Αλβανία: Ο Ράμα καλεί το λαό και σε άλλη διαμαρτυρία

Ιανουάριος 23, 2011.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, στην κηδεία του ενός από τους δολοφονηθέντες της διαδήλωσης της 21ης Ιανουαρίου, του Faik Myrton, δήλωσε ότι καλεί όλους τους Αλβανούς την ερχόμενη Παρασκευή σε άλλη μία διαδήλωση στη λεωφόρο “Dëshmorët e Kombit”.

«Για τα τρία θύματα των εγκληματικών πράξεων της κυβέρνησης, καλώ το λαό την Παρασκευή στην λεωφόρο «Μαρτύρων του Έθνους», να τιμήσουμε τους τρεις αυτούς πολίτες, των οποίων η ζωή κόπηκε στη διάρκεια της διαμαρτυρίας για μια καλύτερη Αλβανία», δήλωσε ο Ράμα στην πόλη Φίερ.

«Θα συνεχίσουμε το δρόμο μας ώστε να επιστρέψει η Αλβανία στην ισοτιμία», δήλωσε ο Ράμα

Στο τέλος της ομιλίας του, ο αρχηγός της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης κάλεσε για ενός λεπτού σιγή για τους τρεις ανθρώπους που δολοφονήθηκαν στις 21 Ιανουαρίου, τους : Hekuran Dedës, Ziver Veizit και Faik Myrtajt



Ο Μπερίσα συναντήθηκε με τους πρεσβευτές

Τίρανα 23, 2011, 16:05

Στο μεταξύ το γραφείο Τύπου του Αλβανού πρωθυπουργού έδωσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της συνάντησης του Σαλί Μπερίσα με τους πρεσβευτές των ΗΠΑ, Arvizu (φωτό), της αντιπροσωπείας της ΕΕ, Sequi και του ΟΑΣΕ, Wolfarth.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συνάντηση του Μπερίσα είχε ενημερωτικό χαρακτήρα πάνω στις τελευταίες εξελίξεις και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην αλβανική πρωτεύουσα και τους διαβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της αλβανικής κυβέρνησης να προστατεύσει τα θεσμικά όργανα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε συναντήσεις και με άλλους πρέσβεις των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

--

Τίτλοι άρθρων: «Rama: Do vazhdojmë në rrugën tonë» και «Berisha takim me ambasadorët».
Άντληση: TopChannel, 21.1.2011.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος