Σκόπια: Κίνημα Αλβανών για δημιουργία Αλβανικού Κοινοβουλίου


Απρίλιος 2, 2011.

«Οι Αλβανοί χρειάζονται μια ένωση, που θα ενοποιεί όλα τα λαϊκά κινήματα της πΓΔΜ και η οποία θα προστατεύσει τα συμφέροντα των Αλβανών, τα οποία παραβιάζονται συνεχώς. Εδώ και μερικούς μήνες στις συναντήσεις που είχαμε με διάφορα κόμματα και κινήματα των Αλβανών της πΓΔΜ, συμφωνήσαμε να σχηματίσουμε ένα ενοποιημένο κίνημα, που μέσα από τον φορέα αυτόν θα διεκδικούνται όλα τα αιτήματα των Αλβανών της πΓΔΜ»
Τα παραπάνω δήλωσε ο Χότζας- Τζεζάιρ Σακίρι/ Xhezair Shaqiri -Hoxha, ο οποίος επιδιώκει τη δημιουργία ενός εθνικού φορέα για την βελτίωση της ζωής των Αλβανών στην πΓΔΜ.
«Σύντομα θα δημιουργηθεί ο φορέας αυτός ο οποίος θα προτρέπει τους Αλβανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν για ένα Κοινοβούλιο Αλβανών της πΓΔΜ», πρόσθεσε ο Σακίρι.


«Δεν ενδιαφερόμαστε για το μισθό που παρέχει στους εκπροσώπους η Συνέλευση της πΓΔΜ, ενδιαφερόμαστε για τα αλβανικά συμφέροντα, εμείς θα αποτελέσουμε τη Συνέλευση των Αλβανών στα Σκόπια, των Αλβανών στην πΓΔΜ, δεν μας ενδιαφέρει η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, χωρίς να  κατοχυρωθούν τα δικαιώματά μας  στη χώρα αυτή.
» Η Συμφωνία της Οχρίδας δεν έχει εφαρμοστεί, όπως θα έπρεπε, και θεωρούμε υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή, τα κόμματα SDSM, VMRO και τα αλβανικά κόμματα που συμμαχούν μαζί τους», είπε ο Χότζα σε συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι με την συμπαράσταση του αλβανικού λαού της πΓΔΜ, μέσα σε ένα μήνα θα το Κίνημα αυτό θα προετοιμάσει τις πολιτικές προτάσεις του.

--
Τίτλος: «Lëvizja për Shqipërinë e shqiptarëve të Maqedonisë»
Δημοσίευση: Lajmepress, 2.4.2011.