"Фокус": 150 συνοριοφύλακες από 26 κράτη στον Έβρο

Νοέμβριος 2, 2010- 22:28


Συνοριοφύλακες από 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν φθάσει στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας, για να εμποδίσουν το κύμα των λαθρομεταναστών, που εισβάλλει από την Τουρκία, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’, επικαλούμενο πληροφορίες από το AFP.

Περίπου 150 φύλακες θα συντονίζονται από την ελληνική αστυνομία και οι οποίοι θα μπουν σε εικοσιτετράωρη βάρδια από μεθαύριο Πέμπτη, μέχρι τέλος του έτους, για την παρακολούθηση των συνόρων και τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών.

‘Форум’: «Οι Σκοπιανοί δεν επενδύουν στην Ελλάδα»



Νοέμβριος 2, 2010.



Οι σκοπιανές εταιρίες τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν επενδύσει περί τα 350 εκατ. ευρώ σε χώρες των Βαλκανίων. Το επενδυτικό ενδιαφέρον τους απευθύνεται στη Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, την Κροατία, αλλά μέχρι τώρα καμία επένδυση σκοπιανής επιχείρησης δεν έγινε στην Ελλάδα, αναφέρει σε σχετικό άρθρο της το σκοπιανό ‘Forum’.

“Παρά το γεγονός ότι ο νότιος γείτονάς μας, η Ελλάδα, είναι ένας από τους κύριους εμπορικούς μας εταίρους και επενδυτές, ωστόσο καμία σκοπιανή εταιρεία δεν έχει επενδύσει εκεί”, σχολιάζει η οικονομική σκοπιανή στήλη και θα τονίσει:

“Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που επένδυσαν στην πΓΔΜ είναι σοβαροί επενδυτές”, σύμφωνα με τον καθηγητή Τόμε Νενόφσκι. ‘Οι επενδυτικές τράπεζες κατέχουν ήδη την τρίτη θέση στην σκοπιανή αγορά. Οι Έλληνες βρίσκονται πίσω από την εμπορική δραστηριότητα των τραπεζών, συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος κατέχει σχεδόν το 100 τοις εκατό του συνολικού τραπεζικού κεφαλαίου.

Σερβία: Οι ηγέτες των Αλβανών από το νότο θα καταστρέψουν πάλι το κράτος μας…




Νοέμβριος 2, 2010.

Με πρωτοσέλιδη αναφορά στη συνάντηση των Αλβανών των δυτικών Βαλκανίων στα Τίρανα και με τίτλο: «Η Αλβανία θα φθάσει μέχρι τη Νις», η σερβική εφημερίδα ‘Alo!’ δημοσιεύει σχετικό ρεπορτάζ που αναφέρεται στη δημιουργία της λεγόμενης ‘Μεγάλης Αλβανίας’.

«Οι επικεφαλής των Αλβανών της νότιας Σερβίας, συμμετείχαν στην πρωτοβουλία της δημιουργίας της ‘Φυσικής Αλβανίας’, όπου ένα μεγάλο μέρος της Σερβίας ενσωματώνεται σε αυτήν. Αν το κράτος της Σερβίας αντιδρούσε στις εν λόγω δραστηριότητές τους θα μπορούσαν να περάσουν τα υπόλοιπα 15 χρόνια στη φυλακή!», γράφει η σερβική εφημερίδα.

Βούλγαρος Υπουργός: Η αλβανική κοινότητα της Σόφιας πρωτοστάτησε στη δημιουργία του αλβανικού κράτους

Νοέμβριος 2, 2010.



Τίρανα.

Οι σχέσεις με τη διασπορά ήταν από τα κύρια θέματα που συζήτησε, ο βούλγαρος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, στα Τίρανα, με την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Edith Harj.

«Ως υφυπουργός στο Υπουργείο Εξωτερικών, με αρμοδιότητα στην διασπορά, έχουμε την ανάλογη εμπειρία ώστε να είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί της.

»Η Αλβανία, αν και μικρή χώρα, έχει στη διασπορά περίπου τέσσερα εκατομμύρια Αλβανούς, όπως έχουμε και εμείς. Μόνον στην Ελλάδα, εργάζονται περί το ένα εκατομμύριο Αλβανοί, οι υπόλοιποι είναι διασπαρμένοι σε ΗΠΑ, Καναδά και δύο περίπου εκατομμύρια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο Ντιμιτρόφ και θα συνεχίσει:

Βουλγαρικό ‘Focus’: Πακέτο με εκρηκτικά για την βουλγαρική Πρεσβεία στην Αθήνα

Νοέμβριος 2, 2010.

Σόφια.
Ύποπτο πακέτο έφθασε στη βουλγαρική Πρεσβεία της Αθήνας, το οποίο περιείχε εκρηκτική ύλη, όπως επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών, ένα από τα πακέτα που πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη, οι ελληνικές αρχές, είχε προηγουμένως αποσταλεί στη βουλγαρική πρεσβεία.

Ο Ερντογάν επισκέπτεται, την Τετάρτη, το Κοσσυφοπέδιο



Ο Ερντογάν με τον Θάτσι (φωτό αρχείου)

 
Νοέμβριος 2, 2010

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα επισκεφθεί το Κοσσυφοπέδιο στις 3 και 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το τουρκικό Γραφείο Τύπου παρά τω πρωθυπουργώ.