Αλβανοτσάμηδες: Έκκληση για Εθνική Αναγέννηση στην Κορυτσά


Οκτώβριος 22, 2011.

Το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων «Δικαιοσύνη Ένταξη και Ενότητα»- PDIU, κάλεσε για μια νέα αναγέννηση του αλβανικού έθνους.


Η επισήμανση αυτή έγινε από τον επικεφαλής του κόμματος, Σπετίμ Ίντριζι στη διάρκεια ομιλίας του στην Κορυτσά, στα πλαίσια της περιοδείας του κόμματος σε όλη την Αλβανία, μια περιοδεία που έχει τον χαρακτηρισμό « Να είστε υπερήφανοι που είστε Αλβανοί».

«Σήμερα στην Αλβανία το αλβανικό έθνος έχει ανάγκη μια νέα Αναγέννηση και αυτή πρέπει να βασιστεί σε πόλεις σαν αυτήν που αποτελεί ένα ανεπτυγμένο πρότυπο πόλης για όλη τη χώρα. Περιμένουμε από τη Κορυτσά να παίξει το ρόλο αυτό στην Αναγέννηση, όπως είχε πρωτοπαίξει και παλαιότερα στην εθνική μας αφύπνιση», δήλωσε ο Ίντριζι.


Ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος PDIU, Muhedini Tahir, είπε ότι ήρθε η ώρα να δείξουν οι Αλβανοί  ότι είναι οι κύριοι αυτής της χώρας.
«Πρέπει να δηλώνουμε με υπερηφάνεια ότι είμαστε Αλβανοί. Όλοι οι Αλβανοί πρέπει να το κάνουν αυτό! Ο Έλληνας πρόξενος έπρεπε να είχε απελαθεί την κατάλληλη ώρα από το αλβανικό κράτος. Και πρέπει να δώσει ο καθένας μας αυτό το μήνυμα στο ελληνικό προξενείο», δήλωσε ο Μουχεντίνι.

Οι ομιλητές του PDIU προέβησαν σε σκληρή κριτική προς τον Έλληνα,  πρώην πρόξενο της Κορυτσάς, ο οποίος όπως έγινε γνωστό εγκατέλειψε τη θέση του αυτή σήμερα (χθες).


--
Πηγή: inanews