Συρία: Οι υπουργοί Εξωτερικών Βενεζουέλας και Κούβας επικεφαλής αποστολής υποστήριξης


Οκτώβριος 8, 2011.

Δαμασκός.

Ο υπουργοί Εξωτερικών της Βενεζουέλας και της Κούβας επικεφαλής αντιπροσωπείας χωρών της Λατινικής Αμερικής,  αριστερών κυβερνήσεων, φθάνουν  στη Συρία.

Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί την Κυριακή με το Σύριο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ για να του εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Οι εκπρόσωποι της Βενεζουέλας, της Κούβας, του Ισημερινού, της Νικαράγουας και της Βολιβίας, ανακοίνωσαν  ότι το ταξίδι στη Δαμασκό αποτελεί «υποστήριξη προς το λαό της Συρίας και για την αναζήτηση της σταθερότητας στην περιοχή».

Σκόπια: Προβλήματα με την απογραφή των Αλβανών


Οκτώβριος 8, 2011.
Προβλήματα παρουσιάστηκαν  στην διεξαγωγή της απογραφής σε όλες τις περιοχές που κατοικούν κατά πλειοψηφία Αλβανοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος (DPA) των Σκοπίων.

Αλβανία: ανακαλύφθηκαν τρία νέα κοιτάσματα πετρελαίου


Οκτώβριος 8, 2011.

Στην Αλβανία ανακαλύφθηκαν πολλές νέες πηγές πετρελαίου στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της  χώρας.
Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικών Πόρων, Besjan Pesha, δήλωσε ότι έχουν εντοπιστεί τρεις πηγές  πετρελαίου στην περιοχή της Σκόδρα και του Μπεράτ.

Κύπρος- Ταλάτ: «Η συμφωνία της υφαλοκρηπίδας ήταν λάθος»


Οκτώβριος 8, 2011.

Ο πρώην  πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ  χαρακτήρισε ως ψεύτικη τη συμφωνία που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον τουρκοκύπριο πρόεδρο του ψευδοκράτους Νερβίς Έρογλου, στη Νέα Υόρκη.

Συλλυπητήρια Παπανδρέου σε Ερντογάν



Οκτώβριος 8, 2011.

Ο  Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχασε την 88χρονη μητέρα του, Τανζίλε Ερντογάν, την Παρασκευή, σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης όπου είχε εισαχθεί την περασμένη εβδομάδα.

Κοσσυφοπέδιο: Απόφαση κατά της μαντίλας στα σχολεία


Οκτώβριος 8, 2011.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο του Κοσσυφοπεδίου κατέστησε σαφές με απόφασή του ότι δεν επιτρέπεται να φορούν οι μουσουλμάνοι μαθητές μαντίλα στα σχολεία.
Το Δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση αυτή σε προσφυγή μιας 19χρονης που ισχυρίζονταν ότι παραβιάζονταν τα δικαιώματά της.

Κωνσταντινούπολη: Ρωσική συμμορία πίσω από τη δολοφονία Τσετσένων


Οκτώβριος 8, 2011.
Κωνσταντινούπολη.
Η τουρκική αστυνομία πιστεύει ότι η συμμορία  που εργάζεται για τη ρωσική κυβέρνηση, βρίσκεται πίσω από το θάνατο τριών Τσετσένων στην Κωνσταντινούπολη, πριν από τρεις εβδομάδες, γράφει η αγγλική εφημερίδα ‘Independent’.
 Τα θύματα συμπεριλαμβάνεται και ο Μπέργκ- Κάγι Μουσάεφ, ανώτερο στέλεχος του τρομοκρατικού κινήματος «Εμιράτο του Καυκάσου».

Αλβανοί Σκοπίων: «Οι νόμοι για την ισονομία στη γλώσσα δεν εφαρμόζονται!»


Οκτώβριος 8, 2011.

Η υπουργός των Σκοπίων, Γκορντάνα Γιανκουλόβσκα, όχι μόνον δεν εφαρμόζει τον νόμο που η ίδια ψήφισε αλλά εμποδίζει και τους άλλους να τον εφαρμόσουν .
Το αλβανικό κυβερνών κόμμα, Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση ((
BDI) δεν θέλει να σχολιάσει σχετικά με τη δράση της υπουργού, ενώ τα αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης στιγματίζουν  το κόμμα στο οποίο ανήκει, ότι δεν ενδιαφέρεται να εφαρμόσει του νόμους που ψήφισε.

Σφίγγει ο κλοιός στη Συρία: Ασκήσεις Τούρκων- Ισραηλινών και αμερικανικά πολεμικά πλοία



Οκτώβριος 8, 2011.

Οι εντάσεις κορυφώθηκαν και πάλι στα σύνορα Συρίας με το Ισραήλ,  καθώς η Τουρκία και η Ιορδανία έχουν ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας ελιγμούς και κινητοποιήσεις κοντά στα σύνορα την Τετάρτη και Πέμπτη, 5-6 Οκτωβρίου.  Οι Ιορδανικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Στρατιωτικές πηγές πληροφοριών αναφέρουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία κάλεσαν τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα να προβεί σε παρόμοιους ελιγμούς ή να ενισχύσει τις μονάδες των συνόρων με την Συρία.

Μεντβέντεφ: «Να αποφασίσουν οι Σύριοι για τη Συρία και όχι το ΝΑΤΟ»


Οκτώβριος 8, 2011.

Ο Ρώσος πρόεδρος λέει η Μόσχα συνεργάζεται με τους ηγέτες της Δαμασκού, οι όποιες αποφάσεις δεν πρέπει να παρθούν από το ΝΑΤΟ αλλά από του Σύριους για τη Συρία.

The Economist: Ο Γιώργος χωρίς φίλους…


Γιατί η Ελλάδα αγωνίζεται να τα έχει καλά με τους γείτονές της

Οκτώβριος 8, 2011.

Με μια φήμη της καταστραμμένης χώρας, μέσα στη ζώνη του ευρώ, θα μπορούσε κανείς να περιμένει από την Ελλάδα να αναζητήσει μερικούς φίλους πιο κοντά στην περιοχή της. Ωστόσο η χώρα δεν είναι περισσότερο δημοφιλής στους γείτονές της, από ό, τι είναι μεταξύ τους οι φειδωλές νοικοκυρές της Σουηβίας.

Η Fyrom

Η πιο απογοητευτική περίπτωση είναι  με τη FYROM με την οποία έχει εμπλακεί σε μια σειρά ζητημάτων για το όνομα της από το 1991.
 ( Οι Έλληνες πιστεύουν ότι υπονοεί εδαφικές διεκδικήσεις σε μια βόρεια ελληνική περιοχή με το ίδιο όνομα).