Κοσσυφοπέδιο και στις γύρω από αυτό περιοχές και περίπου 80 χιλιάδες συνδρομητές έμειναν χωρίς σήμα στα κινητά τηλέφωνά τους.

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο της CIA μπαίνει το διαδίκτυο

Σεπτέμβριος 28, 2010.



Η αμερικανική κυβέρνηση προτίθεται να θεσπίσει για πρώτη φορά, νέους κανονισμούς που θα επιτρέψουν την παρακολούθηση των online χρηστών του διαδικτύου παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα παραπάνω σημειώνει η ρουμανική εφημερίδα “Romania Libera” επικαλούμενη την εφημερίδα “New York Times”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο νόμου εθνικής ασφάλειας σχολιάστηκε ευρέως από τον Τύπο στην Ουάσιγκτον καθώς οι ιδιοκτήτες των εικονικών ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να διαθέσουν τις πλατφόρμες τους στη διάθεση των αμερικανικών υπηρεσιών.