«Η Ελλάδα είναι ο πιο ειλικρινής εταίρος της Τουρκίας»

Μάρτιος 31, 2011.
Άγκυρα.
Η Ελλάδα είναι ο πιο ειλικρινής εταίρος της Τουρκίας, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, σε συνέντευξή της στην τουρκική  καθημερινή εφημερίδα Radikal.


«Η Ελλάδα δεν συμμερίζεται την άποψη της Γαλλίας και της Γερμανίας. Εμείς λέμε ότι όταν η Τουρκία επιλύσει το ζήτημα της Κύπρου και ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταρρύθμισης, μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ», δήλωσε η Μπακογιάννη.
Η  ελληνίδα, πρώην υπουργός,  υπογράμμισε την ανάγκη να ξεπεραστεί το πρόβλημα της Κύπρου με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Σύμφωνα με την πολιτικό, με τους 40.000 Τούρκους στρατιώτες, που υπάρχουν στο νησί,  δεν υπάρχει πιθανότητα, να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
Η Μπακογιάννη επεσήμανε το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μέλος της  ΕΕ και αυτή είναι μεγαλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια του νησιού.
Στα θέματα που σχετίζονται με τη διαφωνία των συνόρων του εναερίου χώρου και των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο, η Ντόρα Μπακογιάννη, πρόεδρος του ελληνικού κόμματος ‘Δημοκρατικής Συμμαχίας’ είπε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή για την Τουρκία.
--
-‘Reuters’- Утрински весник