Σεράγεβο-Βοσνία: Επίθεση με Καλάσνικοφ στην αμερικανική πρεσβεία


Οκτώβριος 29, 2011.(Video)

Νέος άνδρας, οπλισμένος με Καλάσνικοφ, επιτέθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στο Σεράγεβο.

Πρόκειται για τον  23χρονο  Μέλβιντ Γιασάρεβιτς  που κατάγεται από την πόλη Νόβι Παζάρ της Σερβίας, που άρχισε να πυροβολεί κατά της αμερικανικής πρεσβείας μέχρι να εξουδετερωθεί από ελεύθερο σκοπευτή, που τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Τα βοσνιακά μέσα ενημέρωσης στην αρχή μετέδωσαν ότι ο τρομοκράτης ήταν νεκρός αλλά μερικές ώρες αργότερα, ανέφεραν ότι ήταν ζωντανός και νοσηλευότανε.

Ο Γιασάρεβιτς   είναι μέλος ομάδων Ουαχαμπιστών (βαχαμπιστών) και από το σταθμό του τράμ άρχισε να πυροβολεί εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας μέχρι να χτυπηθεί από σφαίρα που ήρθε από την κατεύθυνση της πρεσβείας.


Ο επιτιθέμενος φορούσε ρούχα παραλλαγής και ένα ένδυμα που φορά η σέκτα της μουσουλμανικής ομάδας Wahhabi.

Τελευταία ζούσε στο χωριό  Γκόρνα Μάοτσα της Βοσνίας, στο οποίο πριν από ένα χρόνο η βοσνιακή αστυνομία είχε προβεί σε επιχείρηση για να διαλύσει την οργάνωση που είχε δημιουργηθεί κατά εφαρμογή της Σαρίας.

Στην χθεσινή επίθεση όπως έγινε γνωστό, τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί υπαλλήλων της πρεσβείας.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και αποκλείστηκε η περιοχή.  Σύμφωνα με τα βοσνιακά μέσα ενημέρωσης στην επίθεση συμμετείχαν και άλλα δύο άτομα, από τα οποία το ένα συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του εκρηκτικά και το άλλο τραυματίστηκε.

Η αστυνομία υποψιάστηκε ότι η ομάδα προσπάθησε να τοποθετήσει βόμβα στον περίγυρο της αμερικανικής πρεσβείας και ειδικές δυνάμεις προέβησαν σε εκτεταμένο έλεγχο της περιοχής.

--
Πηγή: inanews