Σκόπια- Πάγκαλος: Οι ισχυρισμοί της Ελλάδας είναι παράλογοι

Sitel: "Ο Πάγκαλος είναι αμφισβητούμενο πρόσωπο, γνωστό για την μεταβλητότητα των απόψεων του"


Μάρτιος 21, 2011.
Η διαφορά για το όνομα της πΓΔΜ είναι ‘καταστροφική’ από την αρχή.
Η Ελλάδα θα  πρέπει να επιτρέψει στον γείτονά της να αποκαλείται  όπως αυτός θέλει- δήλωσε τον Φεβρουάριο του 2008, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σημερινός αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ελλάδας, όπως ανέφερε στον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Daniel Speckhard.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται από το Wikileaks έγιναν  πρωτοσέλιδα στις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες, όπως στην ‘Καθημερινή’, η οποία δημοσιεύει την επίσημη συζήτηση μεταξύ του  σημερινού αναπληρωτή  του κ. Παπανδρέου και του Πρέσβη κ. Σπέκχαρντ.


Κατά τη συνάντηση, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος,  που, τότε, ήταν στην αντιπολίτευση και, τώρα, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος του Πασόκ, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκτιμήσει θετικά ότι τα Σκόπια θέλουν να χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία και να τα αφήσει να το πράξουν ελεύθερα.

Χαρακτήρισε, μάλιστα,  σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της αμερικανικής πρεσβείας ως παράλογη την στάση της Αθήνας.
Ανέφερε ότι,  οι παραλογισμοί αυτοί, προέρχονται από τους Έλληνες δεξιούς πολιτικούς, όπως κάποτε διέδιδαν στην εποχή του εμφυλίου πολέμου, ότι ο κομμουνισμός θα έρθει από τις σλαβικές χώρες.
Ο Πάγκαλος είναι ένα αμφισβητούμενο πρόσωπο, γνωστό για την μεταβλητότητα των απόψεων και των θέσεων του.

Υπενθυμίζεται ότι ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας το 1998 σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια με τον ομόλογό του Ντιμιτρόφ, είπε ότι οι «Μακεδόνες» του «Ουράνιου Τόξου» είναι ομοφυλόφιλοι και τον Ιούλιο του 2008 στα Σκόπια δήλωσε ότι η ονομασία είναι πρόβλημα της πΓΔΜ και του κόμματος της ελληνικής δεξιάς.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ισχυρίστηκε τότε δημόσια, στις διαπραγματεύσεις, ως υπουργός Εξωτερικών  το 1996-1968, μια θέση άμεσων διαπραγματεύσεων για την αποδοχή του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)», ως την καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές.
Љупчо Цветановски/ Λιούπκο Σβετανόφσκι
--
Τίτλος: «“Викиликс“ го разоткри Пангалос: Тврдењата на Грција апсурдни»
‘Sitel’. 21-3-2011, 15:40