Σκοπιανοί ιστορικοί υπενθυμίζουν στον Στέφαν Φούλε την …«γενοκτονία των Σλάβων από τους Έλληνες το 1912-13»


Οκτώβριος 24, 2011.

Σκόπια.

Η παράλειψη του επιθέτου «μακεδονικός» στην τελική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καταδικάστηκε σήμερα από το “Ινστιτούτο για την Ιστορία”, της Φιλοσοφικής Σχολής των Σκοπίων.

«Αυτή είναι ακόμη μια πράξη που ανοικτά αμφισβητείται η ‘μακεδονική’ ταυτότητα και ασκείται άμεση πίεση προς τη «Μακεδονία» να αλλάξει το συνταγματικό της όνομα», δηλώνουν οι Σλάβοι ιστορικοί των Σκοπίων και  συνεχίζουν:
«To Ινστιτούτο Ιστορίας πιστεύει ότι η ταύτιση των  απόψεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αυτές της Ελλάδας, σχετικά με τη διαμάχη για το όνομα όχι μόνον δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα αλλά θα επιδεινώσουν τις σχέσεις των δύο χωρών».

Και πιο κάτω:


« Αγαπητέ κύριε Φούλε, θυμηθείτε  ότι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και ο «μακεδονικός» λαός έχουν περάσει πολλές δύσκολες ιστορικές αναταράξεις και πάντοτε όπως αποδείχθηκε, βγαίνει ισχυρός και δυνατός. Επομένως, κάνουμε έκκληση σε εσάς να εκτελέσετε τις πραγματικές ευρωπαϊκές αξίες,  που τόσο πολύ υποστηρίζετε και για τις οποίες εμείς οι «Μακεδόνες» θέλουμε να πιστεύουμε σε αυτές.
Μην αφήνετε τον εθνικισμό του 19ου αιώνα να μεταφερθεί στην ΕΕ, όταν η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η πρόοδος των εθνών αποτελούν τα ιδανικά κάθε σύγχρονης κοινωνίας, όπως αυτής της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
«Σε καμιά –συνεχίζει η δήλωση- περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας δεν έχει συμβεί ένα κράτος ή έθνος να στερηθεί το δικαίωμα από τους άλλους για τον αυτό-προσδιορισμό του. Αυτό τώρα κάνει η ελληνική κυβέρνηση κατά της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» που είναι μια προέκταση του απoεθνικισμού και της αφομοίωσης της πολιτικής που ακολούθησε στους Βαλκανικούς Πολέμους το 1912-13.
Μην περιμένετε από εμάς να ξεχάσουμε τη γενοκτονία που η Ελλάδα έκανε εναντίον των «Μακεδόνων» στην Αιγαιακή Μακεδονία μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13.
Μην περιμένετε από εμάς να ξεχάσουμε πόσοι «Μακεδόνες» έχασαν τη ζωή τους ή αναγκάστηκαν να εξοριστούν στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου της Ελλάδας το 1946-49» τονίζουν οι Σκοπιανοί Ιστορικοί της Φιλοσοφικής Σχολής των Σκοπίων στη δήλωσή τους προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Στέφαν Φούλε.
--



Πηγή: Kurir- Скопје