Αλβανία: ‘Πανικός’ για το κύμα αλλαγής ιθαγένειας




 Φεβρουάριος 14, 2011.
Ο Dato Spahiu ,με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου της Δικαιοσύνης, εντόπισε ίχνη νομικών παραβάσεων  στην αλλαγή της ιθαγένειας. Ανέφερε, μάλιστα, και μια ιδιάζουσα περίπτωση στους Άγιους Σαράντα, γράφει , χαρακτηριστικά η αλβανική εφημερίδα.
Και θα διευκρινίσει:

«Σε οξεία διαμάχη Ελλάδα και Γερμανία»



Φεβρουάριος 14, 2011.

Η Ελλάδα και η Γερμανία βρίσκονται σε μια οξεία διαμάχη μεταξύ τους, αφού η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζει την αίτηση για καταβολή αποζημίωσης από την Γερμανία, στους επιζώντες Έλληνες συγγενείς των 218 θυμάτων της σφαγής του γερμανικού ναζιστικού στρατού,  το Μάρτιο του 1944, στο ελληνικό χωριό Δίστομο, γράφει ο ‘Observer’.
Μέχρι σήμερα καμία από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις δεν τόλμησε να θέσει το ζήτημα, γιατί δεν ήθελαν να έρθουν σε σύγκρουση με την Γερμανία.
Η απόφαση της παρούσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει αποζημίωση για το στυγερό έγκλημα μετά από 60 χρόνια, σύμφωνα με αναλυτές του Λονδίνου, θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση στις ήδη κακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Σκοπιανά ΜΜΕ: «Τα παράδοξα της Ελλάδας!»


Φεβρουάριος 14, 2011.

«Η Ελλάδα προσπαθεί να υπονομεύσει την επίσκεψη Γκρούεφσκι στην Ουάσιγκτον. Με επιστολή τους προς τον υφυπουργό Εξωτερικών Μπάιντεν και την υπουργό  Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον οι ηγέτες της ελληνικής διασποράς- οι οποίοι υποστηρίζονται παρασκηνιακά από τον πιο ισχυρό λομπίστα τους, τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, δηλώνουν τους λόγους, για τους οποίους, δεν πρέπει τα Σκόπια να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ», σημειώνουν σήμερα τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης και συνεχίζουν:
Στην επιστολή του, το «Ελληνικο-αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο» επισημαίνει την ασήμαντη έως ανύπαρκτη συμμετοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Ως δεύτερο λόγο απαιτούν τον σεβασμό από τα Σκόπια των μειονοτήτων που ζουν στη χώρα τους.

«Η Ευρώπη, ίσως, ‘ξεχάσει’ την ένταξη των Σκοπίων»


Φεβρουάριος 14, 2011.

«Η Ευρώπη, ολοένα και λιγότερο, μιλάει για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ένωση», σημειώνει η εφημερίδα ‘Βρέμε’ επικαλούμενη τα λόγια του εισηγητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πΓΔΜ, Ζόραν Θάλερ.
«Η ανεπίλυτη διαφορά, που αποτελεί κύρια προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, οδήγησαν άλλες χώρες, όπως το Μαυροβούνιο και η Σερβία, συντομότερα στη συζήτηση για έναρξη των διαπραγματεύσεων», τονίζει ο Σλοβένος ευρωβουλευτής σε συνέντευξή του στην σκοπιανή εφημερίδα.

Alsat TV: «Οι αστοχίες των Ελλήνων με την Κορυτσά, τι έγινε το 1940»





Φεβρουάριος 14, 2011.
Οι προσπάθειες να ενσωματωθεί η Κορυτσά στην Ελλάδα απέτυχαν το 1940, αν και ο Έλληνας Φρούραρχος, Δημήτριος Θεοδωράκης, έφθασε ως απελευθερωτής της Κορυτσάς, από τους Ιταλούς, και δήλωσε ότι  αποτελεί μέρος της Ελλάδας.
Αλλά μετά από έντονη αντίδραση της Επιτροπής της Δημαρχίας αλλά και του λαού, ο ίδιος αναγνώρισε, γραπτώς, ότι η Κορυτσά είναι αλβανική.

Επίσκεψη Δημάρχου Θεσσαλονίκης στα Σκόπια


Φεβρουάριος 14, 2011.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επισκέπτεται από χθες  την πόλη  Ντεμίρ, ύστερα από πρόσκληση του Ιδρύματος της πόλης Τίφκες, «Οι δρόμοι του κρασιού», με αφορμή τον εορτασμό της  Ημέρας του Αγίου Τρύφωνα του Καλλιεργητή.
Όπως ανακοινώθηκε, ο Μπουτάρης  θα έχει, σήμερα, συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους του ιδρύματος. Θα συναντηθεί, επίσης, με τους εκπροσώπους του Δήμου Ντεμίρ για να συζητήσουν τα δύο σημαντικά έργα στον τομέα της διασυνοριακής συνεργασίας, μεταξύ της σκοπιανής και της ελληνικής πλευράς, τα  οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Οι ΗΠΑ καθησυχάζουν το Ισραήλ για Αίγυπτο



Φεβρουάριος 14, 2011.

Τελ Αβιβ.

Το κύριο μήνυμα το οποίο έφερε ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Ναύαρχος Μάικ Μιούλεν, προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, τον Υπουργό Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Μπένι Γκάντζ, ήταν, αυτό, που δημοσίευσαν,  με μια συντονισμένη κίνηση, τα αμερικανικά και τα ισραηλινά ΜΜΕ, χθες, 13 Φεβρουαρίου.

Ρουμανική Τηλεόραση: Ιταλικός Ρατσισμός κατά Ρομά…


Φεβρουάριος 14, 2011.
Ως, συγκλονιστικές, καθορίζονται οι αντιδράσεις στην Ιταλία, μετά το θάνατο τεσσάρων παιδιών Ρομά, που κάηκαν σε μια πυρκαγιά.
Μια εβδομάδα μετά την τραγωδία, ένας τοίχος καλύφθηκε στη Ρώμη με προσβλητικά μηνύματα για τα τέσσερα παιδιά. Μεταξύ των συνθημάτων που αναγράφηκαν σε τοίχους είναι : «Τέσσερις Ρομά λιγότεροι» ή «έξω οι Ρομά».