Τουρκία: Επτά νεκροί από έκρηξη νάρκης


Οκτώβριος 19, 2011.


Πέντε αστυνομικοί και δύο άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου και ενός 2χρονου κοριτσιού, σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση της μαχητικής οργάνωσης των Κούρδων Αυτονομιστών, στην νοτιοανατολική Τουρκία, στην επαρχία Μπιτλίς, την Τρίτη, σύμφωνα με αναφορές των τουρκικών αρχών.


Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε στην περιοχή του Güroymak της επαρχίας Μπιτλίς, αλλά οι αξιωματούχοι υποψιάζονται, βάσει πληροφοριών, ότι η έκρηξη ήταν από νάρκη την οποία είχαν τοποθετήσει η Κούρδοι μαχητές.
Δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αναφορές της ειδησεογραφίας  οι οποίες επικαλούνται τις τοπικές αρχές, σημειώνουν ότι  σημειώθηκε τρομακτική έκρηξη καθώς ένα αστυνομικό όχημα περνούσε από το σημείο που είχε παγιδευτεί από τους Κούρδους.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του PKK, ο Bahoz Erdal της Συρίας, είχε αναφέρει πρόσφατα  για εκδικητικό κτύπημα κατά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας όταν καταστράφηκε ένα βασικο στρατόπεδο του PKK.

Οι ασύρματες επικοινωνίες μεταξύ των μαχητών του
PKK, οι οποίες υποκλάπηκαν από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφεραν ότι ο Erdal διέταξε την κλιμάκωση των επιθέσεων κατά στρατιωτικών και αστυνομικών στόχων καθώς και κατά αμάχων.

--
Πηγή: Cihan