Κοσσυφοπέδιο: Τραυματίστηκαν Σέρβοι και νατοϊκοί στρατιώτες σε συγκρούσεις


Σεπτέμβριος 28, 2011.

Μιτρόβιτσα.

Τουλάχιστον 16 Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου και τέσσερις στρατιώτες του ΝΑΤΟ τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στην αμφισβητούμενη συνοριακή διέλευση Κοσσυφοπεδίου – Σερβίας, ανέφερε το Ρόιτερ επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπων της Συμμαχίας και ανακοινώσεις τοπικών αρχών.


Μάρτυρες των περιστατικών είπαν ότι η στρατιώτες της KFOR, από την ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν ένα πλήθος από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν εναντίον των Σέρβων που έλεγχαν με οδοφράγματα ένα μικρό δρόμο, περίπου 150 μέτρα μέσα από τα σύνορα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ, Ralph Adamets δήλωσε ότι το περιστατικό άρχισε όταν Σέρβοι διαδηλωτές οδηγώντας ένα αυτοκίνητο έπεσαν επάνω σε στρατιώτες του ΝΑΤΟ, τραυματίζοντας σοβαρά έναν από αυτούς.

«Στη διάρκεια του συμβάντος έγινε προσπάθεια να κλέψουν το όπλο του στρατιώτη και στη συνέχεια έγινε προφορική προειδοποίηση  και ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός στρατιώτη και ενός πολίτη», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

--
Πηγή: Информационна Агенция "Фокус"