εφημ. ‘Lajme Maqedoni’: "Οι κίνδυνοι υπάρχουν ακόμη από το ελληνικό κράτος"

Οκτώβριος 17, 2010
Γράφει ο Faik Krasniqi - gazeta Lajme Maqedoni


Σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι μέρος της πολιτείας καθώς και το σύνολο των χρηματοδοτήσεων που παρέχονται από την πολιτική που ασκεί ο Γιανουλλάτος (politikës së Janullatosit- ο συντάκτης εννοεί τις δραστηριότητες του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου Γιαννουλάτου) είναι κατ’ επέκταση πολιτική του ελληνικού κράτους.

Από την εδραίωσή της στην Αλβανία (η ελληνική εκκλησία) μέχρι σήμερα αξιολογείται ως το ισχυρότερο μέσο που εργάζεται και αγωνίζεται για τον εξελληνισμό της νότιας Αλβανίας, ως έκταση της ελληνικής επικράτειας.

Παραθέτουμε αναφορά της εφημερίδας ‘Στόχος’, που είναι μια εξτρεμιστική ελληνική εφημερίδα:

Αλβανία: Μεγάλο ενδιαφέρον για το θησαυρό του Αλή Πασά

Οκτώβριος 17, 2010.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της αλβανικής κοινής γνώμης για τα δημοσιεύματα, σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται στην Ελλάδα, για τον εντοπισμό του υποτιθέμενου θησαυρού του Αλβανού Αλή Πασά.

«Κοντά στα ξακουστά βράχια των Μετεώρων, σε χωριό των Τρικάλων εδώ και δύο ημέρες ένας 65χρονος Ελληνοαυστραλός άρχισε εκσκαφές με την άδεια των ελληνικών αρχών για να ανακαλύψει τον κρυμμένο θησαυρό του Αλή πασά, που όπως λένε διάφοροι μύθοι έκρυψε στην περιοχή".

Αλβανία: Οι αλβανοτσάμηδες κατά απογραφής πληθυσμού με εθνικά και θρησκευτικά κριτήρια

Οκτώβριος 17, 2010.

Το συμβούλιο του κόμματος των Τσάμηδων - που φέρει τον τίτλο «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ενότητας (DUP)-, τοποθετήθηκε σήμερα κατά του κυβερνητικού σχεδίου απογραφής του πληθυσμού που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου του 2011.

Ο Σπέτιμ Ίντριζι (φωτό) και Ντασαμίρ Ταχίρι έχουν ετοιμάσει επερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό της αλβανικής κυβέρνησης τον Γκένς Πόλο, ώστε να επιληφθεί του θέματος αυτού.

Η Ρωσία χωρίζει στα τρία τους συμμάχους του ΝΑΤΟ

Οκτώβριος 17, 2010. (Romania Libera)



Η νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ, χωρίζει τους Ευρωπαίους σε τρία στρατόπεδα:

Εκείνους που θέλουν την ενσωμάτωση της Ρωσίας στη Συμμαχία, εκείνους που την βλέπουν ακόμη ως ένα δυνητικό εχθρό και αυτούς που βλέπουν, πάνω από όλα, μόνο τις σχέσεις τους με την Ουάσιγκτον .

Στη διάρκεια μιας, σχεδόν, πεντηκονταετίας ψυχρού πολέμου το ΝΑΤΟ υιοθέτησε τέσσερις στρατηγικές έννοιες για την υπόστασή του.

Η συζήτηση που διεξήχθη στις 14 Οκτωβρίου από τους Υπουργούς Άμυνας και των Εξωτερικών, της Συμμαχίας, είναι η τρίτη από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.