Αλβανοί Σκοπίων: « Να πάρουμε τις θέσεις στα βασικά Υπουργεία»

"Οι Αλβανοί να πάρουν τη θέση στο Κοινοβούλιο και στα βασικά υπουργεία"


Μάιος 20, 2011.

Σκόπια.

Οι Αλβανοί των Σκοπίων μέσα από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, άρχισαν έναν αγώνα απαίτησης για κατάληψη των  βασικών κυβερνητικών θέσεων από Αλβανούς.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό «Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης», είναι καιρός οι Αλβανοί να λάβουν το αναλογούν μερίδιό τους, στην συνολική διαχείριση των βασικών θεσμών της χώρας, όπως είναι το Σκοπιανό Κοινοβούλιο.


Σύμφωνα, επίσης,  με την αναφερόμενη οργάνωση «πρέπει οι Αλβανοί να λάβουν μια από τις βασικές θέσεις της πολιτείας, μια θέση υπουργείου, όπως είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Άμυνας ή το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να έχει, ο Αλβανός πολιτικός, την πολιτική ισχύ στις λήψεις των αποφάσεων της κυβέρνησης και να βρίσκεται, μόνον, υπό του πρωθυπουργού».

Η οργάνωση αυτή δηλώνει ότι θα θέσει το αίτημά της στα πολιτικά κόμματα  και ζητάει τη συμμετοχή και υποστήριξη των άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, «ώστε να υψώσουμε τη φωνή μας για την τοποθέτηση των Αλβανών στις θέσεις των θεσμικών οργάνων».

Μέχρι στιγμής τα αλβανικά πολιτικά κόμματα μόνον έμμεσα και μέσα στην προεκλογική εκστρατεία έχουν αναφερθεί για ίση μεταχείριση των πολιτικών.

Υποστήριξη στην πρόταση αυτή υπήρξε προς το παρόν από την οργάνωση IGFM, η οποία υπογραμμίζει ότι οι Αλβανοί πρέπει να έχουν τη θέση που τους αρμόζει στις κρατικές δομές της χώρας.
--
Πηγή: ΙΝΑ, 20.5.2011.