Βουλευτής ΗΠΑ επικρίνει έντονα τη Γαλλία για πώληση πολεμικών πλοίων στη Ρωσία


Ιούνιος 18, 2011.

Ουάσιγκτον.

Ανώτερος βουλευτής των ΗΠΑ επέκρινε έντονα τη Γαλλία για τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Ρωσία για την πώληση δύο πολεμικών πλοίων, τονίζοντας ότι  το Παρίσι αγνοεί την ‘σαφή απειλή’ ότι η συναλλαγή μπορεί να αντιπροσωπεύει κινδύνους για τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την περιφερειακή ασφάλεια.


Η επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων  στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η Ιλίνα Ρος Λεχτινεν καταδίκασε την συμφωνία, βάσει της οποίας η Γαλλία θα παραδώσει μυστικά στρατιωτικής τεχνολογίας προς τη Ρωσία για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η βαθιά ανησυχία μας είναι από το γεγονός ότι η Γαλλία, η οποία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ, αποφάσισε να αγνοήσει τη σαφή απειλή για την πώληση της υψηλής τεχνολογίας  που διαθέτουν τα πολεμικά πλοία, στη Ρωσία, καθώς η Μόσχα κρατά  ολοένα και πιο εχθρική στάση προς τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στην Ευρώπη συνολικά», ανέφερε η Ross-Lahtinen.

«Πολλοί από τους συμμάχους μας στην περιοχή της Γεωργίας και τις χώρες της Βαλτικής έχουν υποστεί επιθέσεις στον κυβερνοχώρο καθώς και πολύ ισχυρές οικονομικές πιέσεις που προέρχονται  από τη Ρωσία», πρόσθεσε η αμερικανίδα βουλευτής.



Πηγή: Информационна Агенция "Фокус"