Ντάτσιτς: Η Σερβία αντιμετωπίζει τρομοκρατικές απειλές


Ιούλιος 2, 2011.

Ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε σήμερα (χθες) ότι, η Σερβία παρά τα μέτρα που έχει λάβει,  αντιμετωπίζει τρομοκρατικές απειλές στο εσωτερικό από ορισμένες αλβανικές εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές ομάδες που έχουν εισχωρήσει από το Κόσοβο στη Σερβία.


Ο Ντάτσιτς στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Υπουργών Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη σήμερα (χθες), τόνισε ότι η σερβική αστυνομία έχει λάβει μια σειρά από προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Σημείωσε ότι παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο δεν  παρέχεται  ακόμη η ασφάλεια στην ατομική ιδιοκτησία και στην ισότητα όλων των πολιτών και ότι το περιβάλλον στον μη αλβανικό πληθυσμό- Σέρβους και άλλους - δεν είναι ασφαλές.

Ο Ντάτσιτς ανέφερε, στους συμμετέχοντες στο συνέδριο, για τις νέες μορφές τρομοκρατικής δραστηριότητας,  κυρίως της ομάδας των Βαχαβιστών στη ζώνη Rashkata, εκ της οποίας συνελήφθησαν 15 μέλη και καταδικάστηκαν για τρομοκρατικές δραστηριότητες και για τις μεγάλες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών υλών,  τα οποία είχαν στην κατοχή τους.

Ο Σέρβος υπουργός επεσήμανε την αναγκαιότητα της κοινής πάλης κατά της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και σημείωσε ότι ο αριθμός των  διακρατικών συμφωνιών  για την αστυνομική συνεργασία στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο η σερβική κυβέρνηση υπέγραψε πέρυσι με άλλα κράτη, έχει αυξηθεί σημαντικά.

Υπενθύμισε, ακόμη,  τις συγκεκριμένες ενέργειες της σερβικής αστυνομίας με τη σύλληψη του Μαροκινού υπηκόου που ήταν ύποπτος για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη και ενός  μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης  Χεζμπολάχ.
--

Πηγή:  Телма