Βουλγαρική Εφημερίδα: Τα ψέματα, οι Έλληνες, το ούζο, η ΕΕ και τα βουλγαρικά σχόλια…



Σεπτέμβριος 2, 2011.

«Οξεία αντίδραση προκλήθηκε στην Ελλάδα από τη δήλωση του Τσέχου πρωθυπουργού,  Peter  Nechas, ότι «οι Έλληνες δεν εργάζονται, κάθονται όλη μέρα πίνοντας ούζο και πρέπει να εγκαταλείψουν  την ΕΕ», αυτό αναφέρθηκε σε πολλά μέσα ενημέρωσης της Αθήνας χθες, γράφει η βουλγαρική εφημερίδα «24 ώρες».

Ωστόσο,  ο  Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι «οι δηλώσεις αυτές δεν είναι  για μια Ευρώπη που θέλει να πιστεύει στη συνεργασία των εθνών, τα οποία επέζησαν από παγκόσμιους πολέμους, που έσπασαν τα τείχη και τώρα προσπαθούν να αναδημιουργηθούν».


Σε συνάντηση εξάλλου με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών κύκλων ο Έλληνας πρωθυπουργός «μίλησε για πολιτικές δυσκολίες και έλλειψη βούλησης μεταξύ πολλών χωρών της Ευρώπης, μερικές μάλιστα κατακλύζονται από ‘εθνικιστική εσωστρέφεια’ σε τέτοιο βαθμό που ακούγονται ρατσιστικές απόψεις για την κατάσταση της Ελλάδας.


Στην αναφορά αυτή της βουλγαρικής εφημερίδας  ας δούμε πως αντιδρούν μερικοί αναγνώστες της:

Σχόλιο 1: Από σήμερα στην Ελλάδα ο ΦΠΑ ανέβηκε από το 13% στο 23% και από 10% και 9% στα νησιά έγινε  περίπου 16 %.
Γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να ζήσει κανείς στην Ελλάδα, κάθε δύο ή τρεις μήνες γίνονται δραματικές αυξήσεις και οι μισθοί δεν φθάνουν για να καλύψουν οι εργαζόμενοι τις ανάγκες τους. Ίσως σύντομα αυτό να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο, σε λίγο το ψωμί θα φθάσει στα 2 €, ένα μπουκάλι νερό στο 1,5€ και η βενζίνη το λίτρο στα €1,7.

Σχόλιο 2.: «Πριν από δύο εβδομάδες πήγα ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και η κατάσταση ήταν έτσι όπως περιγράφεται, ο παραλιακός δρόμος ήταν γεμάτος με κοκτέιλ, φραπέδες και ασφαλώς με ούζο!

Σχόλιο 3. : Δεν υπάρχει πιο τεμπέλης λαός από τους Έλληνες!

Σχόλιο  4«Ξέρεις τι λένε οι Έλληνες; Εμείς δεν μάθαμε να δουλεύουμε, πουλάμε ήλιο και βράχια».

Σχόλιο 5.: Βρήκαν άξιους πολιτικούς που λένε την αλήθεια για την Ελλάδα. Πως θα επιστρέψουν 200 δισεκατομμύρια ευρώ; Αυτό δεν γίνεται ούτε με την οικονομία που έχουν ούτε με τους μισθούς που παίρνουν. Υπάρχει αλαζονεία. Δώσανε δώρο στους συνταξιούχους το Πάσχα 200 ευρώ, ενώ είναι σε πτώχευση… Χαϊδεύουνε την Ευρώπη και παίρνουν λεφτά, αλλά πόσο θα πάει αυτό;


Σχόλιο 6. : Σωστά όλα αυτά. Που στον κόσμο παίρνουν συντάξεις πεθαμένων; Μόνο στην Ελλάδα. Είναι σούπερ τεμπέληδες και ζητούν από τη Γερμανία και την Ευρώπη συνέχεια δάνεια…

Αυτά, περιληπτικά…

Πηγή: 24 Часа