Βουλγαρικό Κόμμα: Εγρήγορση κατά των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στο Πλέβεν

Ιανουάριος 31, 2011.

Εγρήγορση για την προστασία των παιδιών από την διάχυτη επιρροή των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» κήρυξε το βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα ΒΜΡΟ-B.Ν.Δ. (ВМРО – БНД) στην πόλη Πλέβεν.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της περιφερειακής οργάνωσης του, Βοεβόδα Ιβάν Στογιάνοφ.

«Αυτή η αίρεση είναι επικίνδυνη, διότι επιδιώκει να απομονώσει τους οπαδούς της από τους φίλους τους και το κοινωνικό περιβάλλον, προσπαθώντας να κατευθύνει την σκέψη τους, απαγορεύοντας ορισμένες παραδοσιακές θεραπείες όταν βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία τους», είπε σε ομιλία του, προς το ΒΜΡΟ του Πλέβεν.

Παρόμοιες πρωτοβουλίες εθνικής δράσης έχουν ήδη γίνει στη Βάρνα, στο Βελίκο Τάρνοβο, στο Ντόβριτς.

Η συνεχής αύξηση των οπαδών των ‘Μαρτύρων του Ιεχωβά’ είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Η προπαγάνδα των μηνυμάτων τους είναι ιδιαίτερα επιθετική και δυναμική, οι γονείς ανησυχούν ότι οι προσηλυτιστές θα δελεάσουν τα παιδιά τους με υποσχέσεις για δωρεάν εκπαίδευση στο εξωτερικό.

«Η αίρεση αυτή, για ανεξήγητους λόγους, χρηματοδοτείται πλουσιοπάροχα και γι’ αυτό ανησυχούμε πολύ» δήλωσε ο Ιβάν Κιουλντζιούσκι, πρόεδρος του ВМРО – БНД στο Πλέβεν.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο βοεβόδας μηνύει τους ‘Μάρτυρες του Ιεχωβά’. Από την άλλη πλευρά, η θρησκευτική οργάνωση καταγγέλλει τη δράση του βουλγαρικού κόμματος για διακρίσεις.

--

Τίτλος: «ВМРО организира бдение срещу “Свидетелите на Йехова” в Плевен»
Δημοσίευση: ВМРО, Дарик нюз, 31.1.2011

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος