Βουλγαρία: «Η Ελλάδα συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά το σχέδιο για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη»

Ιανουάριος 31, 2011. (Фокус)

Αθήνα.

Η Ελλάδα υποστηρίζει έντονα και ανεπιφύλακτα το σχέδιο για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη.

Αυτό δήλωσε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Interfax.

« Αν έχει αλλάξει κάποιος θέση, αυτός δεν είναι η Ελλάδα. Αλλαγές επήλθαν στις θέσεις των Βουλγάρων εταίρων μας. Από την αρχή της συζήτησης του σχεδίου αυτού, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις υποστηρίζουν σταθερά και αποφασιστικά την ιδέα της κατασκευής αυτού του αγωγού. Έχουμε έτοιμη τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Με αυτή επιβεβαιώνεται ότι το έργο αυτό θα είναι περιβαλλοντικά το πιο ασφαλές έργο όλων των αγωγών που έγιναν στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα το ονομάζουμε ως ‘πράσινη σχέδιο’. Έχουμε, ήδη, υποβάλλει στο Κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο στο οποίο προβλέπεται η κατασκευή του αγωγού ως έργο εθνικής σημασίας», δήλωσε ο Μανιάτης.

Ο Έλληνας αναπληρωτής Υπουργός, σημείωσε ότι ελπίζει, τελικά, να αντιληφθεί τη σημασία του έργου και η Βουλγαρία, γιατί το ίδιο το έργο δεν θα αποφέρει οφέλη μόνον στη Σόφια, την Μόσχα ή την Αθήνα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.


--
Τίτλος άρθρου: «Гърция продължава решително да подкрепя проекта за петролопровода „Бургас-Александруполис”»

Δημοσίευση: Агенция "Фокус", 31.1.2011.



Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος