Προειδοποίηση MI5 - MI6: 200 Βρετανοί μουσουλμάνοι ετοιμάζουν επιθέσεις αυτοκτονίας


Οκτώβριος 10, 2011.
Περίπου 200 εν δυνάμει τρομοκράτες, προετοιμάζουν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον στόχων στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο, όπως προειδοποιούν οι δύο κύριες υπηρεσίες πληροφοριών MI5 και MI6 με έκθεσή τους προς την κυβέρνηση του Λονδίνου.


Σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Sunday Telegraph”, αναφέρει για μια ‘μακροπρόθεσμη απειλή’ επιθέσεων σε βρετανικό έδαφος από την Αλ Κάιντα και θυγατρικών τρομοκρατικών οργανώσεων της. Μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν και  του Anwar al-Awlaki, το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα έχασε τον χαρισματικό ηγέτη του, αλλά η οργάνωση εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη, όπως ήταν πριν, σύμφωνα με μυστική έκθεση των μυστικών υπηρεσιών προς τους υπουργούς.

Η έκθεση που παρουσιάζεται τμηματικά αυτήν την εβδομάδα στο Λονδίνο, επισημαίνει ότι η  κύρια απειλή για την βρετανική ασφάλεια, προέρχεται από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές που παραμένουν και ζουν στην Βρετανία.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι τουλάχιστον δύο χιλιάδες μαχητές ισλαμιστές, έχουν τις βάσεις τους στη Βρετανία και προετοιμάζονται για βομβιστικές επιθέσεις στο έδαφός της.

Η κυριότερη απειλή είναι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το επόμενο καλοκαίρι.

Κύριοι στόχοι της επίθεσης είναι συνήθως τοποθεσίες στις οποίες συγκεντρώνεται πλήθος ανθρώπων, όπως σιδηροδρομικοί σταθμοί, μετρό,  δημόσιες εκδηλώσεις και happenings.


--