Κοσσυφοπέδιο: Συνελήφθησαν 4 UCK-άδες για εγκλήματα πολέμου


Μάρτιος 16, 2011.
Πρίστινα.
Η αστυνομία των ευρωπαϊκών δυνάμεων (EULEX) συνέλαβε σήμερα τέσσερα άτομα, τα οποία είναι ύποπτα για εγκλήματα πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο, μεταξύ αυτών είναι και ο περιφερειακός διοικητής της αστυνομικής δύναμης του Πρίζρεν, Nedzhmi Krasniqi, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Πρίστινα.
Η εκπρόσωπος της EULEX,  Ιρίνα Γκουδελιέφικι, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συλλήψεις αυτές, τόνισε, όμως ότι έγιναν κατόπιν εντάλματος του Εισαγγελέα του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Πρίστινα και ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις να συνεχίσουν τις αναζητήσεις και άλλων υπόπτων.


Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η δράση αυτή βρίσκεται υπό της επίβλεψης του Γραφείου του Ειδικού Εισαγγελέα του Κοσσυφοπεδίου.
Τα μέσα ενημέρωσης της Πρίστινα κάνουν λόγο για ένταλμα σύλληψης 11 ατόμων από τα οποία συνελήφθησαν μέχρι στιγμής τα τέσσερα.
Όλοι οι συλληφθέντες ήταν μέλη του πρώην Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσόβου (UCK), οι οποίοι έδρασαν στην περιοχή του Πρίζρεν.

UCK-άδες απειλούν την EULEX

Οργανώσεις βετεράνων του πρώην Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου εξέφρασαν σήμερα την αποδοκιμασία τους για την σύλληψη των συντρόφων τους και παρότρυναν να σταματήσουν τις συλλήψεις μελών του UCK.
Κατηγόρησαν την EULEX ότι αποτελεί την αιτία της τεταμένης κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο και ισχυρίστηκαν ότι η αποστολή της έχει χάσει την φήμη στα μάτια των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου…

--
«ЕУЛЕКС уапси четворица осомничени за воени злосторства во Косово»
Sitel, 16.3.2011.