Σκόπια-Πρώην Υπουργός: ή Εκλογές ή Αιματοχυσία




Σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός και αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της πΓΔΜ (SDSΜ),  Βλάντο Μπούτσκοφσκι /
Владо 
Бучковски,  απείλησε λέγοντας ότι στη χώρα ή θα έχουμε εκλογές ή θα γίνει αιματοχυσία.


Ο Μπούτσκοφσκι που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών το 2001, και από το 2002 έως το 2004,  δήλωσε, όπως γράφει το εβδομαδιαίο έντυπο ‘Φόκους’, ότι το κόμμα του θα οδηγήσει σε ταραχές που θα οδηγήσουν σε μια βίαιη ανατροπή της εξουσίας με στόχο την κατάληψής της από το σοσιαλιστικό κόμμα αν και δεν ανήκει αυτή η λογική στις μεθόδους του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
«Το VMRO-DPMNE, δεν μπορεί να καταλάβει ότι η χώρα απειλείται από μια σοβαρή εμφύλια διαμάχη. Δεν θα είχα χρησιμοποιήσει τον όρο ‘αιματοχυσία’, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που συνέβησαν με τις περσινές διαμαρτυρίες, νομίζω ότι ο Γκρούεφσκι παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι», δήλωσε ο Μπούτσκοφσκι.
Ο πρώην υπουργός, στη συνέντευξή του στο ‘Φόκους’, τόνισε ότι η πΓΔΜ προχωρά σε μια αναπόφευκτη σύγκρουση με την κυβέρνηση που έχει ως πρότυπο τον Μιλόσεβιτς.
Δήλωσε ακόμη ότι αποτελεί το τελευταίο βήμα η αποχώρηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος από το Κοινοβούλιο. «Η οργή της αντιπολίτευσης, είναι μεγάλη».

«Αν η  διαμαρτυρία της 5ης Δεκεμβρίου ήταν μια έγκαιρη προειδοποίηση, αυτή είναι η τελευταία έκκληση της αντιπολίτευσης. Προσφέρεται στον Γκρούεφσκι η λύση για την πολιτική κρίση, ο θυμός του λαού να οδηγηθεί προς την κατεύθυνση εντός του συστήματος, που είναι η έκφραση μέσα από τις εκλογές. Εμείς πετάμε το γάντι στον Γκρούεφσκι και περιμένουμε την αντίδρασή του», είπε ο πρώην υπουργός.
Συνεχίζοντας ο Μπούτσκοφσκι επεσήμανε ότι  οι οπαδοί της αντιπολίτευσης έχουν το νόμιμο δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν  στους δρόμους και το SDSΜ δεν μπορεί να εγγυηθεί  μια ειρηνική ατμόσφαιρα.
«Η υπομονή του Σοσιαλιστικού Κόμματος έχει φθάσει στα όριά της και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα γίνουν συγκρούσεις στις διαμαρτυρίες που θα ακολουθήσουν», δήλωσε ο Μπούτσκοφσκι.

--
Δημοσίευση: Kurir, 7.2.2011