«Η Γερμανία κερδίζει και με την κρίση της Ελλάδας»


Ιούλιος 22, 2011.

“Πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι είναι εντελώς παράλογο- στον απόηχο μιας οικονομικής κρίσης, να αγοράζουν υποβρύχια τα οποία είναι περιττά.

Η Γερμανία έχει κερδίσει πάρα πολλά από τις πωλήσεις των τεθωρακισμένων «Λέοπαρντ» και υποβρύχια από την τελευταία γενιά των  ναυπηγείων του Κιέλου, το κόστος των οποίων είναι πολλών εκατοντάδων ευρώ ανά τεμάχιο. Πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι είναι καθαρός παραλογισμός. Η συμφωνία μπορεί να ακυρωθεί, αλλά, στο τέλος από τα έξι, θα μπορούσαν να αγοράσουν τα τέσσερα υποβρύχια.

«Πανικός στο ΟΜΟ Ίλιντεν Πιρίν: Στη Βουλγαρία καταγράφηκαν μόνο 1609 Σλαβομακεδόνες»


Ιούλιος 22, 2011.

Σκόπια.

«Στη σημερινή έκδοσή της η εφημερίδα των Σκοπίων «Nova Makedonija», σε ένα ειδικό άρθρο της επισημαίνει τον αριθμό των αυτοπροσδιοριζόμενων κατά την τελευταία απογραφή στη Βουλγαρία ως εθνικά ‘Σλαβομακεδόνες’ και συγχρόνως  Βούλγαροι πολίτες.

Μπερίσα: « Δεν μπορούμε να ακούμε τις κραυγές κάποιων για την απογραφή του πληθυσμού»


Ιούλιος 22, 2011.

«Δεν μπορούμε να ακούμε τις κραυγές της «Συμμαχίας Κόκκινο και Μαύρο» που πίσω της κρύβονται προσωπικά συμφέροντα»

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα περιέγραψε την απογραφή  που θα γίνει το φθινόπωρο στη χώρα, ως μεγάλη και για εθνοτικούς αλλά και θρησκευτικούς λόγους.

Στην τελευταία κυβερνητική σύσκεψη της Τετάρτης, ο Μπερίσα, τόνισε ότι, για πρώτη φορά στην Αλβανία οι πολίτες δεν είναι πια οι δυστυχισμένοι κάτοικοι της Ευρώπης.

Τάντιτς: Το εμπάργκο της Πρίστινα είναι παράλογο



Ιούλιος 22, 2011.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Πρίστινα για επιβολή κυρώσεων στη διακίνηση των  εμπορευμάτων της Σερβίας – εμπάργκο- είναι μια εχθρική  χειρονομία και πρόκληση, αλλά το Βελιγράδι δεν πρόκειται να απαντήσει με οποιαδήποτε τρόπο σε αυτό το μέτρο.
«Η απόφαση αυτή είναι ανήθικη ,παράλογη και αντίθετη με τις  διεθνείς βασικές αρχές  και τους ευρωπαϊκούς  κανόνες», δήλωσε ο Τάντιτς, με την ελπίδα η κυβέρνηση της Πρίστινα να σκεφθεί τις συνέπειες της απόφασης αυτής και να μην την οριστικοποιήσει.

Οι Αμερικάνοι περιορίζουν την οικονομική βοήθεια στα Σκόπια ενώ επανέφεραν το “FYROM” σε επίσημα έγγραφα!!!

former yugoslav republic of macedonia2 Οι Αμερικάνοι περιορίζουν την οικονομική βοήθεια στα Σκόπια ενώ επανέφεραν το FYROM σε επίσημα έγγραφα!!! 
Έξαλλοι οι Σκοπιανοί με το νέο ψήφισμα της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ
H μια σφαλιάρα διαδέχεται την άλλη για τους Σκοπιανούς. Μετά από τις πρόσφατες δηλώσεις της Ηillary Clinton που προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια των Σλάβων της FYROM, οι Αμερικανοί δείχνουν έτοιμοι να πάρουν πιο δραστικά μέτρα με την μείωση της οικονομικής βοήθειας προς τα Σκόπια εφόσον οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να είναι ανένδοτοι. .
Σαν να μην έφτανε αυτό, χθες είχαμε την ακροαματική διαδικασία (H.R. 2583) του λεγόμενουForeign Relations Authorization Act, Fiscal Year 2012. Στο κείμενο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, τα Σκόπια αναφέρονται σκέτα ως FYROM (oυτέ καν Fοrmer Yugoslav Republic of Macedonia) τουλάχιστον 9 φορές!!!!
Στο κείμενο το οποίο, οι Αμερικανοί τους τα… χώνουν κανονικότατα μπορείτε να το διαβάσετε στις σελίδες 52-54, εδώ:
H μετάφραση του κειμένου στα Ελληνικά από το History-of-Macedonia.com:
SEC. 807. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
(α) Πόρισμα
  
 
Η Ελλάδα έχει επιδείξει μια τεράστια θέληση με το να συμφωνήσει ότι το “Μακεδονία” μπορεί να συμπεριληφθεί στο μελλοντικό όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας  (FYROM) όσο αυτός ο όρος συνοδεύεται από ένα γεωγραφικό προσδιορισμό, ο οποίος κάνει καταφανές ότι δεν υπάρχουν εδαφικές βλέψεις από την μεριά της FYROM όσον αφορά τα ιστορικά σύνορα της Ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας.  
  (2) Η FYROM συνεχίζει να χρησιμοποιεί υλικό που παραβιάζει ρήτρες  της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ της FYROM και της Ελλάδος, σχετικά με εμπρηστικά συλλαλητήρια, ρητορική ή προπαγάνδα, και οι διαπραγματεύσεις  μεταξύ FYROM και Ελλάδος δεν έχουν ως τώρα κατορθώσει να επιτύχουν τους μακροπρόθεσμους στόχους των ΗΠΑ και του ΟΗΕ,  να βρεθεί ένα κοινά αποδεχτό νέο επίσημο όνομα για την FYROM.
 Η Συνέχεια στο History-of-Macedonia.com