Σκόπια: ‘Φαγώθηκαν’ για το άγαλμα του Αλεξάνδρου


Μάρτιος 27, 2011.
Το έργο της πλατείας της πρωτεύουσας της πΓΔΜ,  που φέρει την ονομασία «Σκόπια 2014»,  έφερε στο προσκήνιο  η αντιπολίτευση, το κόστος του οποίου έγινε αιτία διαμάχης με το κυβερνών  κόμμα VMRO-DPMNE.
Το σοσιαλιστικό κόμμα ρώτησε με ποια κριτήρια το κυβερνών κόμμα επέλεξε τον καλλιτέχνη της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που θα στηθεί στην ‘αψίδα του θριάμβου’ της πλατείας και η οποία στοίχισε στους πολίτες 2.750.000 ευρώ.
Το SDSM, ισχυρίστηκε ότι η καλλιτέχνης  Βαλεντίνα Στεφανόφσκα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη γλύπτης στην χώρα και όχι μόνον…


«Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει κατασπαταλήσει δύο εκατομμύρια επτακόσια πενήντα χιλιάδες  ευρώ, του σκοπιανού λαού, για να κατασκευάζει, ακόμη, μνημεία. Σε αυτήν την ‘επιχείρηση’ της Κυβέρνησης η κρατική υπηρεσία ελέγχου βρήκε ‘αδιαφανείς και παράνομες’  δραστηριότητες σε απευθείας ανάθεση έργου και πολλαπλές αυξήσεις επάνω στην αρχική τιμή του έργου. Ρωτάμε με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο καλλιτέχνης του Αλεξάνδρου, για το έργο  της ‘Αψίδα του Θριάμβου’ που κόστισε μέχρι σήμερα 2, 75 εκατ. ευρώ;», ρώτησε η  Άννα Παβλοφσκα Ντέλεβα  από το  SDSM .

Το κυβερνών κόμμα αρνήθηκε  τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και τόνισε ότι έκανε λάθος εκτίμηση στην έκθεση του κρατικού ελεγκτικού  συνεδρίου και ισχυρίστηκε ότι όλα τα έξοδα έχουν γίνει σύμφωνα με τους υπάρχοντες  νόμους.
--

«СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ повторно околу 'Скопје 2014'»

Alsat-M, 26.3.2011