Ιβάνοφ προς Σλάβους Αλβανίας: Να απογραφείται ως ‘Μακεδόνες’…


Μάρτιος 18, 2011.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αλβανία, απευθυνόμενος προς το σλαβικό στοιχείο που κατοικεί στην περιοχή της Μάλα Πρέσπας και του Γκόλο Μπάρντο έκανε έκκληση για ενότητα και εκπροσώπησής του, από το  λεγόμενο κόμμα «Μακεδονική Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση».
Ο Ιβάνοφ ενθάρρυνε την σλαβική μειονότητα να αυτοπροσδιοριστεί στην αλβανική απογραφή του Οκτωβρίου ως ‘Μακεδονική’.

Αλβανία: Είχαν ως χώρα καταγωγής την …Τσαμουριά


Τίρανα.
Ο αρχηγός του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, Σπετίμ Ίντριζι αντέδρασε σήμερα με την επιστροφή δύο ηλικιωμένων από τα αλβανοελληνικά σύνορα. Σύμφωνα με τους ηλικιωμένους Αλβανούς, , δεν τους επετράπη να εισέλθουν στο ελληνικό κράτος γιατί στα διαβατήρια τους, έγραφε ως χώρα καταγωγής την …Τσαμουριά.
Εξαιτίας του γεγονότος αυτού τα μέλη του κόμματος PDIU, Ίντριζι και Ταχίρι, αποφάσισαν να διοργανώσουν μια επίσκεψη στο γειτονικό κράτος μαζί με μια ομάδα πολιτών από την Τσαμουριά.

EUROSTAT: Πλειοψηφούν οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα



Μάρτιος 18, 2011.
Οι πρώτοι πληγέντες είναι οι μετανάστες
που εργάζονται σε οικοδομικές εργασίες
Οι Αλβανοί κατέχουν την πρώτη θέση στη λίστα των ξένων υπηκόων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, στην Ελλάδα ζουν, νόμιμα, περισσότεροι από 906.000 μετανάστες, οι οποίοι αποτελούν το 8,1 % του συνολικού πληθυσμού. Από αυτούς οι 577.000 είναι Αλβανοί.
Συγκεκριμένα από τους 906.000 νόμιμους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, οι Αλβανοί αποτελούν το 63,7%, 2,5% είναι Ουκρανοί, 1,9% Γεωργιανοί, 1,5% Πακιστανοί και Αιγύπτιοι.
Τα στοιχεία της EUROSTAT  δείχνουν ότι οι 6 στους 10 Αλβανούς μετανάστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς

Οπτικό Ντοκουμέντο από την ευλαβική προσήλωση των Σκοπιανών Κυβερνήσεων στην Ενδιάμεση Συμφωνία από το 1995 εως σήμερα!!!
Από την Δευτέρα 21 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 θα διαρκέσει η ακροαματική δημόσια διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης προσφυγής των Σκοπίων εναντίον της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.  Οι Σκοπιανοί, ως γνωστόν μας κατηγορούν για.. αθέτηση των όρων της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995. Η διαδικασία στο ΔΔΧ, διαιρείται ακολούθως  σε δύο φάσεις.


H συνέχεια του άρθρου στο History-of-Macedonia.com

Τουρκία: Θα κατασκευάσει τρία πυρηνικά εργοστάσια



Μάρτιος 18, 2011.

Άγκυρα.
Μέχρι το 2023, όταν θα γιορτάζει την επέτειο των 100 ετών που η χώρα ανακηρύχθηκε σε Δημοκρατία,  η Τουρκία, θα κατασκευάσει τρεις πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων,  Taner Yildiz (φωτό), στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.
«Θα μπορούσαμε να παραδειγματιστούμε από την τραγωδία της Ιαπωνίας, αλλά μια τέτοια θέση, θα αποτελούσε αρνητική στάση στην κατασκευή των σταθμών πυρηνικής ενέργειας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Βουλγαρία: «Ναι, στην κατασκευή του Πυρηνικού Εργοστάσιου στο Μπέλενε»



Μάρτιος 18, 2011.

Μπορίσοφ: " Ποιος δεν θα ήθελε ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας"
«Η Βουλγαρία θέλει να κατασκευάσει τον πυρηνικό σταθμό του Μπέλενε
" Ποιος δεν θα ήθελε ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας. Αυτό που συνέβη στην Ιαπωνία, δεν έγινε από το σεισμό, αλλά από το τσουνάμι. Και αυτή ήταν μονάδα της δεκαετίας του ’70. Είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε τους δείκτες ασφαλείας που ισχύουν στην Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ την Πέμπτη στην τηλεόραση ‘TV7’, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας Rosatom, η οποία ανέφερε ότι όχι μόνον δεν θα εγκαταλείψει τη δημιουργία του πυρηνικού εργοστασίου του Μπέλενε, αλλά  έχει την δυνατότητα ασφαλέστερης κατασκευής του,  ειδικά, τώρα, μετά το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας.