‘Вечер’: Οι Γερμανοί εργάζονται 700 ώρες λιγότερο από τους Έλληνες…


Οι Έλληνες εργάζονται πιο πολύ από όλους τους Ευρωπαίους

Ιούνιος 13, 2011.

Σύμφωνα με στατιστική έρευνα η οποία διεξήχθη με επικεφαλής την γαλλική ‘Natixis Bank’ «Οι Γερμανοί εργάζονται  κατά μέσο όρο 1.390 ώρες, ενώ οι Έλληνες, οι οποίοι λύγισαν και κρέμονται από αυτούς, εργάζονται 2.119 ώρες ανά έτος. Δεύτεροι είναι οι Ιταλοί με μέσο ετήσιο χρόνο εργασίας 1.773, ακολουθούν οι Πορτογάλλοι με 1719 ώρες, οι Ισπανοί με 1654 και οι Γάλλοι με 1554 ώρες εργασίας ετησίως.


Οι Ευρωπαίοι που ζουν στο νότιο τμήμα της Ηπείρου εργάζονται περισσότερο και για μεγαλύτερο χρόνο στη ζωή τους από ό, τι οι Γερμανοί σύμφωνα με την έρευνα της γαλλικής τράπεζας.

Η στατιστική αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με τη θέση της γερμανίδας Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκερ, η οποία δήλωσε ότι οι χώρες που επλήγησαν από την κρίση –Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία- είναι εξαιτίας της τεμπελιάς τους.

Παρά το γεγονός, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι Γερμανοί συνταξιοδοτούνται στα 65 χρόνια και ο αριθμός αυτός, ίσως, αυξηθεί στα 67, ο μέσος χρόνος συνταξιοδότησης σε Πορτογαλία και Ισπανία είναι 62,6 ή 62,3 αντίστοιχα, στην Γερμανία είναι 62,2 χρόνια.

Λόγω της σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν αναγγελθεί για την Ελλάδα, έως το 2015, οι εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτούνται στα 65, αντί των 60 που είναι σήμερα και ο μέσος χρόνος συνταξιοδότησης θα αυξηθεί από τα 61,5 που είναι σήμερα στα 63,5.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι οι Γάλλοι συνταξιοδοτούνται κατά μέσο όρο στα 60, οι Ιταλοί στα 60,1, δύο χρόνια νωρίτερα από ότι οι Γερμανοί.
--
Πηγή: Вечер Прес