Μοσάντ: «Ανοησία η επίθεση κατά του Ιράν»


Μάιος 15, 2011.

Πρώην διευθυντής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών (Mossad),  Meir Dagan,  την ιδέα που ακούγεται ότι ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη θα επιτεθούν σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, τις έχει περιγράψει ως ανοησία.


Ο Μεγίρ Νταγκάν σε διάλεξη που πραγματοποιήθηκε στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ με θέμα «Διοίκηση και Ασφάλεια- 2012» είπε ότι η ιδέα της Πολεμικής Αεροπορίας  του Ισραήλ για επίθεση κατά πυρηνικών στόχων του Ιράν, προκειμένου να προληφθεί και να μπλοκάρει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας αυτής, είναι το πιο χαζό πράγμα που έχει ακούσει ποτέ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, δημοσιοποίησε  τα συμπεράσματα και τις απόψεις του για την πυρηνική υποδομή του Ιράν, λέγοντας ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας αυτής αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο και ούτε οι διεθνείς επιθεωρητές πρόκειται να εντοπίσουν κάτι συγκεκριμένο.
Ερωτηθείς, μάλιστα, τι θα συνέβαινε αν το Ισραήλ επιτεθεί σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις στο Ιράν, ο Νταγκάν δήλωσε ότι θα απλά θα ξεκινήσει ένας νέος πόλεμος.

--
Πηγή: Islambosna