Βουλγαρικό βιβλίο: «Υπάρχουν 300.000 Βούλγαροι στην Αιγαιακή Βουλγαρία»


                                Η παρουσίαση του βιβλίου  για την 'αιγαιακή Βουλγαρία' (!) από το συγγραφέα

Όταν η σλαβική έκφραση «αιγαιακή Μακεδονία»,  στους Βούλγαρους εθνικιστές  γίνεται «αιγαιακή Βουλγαρία»

Ιούνιος 4, 2011.

«Ποια είναι η μακεδονική γη και από πού προέρχεται η έντονη αγάπη γενεών βουλγάρων σε αυτήν;», αρχίζει το βουλγαρικό κείμενο για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και θα συνεχίσει:


«Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, εξετάζεται από τον Ιβάν Μπαμπέφ, σε ένα μοναδικό βιβλίο, που έχει τον τίτλο: ‘Μακεδονικός Γολγοθάς’,  που μιλά για την τύχη 30 βουλγαρικών οικογενειών από το Ενιτσέβαρντάρσκο (Γιαννιτσά) που εκδιώχθηκαν από  την Μακεδονία του Αιγαίου και εγκαταστάθηκαν στο Νέσσεμπαρ και τα περίχωρα του, πριν από περίπου εκατό χρόνια.

»Το βιβλίο εκδόθηκε πριν από δύο χρόνια, αλλά,  με μια νέα πρωτοβουλία των μακεδονικών εταιρειών γίνεται προσπάθεια διάδοσής του και τα έσοδα από  τις πωλήσεις θα διατεθούν  στους Βουλγάρους της Μακεδονίας για να μην χάσουν  τον βουλγαρισμό τους», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Και πιο κάτω θα προσθέσει:

«Σήμερα στη Μακεδονία του Αιγαίου υπάρχουν περίπου 300.000 συμπατριώτες μας, αλλά δεν τολμούν να πουν ότι είναι Βούλγαροι. Έχουν υποστεί πρωτοφανή τρομοκρατία και λόγω της καταστολής τους είναι πλέον δύσκολο να εκτιμηθεί  σε ποιο ποσοστό έχουν διατηρήσει την εθνική ταυτότητά τους. Η αφομοίωση συνεχίζεται μέχρι σήμερα»

Και θα συνεχίζει:

«Το βιβλίο ‘Μακεδονικός Γολγοθάς’/ „Македонска голгота”, χωρίζεται σε δύο ενότητες», σύμφωνα με τον συγγραφέα Ιβάν Μπάμπεφ,  «το πρώτο αναφέρεται  στο γηγενή πληθυσμό μέσω των αιώνων που ήταν οι Θράκες καθώς και στις εισβολές ξένων λαών, κατόπιν μιλά για τον εξελληνισμό της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας, την επίδραση των Σλάβων, των Βουλγάρων, των Βυζαντινών και Οθωμανών που στηρίζονται σε γραπτές πηγές από την αρχαιότητα μέχρι το Μεσαίωνα.

»Το βιβλίο  διερευνά την ετυμολογία των λέξεων και των ονομάτων  και συμπεραίνει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει το όνομα Μακεδονία, διότι δεν είναι ελληνικό», γράφει χαρακτηριστικά το βουλγαρικό κείμενο.
--
Πηγή: Биволъ