Σκόπια : ‘Σκανδαλώδης συμπεριφορά της σκοπιανής πρεσβείας στην Τουρκία’…




Ιανουάριος 13, 2011.

Η λαογραφική ομάδα της αλβανικής Πρέσπας, η οποία συμμετείχε στο Βαλκανικό Φεστιβάλ Σμύρνης 2010, προσεβλήθησαν από την τρίτη γραμματέα της πρεσβείας των Σκοπίων στην Τουρκία Suhena Kjerimi Bali.

Η σκοπιανή μειονότητα της Αλβανίας παρακολούθησε το Folk Festival στις 23- 29 Δεκεμβρίου 2010 που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη και έλαβε ένα ‘χαστούκι’ από υπάλληλο της σκοπιανής πρεσβείας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από τη Sun TV, η γραμματέας Σουχένα Κερίμ Μπαλί, συμμετείχε στο φολκλορικό φεστιβάλ της Σμύρνης εκπροσωπώντας την σκοπιανή Πρεσβεία στη Τουρκία. Οι εκπρόσωποι από τη Μάλα Πρέσπα, του δήμο Πούστετς της Αλβανίας επικρίθηκαν όταν έπαιζαν παλιούς σκοπιανούς παραδοσιακούς χορούς και μιλούσαν στην σκοπιανή μητρική τους γλώσσα.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ, η τρίτη γραμματέας της σκοπιανής πρεσβείας στην Τουρκία, πολλές φορές τους αντιμετώπισε λέγοντας με αιχμηρό τόνο «Εσείς γιατί είστε εδώ; Δεν εκπροσωπείτε την αλβανική κουλτούρα γιατί μιλάτε σκοπιανά και όχι αλβανικά ενώ είστε Αλβανοί;!»

Τίτλος άρθρου: «Скандалозно однесување на вработена во македонската амбасада во Турција»




Δημοσίευση: Kajgana, 11.01.2011

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος