Σκόπια: Η αντιπολίτευση ζητάει από την κυβέρνηση το λογαριασμό της …φιέστας


Σεπτέμβριος 13, 2011.
Σκόπια.

Η σοσιαλιστική αντιπολίτευση δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση για την συνολική δαπάνη των 90 χιλιάδων ευρώ,  που ανακοίνωσε ότι κόστισε η γιορτή της 8ης Σεπτεμβρίου.
Για ακόμη μια φορά  η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε, αυτή τη φορά μετά την εκτίμηση, ότι συνολικό κόστος της γιορτής ,για τα 20 χρόνια της ανεξαρτησίας της χώρας,  φθάνει αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τον Γιάνι Μακραντούλι, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος SDSM, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα πραγματικά στοιχεία τα οποία μαρτυρούν  και την πρακτική που ακολούθησε με το κόστος των μνημείων του έργου «Σκόπια 2014»,  από το οποίο επωφελήθηκε το κόμμα, για τη γιορτή της ανεξαρτησίας.


«Ζητήσαμε από την Υπουργό Πολιτισμού να δημοσιεύσει όλες τις πράξεις  και συμφωνίες που σχετίζονται με τη γιορτή, αφού η κυβέρηση επιμένει ότι τα πάντα ήταν νόμιμα και διαφανή. Ωστόσο, αν και υπάρχει νομική υποχρέωση η κυβέρνηση δεν έχει δημοσιεύσει καμία σχετική σύμβαση που αφορά τη γιορτή της ανεξαρτησίας», δήλωσε ο Μακραντούλι σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε, πριν δοθεί κάποια απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Προέτρεψε, μάλιστα, την υπουργό Ελισαβέτα  Κανσέσκα –Μιλέβσκα, να ανακοινώσει ποιο είναι το πραγματικό κόστος και όχι μόνον τα 90 χιλιάδες ευρώ.

«Τουλάχιστον 400 λεωφορεία ναυλώθηκαν για τη μεταφορά των κομματικών μελών του VMRO-DPMNE από 83 δήμους της χώρας, επίσης  ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την εκδήλωση νοικιάστηκε από γειτονική χώρα  για τον ήχο, τον φωτισμό, τη διακόσμηση,  η  έκδοση, επίσης, αφισών, έντυπου υλικού, των αγγελιών στις εφημερίδες και των τηλεοπτικών μηνυμάτων μέσω των ηλεκτρονικών μέσων καθώς και τα πυροτεχνήματα διάρκεια δέκα λεπτών, φανερώνουν ένα τεράστιο ποσό.
»Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ξόδεψε εκατομμύρια και όχι 90 χιλιάδες ευρώ, όπως διατείνεται», σημείωσε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

Πηγή: Утрински весник