G-8: Υποστήριξαν την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη



Μάρτιος 15, 2011.

G-8: Ζητούν να αυξηθεί η πίεση προς το καθεστώς Καντάφι
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών – 7 συν τη Ρωσία, στην τελευταία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι υποστήριξαν την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.
 Προειδοποίησαν τον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι ότι αν δεν σεβαστεί τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ‘φοβερές συνέπειες’.

Σκοπιανή Διασπορά: «Στην απογραφή της Αυστραλίας να δηλώσετε ‘Μακεδόνες’…

Μάρτιος 15, 2011.

Πλάνα της Θεσσαλονίκης έδειχνε η σκοπιανή τηλεόραση
στο ρεπορτάζ της  για τους Σλαβομακεδόνες της Αυστραλίας...
«Στην απογραφή πληθυσμού της Αυστραλίας, οι καταγόμενοι από τα Σκόπια να αναφέρονται ως ‘Σλαβομακεδόνες’/“славомакедонци” και η χώρα γέννησής τους, αντί ‘Μακεδονία’ ως FYROM».

Αυτή είναι η εντολή της Αθήνας, προς τις αρχές της Αυστραλίας. Η UMD (σκοπιανή διασπορά) υποστηρίζει ότι η κεντρική αυστραλιανή κυβέρνηση δεν θα στηρίξει τους ισχυρισμούς αυτούς, αναφέρει η Σνεζάν Γιοβανόφσκα στην δημοσιογραφική αναφορά της.

«Αυτοί θα επιδιώξουν, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε. Η Αυστραλία είναι μια δημοκρατική χώρα και δεν θα πετύχει ο σκοπός τους. Οι Έλληνες δημιούργησαν τον ‘Σλαβομακεδόνα’ εδώ και πολύ καιρό. Είναι μια πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά δεν εφαρμόζεται. Η Κεντρική Κυβέρνηση γνωρίζει ότι είναι πολύ προσβλητικό για εμάς, γνωρίζει ότι είμαστε ‘Μακεδόνες’ και δεν μπορούμε να είμαστε τίποτε άλλο. Θα πάμε στην

Sitel: Ο Νίμιτς κατά του ονόματος ‘Μακεδονία’;



Μάρτιος 15, 2011.

Νίμιτς: Λάθος των Σκοπιανών
να πάρουν τα ελληνικά σύμβολα
Ο Νίμιτς συμφωνεί με την διαγραφή του επιθετικού προσδιορισμού “македонски“/ ‘μακεδονικός’, έτσι, τουλάχιστον, υποστηρίζει, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της ελληνικής Παμμακεδονικής οργάνωσης.
Μετά από την συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη, ο Παπαδόπουλος, όπως δημοσιεύει ο «Εθνικός Κήρυξ», ισχυρίζεται ότι ο Νίμιτς, συμφωνεί απολύτως με τους ελληνικούς ισχυρισμούς ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και ότι έκαναν μεγάλο λάθος στην προσπάθεια τους να ‘αρχαιοποιήσουν’ την σλαβική κοινωνία τους με ελληνικά σύμβολα.
Νίμιτς: Δεν συμφωνεί με το επίθετο 'μακεδονικός'
για τα Σκόπια
«Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Νίμιτς, για να διαπιστώσουμε την αλήθεια των πληροφοριών αυτών, αλλά ο διαμεσολαβητής δεν ήταν στο γραφείο  της ‘Park Avenue», αναφέρει η τηλεόραση Sitel, των Σκοπίων.
«Ο πρέσβης Νίμιτς δεν είναι στο γραφείο, ταξιδεύει, παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας», έλεγε ο αυτόματος τηλεφωνητής δίχως να κατορθώσουμε να επικοινωνήσουμε.
‘Ήρθαμε σε επαφή με τη (Σκοπιανή) Διασπορά, αλλά από εκεί λένε, ότι όλες οι συναντήσεις που είχε ο Νίμιτς με Έλληνες  ήταν ανεπίσημες και ότι ο Νίμιτς, ως κορυφαίος διπλωμάτης, ποτέ δεν θα έλεγε κάτι τέτοιο.
"Πήραμε στο γραφείο του
στο Park Avenue Plaza
αλλά δεν τον βρήκαμε"
«Πρόκειται περί ανοησίας, ο μεσολαβητής δεν θα αντιδρούσε ποτέ έτσι σε απαιτήσεις της ελληνικής Παμμακεδονικής οργάνωσης. Αν αληθεύει, , δηλαδή, ότι συναντήθηκε μαζί τους», είπε ο Μέτο Κολόσκι της Σκοπιανής Διασποράς.
Η σκοπιανή Διασπορά καθώς και η Ελληνική Παμμακεδονική οργάνωση είχαν στο παρελθόν αρκετές συναντήσεις με τον Νίμιτς, αλλά ποτέ, κανείς, μετά τις συναντήσεις αυτές, δεν προέβη  σε τέτοιες ριζοσπαστικές δηλώσεις.


