« Σύντομα Αλβανός πρωθυπουργός ή πρόεδρος στα Σκόπια»


Σεπτέμβριος 10, 2011.

Ο αρχηγός του κόμματος ‘Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση’/ DUI, Αλί Αχμέτι, δήλωσε ότι  στο εγγύς μέλλον, στην FYROM, μπορεί να εκλεγεί ένας Αλβανός πρόεδρος ή πρωθυπουργός.

Τη Δευτέρα: Κοινή αποστολή των ΥΠΕΞ Ιταλίας & Ελλάδας στα Τίρανα



Σεπτέμβριος 10, 2011.


Οι επικεφαλής της Ιταλικής διπλωματίας,  Φράνκο Φρατίνι και της ελληνικής διπλωματίας, Σταύρος Λαμπρινίδης, θα μεταβούν τη Δευτέρα στα Τίρανα σε μια κοινή αποστολή σε συντονισμό με τις Βρυξέλλες.

Ο σκοπός της επίσκεψής τους είναι να αρχίσει ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στη χώρα και η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων οι οποίες απαιτούνται για την πρόοδο της διαδικασίας ολοκλήρωσης.

Sitel: «Η Ουάσιγκτον γνώριζε για το ελληνικό βέτο ένα χρόνο πριν τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου»


Σεπτέμβριος 10, 2011.
Ένα χρόνο πριν από τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, η Ουάσιγκτον γνώριζε ότι η Αθήνα ετοιμάζεται να ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός  πρέσβης στην Ελλάδα, Τσάρλς Ράις, ενημέρωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ  ότι η Αθήνα θα ασκήσει πίεση στη διαδικασία διεύρυνσης με τον αποκλεισμό της ένταξης των Σκοπίων.

Μια τέτοια κίνηση έκανε και προσωπικά και η Ντόρα Μπακογιάννη ενημερώνοντας την κυβέρνηση Μπους.

«Η υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον το Μάρτιο (αν και δεν αναφέρεται ρητά) παρακάμπτοντας την ενδιάμεση συμφωνία, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επικυρώσει την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ, εάν το θέμα του ονόματος δεν θα έχει επιλυθεί μέχρι τότε».

Ισραήλ: Ο Λίμπερμαν απειλεί με ενίσχυση των Κούρδων- Ο Νετανιάχου καθυσυχάζει…


Σεπτέμβριος 10, 2011.

Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός,  Μπενιαμίν Νετανιάχου,  διαχώρισε τη θέση του  από ακραίες τοποθετήσεις  που διατυπώθηκαν για την Τουρκία και εξέδωσε δήλωση με την οποία προσπαθεί να κατευνάσει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα ‘Haaretz’.

“ Η Τουρκία επιδιώκει να σφυρηλατήσει ισχυρούς δεσμούς με την Αραβική Άνοιξη”

 Αιγύπτιοι διαδηλωτές καίνε τη σημαία της ισραηλινής πρεσβείας στο Κάιρο

Σεπτέμβριος 10, 2011.

Τη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα ξεκινήσει μια περιοδεία στη λεγόμενη ‘Αραβική Ανοιξη’, ήτοι, την Τυνησία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο, σε μια προσπάθεια να σφυρηλατήσει ισχυρότερους δεσμούς, καθ’ ην στιγμή οι σχέσεις της με το Ισραήλ έχουν παγώσει, εξαιτίας της διαμάχης για  τον ‘στολίσκο της ελευθερίας’.

Ισραήλ: « Πιστωτική Φούσκα η Τουρκική Οικονομία- σαν της Ελλάδας και της Πορτογαλίας»


Σεπτέμβριος 10, 2011.
Πηγές της Ουάσιγκτον αλλά και πηγές από διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προειδοποιούν ότι η ανεξέλεγκτη βεντέτα Ερντογάν-υπουργού Εξωτερικών εναντίον του Ισραήλ θα μπορούσε να  γίνει μπούμερανγκ εναντίον τους.

Αμερικανική επίσημη πηγή αναφέρει ως ‘μπλόφα’ την προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιαστεί ως κορυφαία δύναμη στη Μέση Ανατολή μέσω της οικονομικής και διπλωματικής επιρροής της,  στις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου, δημιουργώντας συγχρόνως οργή κατά του Ισραήλ.

Η αλβανική αντιπολίτευση ζητά τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών



Σεπτέμβριος 10, 2011.

Ο αναπληρωτής της Επιτροπής Ασφαλείας, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, , Ilir Gjoni, στη διάρκεια συνέντευξής του στο 'Top Channel' δήλωσε ότι έχει φθάσει στα χέρια  της αντιπολίτευσης ένα σχέδιο νόμου για την  Στρατιωτική Μυστική Υπηρεσία (Shërbimin Sekret Ushtarak- SSU), στην οποία έχουν δοθεί πολύ περισσότερες εξουσίες από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Sherbimi Informativ Shteteror- SHISH).