«Η Ελλάδα υπονομεύει το ευρωπαϊκό μέλλον της πΓΔΜ»


Σεπτέμβριος 19, 2011 – Κανάλ 5-

«Η Ελλάδα υπονομεύει το ευρωπαϊκό μέλλον της πΓΔΜ. Αυτή είναι η εντύπωση πολλών διπλωματών μετά την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου να μην πάει στη Νέα Υόρκη», αναφέρει το σκοπιανό ‘Κανάλ 5’.


«Η πιθανότητα μια κοινής συνάντησης μεταξύ των πρωθυπουργών Σκοπίων-Ελλάδας με το Νίμιτς, έπεσε στο κενό μετά από απροθυμία του Παπανδρέου για ένα νέο γύρω συνομιλιών. Βρήκε δικαιολογία την οικονομική κρίση, η οποία θα μπορούσε να  κορυφωθεί την περίοδο αυτή στην Ελλάδα. Τέτοιες ειδήσεις που φθάνουν από την Αθήνα, δεν συμβάλλουν στις προσδοκίες του Επιτρόπου Στέφαν Φούλε, να έρθουν οι δύο χώρες σε τελική συμφωνία. Η απόφαση Παπανδρέου απλά επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα την περίοδο αυτή δεν σκέφτεται το πρόβλημα της πΓΔΜ».

«Είναι κρίμα, η πΓΔΜ πρέπει να πάρει μια ημερομηνία από την ΕΕ. Η κρίση αυτή (στην Ελλάδα) θέτει σε κίνδυνο τα σχέδια για ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πήγε στην Νέα Υόρκη για να διαπραγματευτεί είναι ένα κακό μήνυμα. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα έχει δείξει την υποκρισία της», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Θα προσθέσει πιο κάτω:

«Πρέπει να υιοθετήσουμε μια ευρύτερη διπλωματική δράση, όπου όλοι οι φορείς που ασκούν επιρροή, πρέπει να ενημερώνονται ότι η FYROM δεν μπορεί να είναι όμηρος της Ελλάδας, η οποία που μπορεί να δώσει λύση  στο πρόβλημα, με τη χώρα μας».

Η απόδειξη εξάλλου ότι παγώνει το θέμα της ονομασίας είναι ότι ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς δεν προβλέπεται να επισκεφθεί την Αθήνα και τα Σκόπια, συμπληρώνει ο σχολιαστής.


--
Πηγή: Канал 5