--
Τίτλος: «Пападопулос: Нимиц против придавката “македонски“!?»
Δημοσίευση: Sitel, 15.03.2011 - 17:27


Κοσσυφοπέδιο: «Αυτονομία στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο με αντάλλαγμα την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του»


Μάρτιος 15, 2011.

Η Μιτρόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου
Η Διεθνής Ομάδα Κρίσεων  (The International Crisis Group- ICG), συνέστησε στις αρχές της Πρίστινα, να επιτρέψουν την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία στο βόρειο μέρος του Κοσσυφοπεδίου στο οποίο πλειοψηφεί ο σερβικός πληθυσμός, και το Βελιγράδι, ως υποκατάστατο της κίνησης αυτής, να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.
Η σύσταση αυτή, αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του ICG, στο τμήμα που αναφέρεται στο Κοσσυφοπέδιο.
«Ιδανική περίπτωση θα ήταν, αν μεταξύ της Πρίστινα και του Βελιγραδίου, παρά τις διαφωνίες για το βόρειο Κοσσυφοπέδιο, επιτευχθεί μια λύση βασισμένη στην ευρύτερη δυνατή αυτονομία για το βόρειο τμήμα, με αντάλλαγμα την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία», αναφέρει η  έκθεση του ICG.
Η Πρίστινα και το Βελιγράδι καλούνται σε εύθετο χρόνο να αποφασίσουν για το καθεστώς του βορείου τμήματος του Κοσσόβου, το οποίο προς το παρόν «έχει διπλή κυριαρχία».

«Top Channel»: ‘Οι Συντάξεις κάνουν τους Βλάχους, Έλληνες’


Μάρτιος 15, 2011.
Ο βλάχικος πληθυσμός, έγινε ελληνικός,
 λόγω των συντάξεων που λαμβάνει από το ελληνικό κράτος,
αναφέρει το αλβανικό κανάλι
«Επί χρόνια, ο βλάχικος πληθυσμός, γίνεται αντικείμενο προσπάθειας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από ορισμένους κύκλους, για να δημιουργήσουν μια ψεύτικη θεωρία ότι είναι ελληνικός  πληθυσμός», αναφέρει το αλβανικό κανάλι ‘Top Channel’ και θα συνεχίσει:
Όπως αποκαλύπτεται από την έκδοση του εντύπου «Η άλλη Αλβανία» επιχειρείται μια διαφορετική προσέγγιση, η οποία διαφέρει από τις δηλώσεις, που γίνονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο στόχος είναι ο ίδιος, όπως με τους Αλβανούς Ορθόδοξους, από κοινού με τους Βλάχους, να δημιουργηθεί μια τεχνητή αύξηση του αριθμού της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
 Ξεκινώντας μια έρευνα, το αλβανικό κανάλι «Top Channel», επισκέφθηκε το χωριό Μπομποστίτσα της Κορυτσάς, το χωριό που τόσο είχε αναφερθεί από σοβαρές παραβιάσεις,  που έγιναν στην ανέγερση ενός μνημείου από την οργάνωση της Ομόνοιας, για τους Έλληνες στρατιώτες, που σκοτώθηκαν στον πόλεμο,  πριν περίπου 71 χρόνια.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: ‘Φρένο’ στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βουλγαρίας

Μάρτιος 15, 2011.

'Εγγυήσεις απαιτεί η ΕΕ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βουλγαρίας
(στη φωτό, το υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο 'Μπέλενε'.)
«Το έργο της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στη Βουλγαρία, πρέπει να αναθεωρηθεί», είπε στο “Deutschlandfunk Radio”, την Τρίτη,  ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ενέργεια, Günther Oettinger.

Ο Oettinger, σημείωσε ότι το έργο στο Μπέλενε, είναι πλέον ανοικτό και πρέπει πρώτα να τοποθετηθεί μηχανισμός ασφαλείας για το ενδεχόμενο τεχνικών και γεωλογικών προβλημάτων. Ένας μηχανισμός που τώρα, όσο ποτέ,  θεωρείται αναγκαίος, στον προγραμματισμό του έργου.  Ανέφερε, μάλιστα, ότι υπάρχει και ζήτημα χρηματοδότησης του σχεδίου αυτού.

Ρωσία: Ανεπιθύμητος ο Καντάφι


Μάρτιος 15, 2011.
Μόσχα.
Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υπέγραψε διάταγμα την Δευτέρα που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα του προέδρου Μουαμάρ Καντάφι, των συνεργατών του και των συγγενών, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Στο διάταγμα αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύονται οι οικονομικές συναλλαγές με τη Λιβύη, μια απόφαση, η οποία βρίσκεται σε αρμονία με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας της 26ης Φεβρουαρίου.