«Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» χωρίς να θιγεί ταυτότητα και γλώσσα…


Σεπτέμβριος 14, 2011.

Το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», χωρίς να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για ταυτότητα, γλώσσα και πολιτισμό, θα μπορούσε να είναι η λύση της διαφοράς των δύο δεκαετιών με την Ελλάδα, λέει ανώτερος πολιτικός σύμβουλος του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, ο οποίος πρόσκειται στο κόμμα της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκερ.

Η Ρωσία διαγράφει χρέος της Βόρειας Κορέας ύψους 11 δις δολάρια


Σεπτέμβριος 14, 2011.

Η Ρωσία σχεδιάζει να διαγράψει  χρέος της Βόρειας Κορέας, συνολικού ποσού 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο χρονολογείται από την εποχή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Όπως ανακοινώθηκε, το μεγάλο χρέος εμποδίζει την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Πέντε κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας θα μοιραστούν ένα …διαμέρισμα της Νέας Υόρκης


Σεπτέμβριος 14, 2011.


Πέντε κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας αναμένεται να συζητήσουν το πότε και πώς θα πουληθεί ένα διαμέρισμα στο
Park Avenue της Νέας Υόρκης, στη διάρκεια συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Σεράγεβο.

Η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση είχε αγοράσει το διαμέρισμα το 1975, 73 χιλιάδες ευρώ. Η αξία του από τότε έχει ανέβει διακόσιες φορές. Τώρα είναι αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ.
Είναι διαμέρισμα με 14 δωμάτια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους  Γιουγκοσλάβους διπλωμάτες της Νέας Υόρκης.

Βούλγαρος Στρατηγός: Οι εξελίξεις βρίσκονται στη Μέση Ανατολή και όχι στην οικονομία της Ευρώπης


Σεπτέμβριος 14, 2011.

Σόφια.

«Σε μια εποχή που οι Βρυξέλλες κατά κύριο λόγο ασχολούνται με θέματα δημοσιονομικής σταθερότητας και εξοικονόμησης πόρων για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και ορισμένες άλλες χώρες, εύχομαι και ελπίζω να υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν και αναλύουν τις διαδικασίες, όπως αυτές μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου και της Τουρκίας και του Ισραήλ. Δεν  πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε, σε μικρό χρονικό διάστημα, εκπληκτικά γεγονότα από την Τυνησία και την Αίγυπτο».

Αιγύπτιοι Ισλαμιστές προς Ερντογάν: ‘Μην επιδιώκεις ηγεμονία στη Μέση Ανατολή’



Σεπτέμβριος 14, 2011.

Κάιρο.

«Η αιγυπτιακή ισλαμική ομάδα με τη μεγαλύτερη επιρροή  στη χώρα, εξέδωσε  προειδοποίηση προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η χώρα  του δεν θα πρέπει να προσβλέπει στην κυριαρχία στη Μέση Ανατολή, παρά την ενθουσιώδη υποδοχή που του επιφυλάχθηκε κατά την περιοδεία του», γράφει η εφημερίδα ‘Haaretz’.

Дневник -Скопје: Η Ελλάδα εκτός της ζώνης Σένγκεν;


Σεπτέμβριος 14, 2011.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την ‘εφαρμογή του μηχανισμού προσωρινής εξαίρεσης χωρών’ από την ζώνη Σένγκεν και σύμφωνα με ορισμένους διπλωμάτες, το μέτρο έχει ως στόχο να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα να κρατήσει τους λαθρομετανάστες μακριά από την Ένωση, ανακοίνωσε χθες η ηλεκτρονική έκδοση των «Financial Times».

Pseudomacedonians Celebrate Their "Independence" by Theft of Greek Hallmarks

  


Τουρκία: Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν Τούρκο αστυνομικό


Σεπτέμβριος 14, 2011. (10:18)

Άγκυρα.

Κούρδοι αυτονομιστές σκότωσαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν άλλον ένα σε επίθεση στην ανατολική Τουρκία, όπως ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο AFP.
Οι αγωνιστές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), που έφεραν αυτόματα όπλα, άνοιξαν πυρ σε αυτοκίνητο της τουρκικής αστυνομίας στην πόλη Παζαρντζίκ της ανατολικής Τουρκίας.
Ένας από τους αξιωματικούς που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο σκοτώθηκε επί τόπου.


--
Πηγή: Агенция "Фокус"


Εφημερίδα Shqip: Οι υπουργοί Εξωτερικών Ιταλίας και Ελλάδας θέτουν τους όρους για ένταξη


Σεπτέμβριος 14, 2011.
Τίρανα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ιταλίας έθεσαν όρους στην Αλβανία, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, για την εφαρμογή  των όρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το Νοέμβριο.  Η μη εφαρμογή τους θα επηρεάσει  την  απόφαση των Βρυξελλών, τον ερχόμενο Δεκέμβριο,  η οποία δεν  θα έχει ‘συμβουλευτικό’ χαρακτήρα αλλά,  υπάρχει η πιθανότητα αναστολής της διαδικασίας ολοκλήρωσης της  Αλβανίας.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, ο Σταύρος  Λαμπρινίδης της Ελλάδας και ο Φράνκο Φρατίνι της Ιταλίας, έχουν δημοσιοποιήσει  τις προϋποθέσεις για την ένταξη της Αλβανίας, στις οποίες  θεωρούνται άμεσες οι μεταρρυθμίσεις στο Κοινοβούλιο, στην εκλογική διαδικασία, στην εκλογή των ηγετών και την θεσμικών οργάνων, όπου πιθανώς περιλαμβάνεται και η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας η οποία θα γίνει το 2012.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, μετά τις συναντήσεις με τους κορυφαίους ηγέτες της χώρας οι απεσταλμένοι της ΕΕ, στα Τίρανα, δήλωσαν  ότι πρέπει να συμφωνήσει και η αντιπολίτευση στη εθνική σωτηρία της χώρας.

Ο επικεφαλής της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αλβανία, Ετόρε Σέκουι, επεσήμανε ότι «η Αλβανία βρίσκεται σε κρίσιμη φάση και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Σταύρος Λαμπρινίδης, δήλωσε ότι  η επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δύσκολη και επίπονη, πρόσθεσε, όμως, ότι η διαδικασία ακολουθείται από κανόνες οι οποίοι είναι ίδιοι για όλους.