Канал 5: «Αθήνα- το μακεδονικό έθνος, η μακεδονική πατρίδα και η εθνική συνείδηση είναι αδικαιολόγητη δημαγωγία»

Ιανουάριος 16, 2011.



«Το να μιλάμε για μακεδονικό έθνος, μακεδονική πατρίδα και μακεδονική εθνική συνείδηση είναι αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν έχει εθνική ούτε πολιτική οντότητα και μπορεί να προκαλέσει επιθετικές τάσεις εναντίον της Ελλάδας» αυτό είναι ένα απόσπασμα επίσημης επιστολής των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση της Ελλάδας του 1944.

 Είναι και οι θέσεις, σήμερα, της Ελλάδας, για κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας, που βασίζεται στην επιστολή που υπογράφει ο τότε υπουργός Στετίνους.

Σύμφωνα με την επιστολή, η τότε αμερικανική κυβέρνηση θα έπρεπε να αγωνιστεί να αποτρέψει οποιαδήποτε δύναμη που θα μπορούσε να βλάψει την Ελλάδα.

Ο νότιος γείτονας δεν εγκατέλειψε τη στάση αυτή ότι, δηλαδή, τα Σκόπια κλέβουν την ιστορία της και αυτό αποτελεί παραβίαση των διεθνών συμφωνιών.

«Η UNESCO αναφέρει ότι οι συμφωνίες δεν είναι δυνατόν να σφυρηλατήσουν την ιστορία. Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να είναι ανεκτική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραχωρεί το ιστορικά της δικαιώματα σε άλλες χώρες, και αυτό δεν έγινε κατανοητό. Νομίζουν (οι Σκοπιανοί) ότι αν ο Αλέξανδρος στηθεί σε μια πλατεία των Σκοπίων, θα γίνουν Μακεδόνες. Έτσι πιστεύουν», δήλωσε ο Θαλής Μυλωνάς του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων.

Ο εμπειρογνώμονας για τις διεθνείς σχέσεις, Θαλής Μυλωνάς, υποστήριξε ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική.

Η λέξη Μακεδονία έχει ένα βαθύ περιεχόμενο. Είναι μια πολύ παλαιά λέξη. Οι λέξεις Μακεδών, Μακεδονία, Μακεδόνες, είναι ελληνικές λέξεις.

Προέρχονται από τη λέξη Μακεδνός- Μάκος, Μήκος που σημαίνει μακρύς, μακρύς σε μήκος. Οι Μακεδόνες ανήκαν στα Δωρικά φύλα, και ήταν σωματικά πιο ανεπτυγμένοι από τα άλλα φύλα. Και οι λέξεις Μακρύς έφερες το αποτέλεσμα Μακεδών, που σημαίνει υψηλός. Πρόκειται για μια ελληνική λέξη, είπε ο Μυλωνάς.

Η Ελλάδα έστειλε επίσημη επιστολή στον ΟΗΕ, ότι η πΓΔΜ ακολουθεί πολιτική αρχαιολατρείας και κλέβει τα σύμβολά της.

Όπως άλλωστε μετέδωσε και το Κανάλ 5, η επιστολή που εστάλη σε όλα τα κράτη μέλη της διεθνούς Οργάνωσης, εξηγεί ότι η χώρα μας παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία του 1995.

Σάνια Ρίστοφσκα- ανταποκριτής από την Ελλάδα.

--

Τίτλος άρθρου: «Атина: Македонската нација, татковина и национална свест се неоправдана демагогија» της Сања Ристовска
Δημοσίευση: Канал 5 Телевизија, 16.01.2011, 16:36.







Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος