Βουλγαρία: Ο πυρηνικός σταθμός Κοζλοντούι αντέχει μέχρι 7 ρίχτερ


Το Πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, της Βουλγαρίας, στο Κοζλοντούι

Μάρτιος 16, 2011.
Βούλγαροι εμπειρογνώμονες, σχετικά με ενδεχόμενο σεισμού, που θα μπορούσε να πλήξει την Βουλγαρία, εκτιμούν ότι ένας σεισμός που θα επηρέαζε την περιοχή του Κοζλοντούι, θα μπορούσε θα προέλθει από το γειτονικό όρος Βράνσεα, και η ανώτερη ισχύς του, θα μπορούσε να είναι έως 7,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.Козлодуй и Белене са проектирани за 7-ма степен
Το έργο του Μπέλενε, επίσης, θα άντεχε σε έναν σεισμό, ελαφρώς, παραπάνω από τους επτά βαθμούς.
«Όταν όμως συμβεί ένα σεισμός στην  ρουμανική περιοχή της Βράσνεα, 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,  τότε τι θα γίνει;»


Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες,  ένας σεισμός μεγαλύτερος από 7,5 βαθμούς, είναι απίθανος  για την σεισμογενή περιοχή του κοντινού ρουμανικού όρους Βράσνεα.
Εντούτοις,  το γραφείο τύπου του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι, ανακοίνωσε στα ΜΜΕ,  ότι η μονάδα είναι σχεδιασμένη να αντέχει σε σεισμό των 8 βαθμών, αλλά, οι εδικοί καθορίζουν την ένταση των 8 βαθμών σύμφωνα με την ρωσική κλίμακα.
Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Σεργκέι Τσότσεφ, πρόεδρο της Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής, τα πυρηνικά εργοστάσια  του Κοζλοντούι και του Μπέλενε δεν βρίσκονται σε σεισμογενείς περιοχές. Η μόνη απειλή για αυτά προέρχεται από την σεισμογενή περιοχή της ρουμανικής Βράσνεα.

--
 Τίτλος: «Козлодуй и Белене са проектирани за 7-ма степен»
Δημοσίευση: vesti.bg