Σκόπια: «Κυβερνητικοί έδιωξαν ιερέα από κηδεία»

Μπράβοι  διώχνουν τον ιερέα από την κηδεία


Μάιος 13, 2011.

«Το δράμα μια κηδείας στο νεκροταφείο της πόλης  Καβαντάρτσι, έγινε διπλό», γράφει η σκοπιανή Ντνέβνικ.

Η σλαβική «Μακεδονική Εκκλησία» έστειλε μπράβους να σταματήσουν κηδεία στο νεκροταφείο της πόλης, επειδή ο ιερέας ανήκε στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας.


Η εκπρόσωποι του ‘Αγαθάγγελου’ της  σχισματικής  σλαβικής «Μακεδονικής Εκκλησίας», έστειλαν «τα μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας να εμποδίσουν την κηδεία από τον ιερέα που ανήκε στην ‘παράνομη’ Ορθόδοξη Εκκλησία της Οχρίδας», γράφει η εφημερίδα.
«Οι υποστηρικτές ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας του  αρχιεπισκόπου Γιοβάν Βρανισκόφσκι, εξήγησαν ότι ο νεκρός ήταν πιστός της Ορθόδοξης Εκκλησίας και όχι της «Μακεδονικής» και ήταν ο πατέρας μιας μοναχής που εξέφρασε, εν ζωή, την επιθυμία να ενταφιαστεί από ιερέα που δεν ήταν σχισματικός»

«Ο πατέρας της καλογριάς, πριν πεθάνει είπε ότι επιθυμεί η κηδεία του να γίνει από ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αχρίδας και όχι της σχισματικής «MOC», γράφει συγκεκριμένα η εφημερίδα.

Οι υποστηρικτές  του διωγμένου αρχιεπισκόπου Αχρίδας, του Ιωάννη του Στ’, ισχυρίστηκαν ότι είναι άθλια η συμπεριφορά της «Μακεδονικής Εκκλησίας», όταν ο αποθανών έχει εκφράσει την επιθυμία πως θα ενταφιαστεί.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ‘Αγαθάγγελου’  τόνισαν ότι θρησκευτικές τελετές μπορούν να κάνουν μόνο οι νόμιμες θρησκευτικές κοινότητες της χώρας.
--
Πηγή : Дневник