Σκόπια: Παραλήρημα Σλαβικών Οργανώσεων

Η αφίσα των Σλαβικών Οργανώσεων
υπέρ του ονόματος της Μακεδονίας


Μάρτιος 7, 2011.

Σε εθνικιστικό παραλήρημα προέβησαν οι σλαβικές οργανώσεις εξωτερικού της Βαρντάρσκας, το οποίο δημοσιεύεται, σήμερα, στον σκοπιανό Τύπο και το οποίο παρουσιάζουμε παρακάτω, ως έχει.
--
Εάν οποιαδήποτε κυβέρνηση αποφάσιζε να αλλάξει το όνομα της πΓΔΜ, αυτή θα μείνει στην ιστορία, ως προδοτική για τον ‘μακεδονικό’ λαό.
Ο ηγέτης του κόμματος της «Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας για την Μακεδονία»  (Социјалдемократскиот сојуз на Македонија,- SDSM), Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, έχει κάνει εδώ και καιρό ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, με συνεχείς εκκλήσεις για την αλλαγή του ονόματος, για να ενταχθεί η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Χρησιμοποιεί, μάλιστα, τα αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης για να ενσταλάξει φόβο στον ‘μακεδονικό’ λαό, ότι χωρίς την ένταξη στις Ευρωατλαντικές Οργανώσεις απειλείται η κατάρρευση της ‘Μακεδονίας’, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το MHMRI και το AMHRC.
(σ.σ. MHMRI= Macedonian Human Rights Movement International και το AMHRC= Australian Macedonian Human Rights Committee)


Ο Τσερβενκόφσκι επικρίνει, με ειρωνεία, το κόμμα του Γκρουέφσκι VMRO-DPMNE, για τη διατήρηση των διαπραγματεύσεων για το όνομα, ενώ όταν ήταν πρόεδρος της πΓΔΜ (ФИРОМ), οι προτάσεις γίνονταν δεκτές από τον Νίμιτς.
Το δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας
Ήταν μάλιστα πρωθυπουργός όταν κυβερνούσε το SDSM και το αστείο είναι ότι δέχθηκε την αλλαγή της ‘μακεδονικής’ σημαίας.
Ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι δεν είναι σε θέση να επικρίνει κανέναν, τουλάχιστον, στα εθνικά θέματα και να ακούει τις δηλώσεις του ‘μακεδονικών’ κινημάτων
MHMRI και AMHRC.
Εάν, εξάλλου, η επιστολή που στάλθηκε προς τα Ηνωμένα Έθνη αποτελεί μια προσπάθεια να κατευνάσει τις δυτικές πιέσεις για την πΓΔΜ, ώστε να βρεθεί μια «λύση», τότε αυτό είναι τρομακτικό.
Η πΓΔΜ συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα επάνω σε γελοίες αξιώσεις της και μάλιστα έδειξε διατεθειμένη να αλλάξει το όνομα.
 Η Ελλάδα χρησιμοποιεί την πάγια τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» και οι ‘Μακεδόνες’ πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια στρατηγική, ιδιαίτερα μάλιστα, επειδή η πΓΔΜ έχει ένα σαφές πλεονέκτημα – την αλήθεια.
Η Ελλάδα τώρα, μάλιστα, ισχυρίζεται με ειρωνεία ότι η «Μακεδονία είναι Ελληνική», ενώ το 1988, αναγνώρισε την ανεξαρτησία της πΓΔΜ, και μετονομάζει την Βόρειο Ελλάδα σε Μακεδονία.
Οι οργανώσεις MHMRI, AMHRC, από τον Ιούλιο του 2010 ξεκίνησαν την εκστρατεία «Το όνομά μας είναι Μακεδονία» (όνομα της Μακεδονίας μας)  που απαιτούν η πΓΔΜ να σταματήσει όλες τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την Ελλάδα.
Η εκστρατεία αυτή περιλάμβανε διαφημιστικές πινακίδες σε όλη τη χώρα. Διαφημίσεις σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες, καθώς επίσης διανεμήθηκαν φυλλάδια σε όλη τη χώρα.
Οι δύο αυτές οργανώσεις παρακολουθούν συνεχώς και καταδικάζουν τις διαπραγματεύσεις για την αλλαγή του ονόματος και κατηγορούν το SDSM για την αποδοχή της προσωρινής αναφοράς «ΠΓΔΜ», καθώς και την αλλαγή της «μακεδονικής» σημαίας ( σ.σ. με τον ήλιο της Βεργίνας).
Καταδικάζουμε ακόμη το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και τα μέσα που το προωθούν, ώστε να ενσπείρουν τον φόβο και τους ισχυρισμούς ότι η πΓΔΜ  πρέπει να αλλάξει το όνομά της,  προκειμένου να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Οι MHRMI –AMHRC ζητούν από το κυβερνών VMRO-DPMNE να υποσχεθεί ότι δεν θα αλλάξει το όνομα και να περατώσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις για το όνομα.
 Κατόπιν να επανέλθει στις απαιτήσεις  της «Μακεδονίας», να αποκαταστήσει την παλιά σημαία και να απορρίψει την αναφορά της «πΓΔΜ»/ «ФИРОМ».
Τέλος προτρέπει όλους τους ‘μακεδονικούς’ οργανισμούς, αλλά και τους ιδιώτες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία  «Το όνομά μας είναι Μακεδονία»
=
Τίτλος: «МХМРИ и АМХРЦ: Црвенковски врши притисок за промена на името»
Δημοσίευση: Kurir-Skopje, 7.3.2011.