Dnevnik: Αν αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ενδιάμεση Συμφωνία τα Σκόπια πάνε στα Ηνωμένα Έθνη



Δεκέμβριος 14, 2011.

«Ο Κωφός και ο Μαλλιάς είναι συνταξιούχοι και δεν αποτελούν μέλη του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών», έτσι απάντησε ο Έλληνας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του  Μαλλιά και του Κωφού ότι η Ελλάδα πρέπει να αποσυρθεί αμέσως από την Ενδιάμεση Συμφωνία.


«Η αποχώρηση της Ελλάδας από τη ενδιάμεση συμφωνία, όπως προτείνεται από τον Έλληνα πρώην Πρέσβη στα Σκόπια, Αλέξανδρο Μαλλιά  και τον καθηγητή Ευάγγελο  Κωφό, δεν ήταν μια καλή και χρήσιμη κίνηση είτε για εμάς είτε για την Αθήνα και αυτή εντάσσεται στο (μετα)δικαστικό πλαίσιο για πίεση προς την πΓΔΜ από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αξιολογούν οι εντόπιοι εμπειρογνώμονες» σημειώνει η σκοπιανή εφημερίδα.

«Σύμφωνα με αυτούς, όποια και αν είναι η επιρροή τους στην ελληνική πολιτική ( ο Κωφός ήταν μέρος της ελληνικής ομάδας νομικών στη Χάγη), οι δηλώσεις τους δύσκολα μπορούν να ενταχθούν στην επίσημη πολιτική».

Ωστόσο, ορισμένοι Έλληνες ειδικοί  συμφωνούν με αυτές τις προτάσεις, εντούτοις η Αθήνα αποφεύγει να τις σχολιάσει.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα Σκόπια ενδέχεται να ζητήσουν  την ιδιότητα του μέλους των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το συνταγματικό τους όνομα, σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ενδιάμεση Συμφωνία.


--
Πηγή: Дневник Скопје