Σκοπιανή ‘Alfa TB’: «Η Ακαδημία Πιλότων πιο σημαντική από τη φτώχεια»…


Μάιος 16, 2011.

«Πως μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι μια χώρα θα επενδύσει 43 εκατ. ευρώ για δημιουργία ακαδημίας πιλότων, όταν αυτή η χώρα βυθίζετε στη φτώχεια και στερείται  σχολείων και νοσοκομείων;», αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση Άλφα, σχολιάζοντας την σκέψη της κυβέρνησης να δημιουργήσει Ακαδημία Πιλότων στα Σκόπια.

Και θα συνεχίσει:


Αντίθετα, ο υπουργός Άμυνας ισχυρίζεται ότι το κέντρο για τους πιλότους θα προσελκύει το ενδιαφέρον και παρουσιάζει το έργο ως μια επένδυση κεφαλαίου.

«Υπάρχουν  Σχολή Ιπτάμενων,  στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο, στη Βουλγαρία. Και όλα είναι τακτοποιημένα. Δεν γνωρίζω πως μια ακόμη Σχολή θα έχει μέλλον» θα πει ο Ντράγκαν Βασιλέβσκι πρώην υπάλληλος  της Αεροπορίας.

Οι εμπειρογνώμονες λένε ότι θα ήταν προτιμότερο να γίνει κάτι εξυπνότερο που θα  κόστιζε λίγα χρήματα και θα ήταν αποδοτικότερο. Γιατί η χώρα δεν έχει καμία ανάγκη να εκπαιδεύει περισσότερους από 3 έως 5 πιλότους ετησίως.

Για αυτούς τους 3 έως 5 πιλότους έχουμε  άριστες συνθήκες για να εκπαιδευτούν με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, δήλωσε ο Βασιλέβσκι.

Σύμφωνα με το υπουργικό σχέδιο, η Ακαδημία θα παράγει 10 επαγγελματίες πιλότους ετησίως. Σε πέντε χρόνια με τις υπάρχουσες  θέσεις θα έχουμε πάνω από  100 και ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των απαιτούμενων πιλότων, σε μια εποχή μάλιστα που η χώρα δεν έχει περισσότερα από 10 ενεργά αεροσκάφη.

Η Ισραηλινή εταιρεία που θα αναλάβει το έργο προγραμματίζει ότι το σχολείο θα διαρκεί αρκετούς μήνες.

Αν και το έργο βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά, εντούτοις οι εγγραφές θα αρχίσουν από το Σεπτέμβριο, όπου θα αρχίσει και η πρώτη φάση της εκπαίδευσης σε πρόχειρες συνθήκες και μόνον από το νέο έτος αναμένεται να ολοκληρωθεί η πλήρης λειτουργία της Σχολής.
--

Πηγή: Alfa ΤΒ