Αλβανία: «Το ελληνικό ΥΠΕΞ θα παρακολουθεί τις εκλογές στη Χιμάρα»

Δ. Δόλλης: "Θα παρακολουθούμε την εκλογική διαδικασία στην Χιμάρα"


Μάιος 2, 2011.

«Το ελληνικό κράτος με τις αρμόδιες αρχές θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου στη Χιμάρα», αυτή ήταν η δήλωση του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών Δ. Δόλλη, στην τελευταία εκλογική συγκέντρωση του Βασίλη Μπολάνου, προέδρου της Ομόνοιας και υποψηφίου δημάρχου της Χιμάρας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αθήνα, σε συγκέντρωση που διοργανώθηκε από την  Ένωση Χιμαριωτών, στο ξενοδοχείο ‘Τιτάνια’.


»Στη προεκλογική συγκέντρωση παρέστησαν  ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο Έλληνας ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας,  Πάνος Παναγιωτόπουλος, των διεθνών σχέσεων της γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Παπασταύρου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ελευθέριος Οικονόμου κλπ.
»Ο Δόλλης, εξέφρασε την ανησυχία του, για αυτό που αποκάλεσε, ως  ‘αναζωπύρωση της βίας και κίνδυνο κλοπής των ψήφων των αντιπροσώπων που εκφράζονται μέσα από το συνδυασμό του Μπολάνου’.

»Ο υφυπουργός Εξωτερικών, διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι ‘η ελληνική πολιτεία με τις αρμόδιες αρχές θα παρακολουθούν στενά τη διαδικασία σε όλη τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου’.

»Την ίδια γραμμή κράτησε και ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα παραστεί ως παρατηρητής στην εκλογική διαδικασία της Χιμάρας συνοδευόμενος με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία.

»Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 12:30, ο Βασίλης Μπολάνος και ο πρόεδρος του κόμματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βαγγέλης Ντούλες,  συναντήθηκαν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

»Ο Ντούλες δήλωσε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, την τραγική ιστορία της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα, τα ζητήματα που συνδέονται  με την εκπαίδευση, την περιουσία, τα πολιτικά δικαιώματα των μελών της ελληνικής μειονότητας, καθώς και τη δυνατότητα ανάπτυξης έργων υποδομής στην περιοχή όπου βιώνει η μειονότητα.

»Οι Μπολάνος και Ντούλες συναντήθηκαν , επίσης,  με τον αντιπρόεδρο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον οποίο συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία, εν όψει των δημοτικών εκλογών της επόμενης Κυριακής, καθώς και θεμάτων που σχετίζονται με την ελληνική μειονότητα».

ANILA JOLE

--
Τίτλος: «Greqi, zv.ministri Dolis: Do mbikqyrim votimet në Himarë»
Δημοσίευση: BW, 2.5.2011.